13. SMOTRA FOLKLORA U KAMBELOVCU
Ovogodišnja 13. međunarodna smotra folklore “Za jubav tance igraše”, u organizaciji KUD-a Ante Zaninović i ove je godine poklonicima folklora donijela pravi glazbeno-plesni užitak u Kaštel Kambelovcu.

Tijekom sat i pol vremena publici su se predstavile folklorne skupine društva domaćina, plesači sa Sicilije, Ponikve iz Slovenije, Radoč iz BiH, Zrinski iz Petrijevaca i Koralj s otoka Zlarina.

Tako se na pozornici na poljani uz crkvu Sv, Mihovila, između ostalog,  mogao vidjeti korčulanski ples u izvedbi domaćina, zanimljive koreografije Slovenaca, Zlarinsko kolo, kao i talijansku plesnu tradiciju, pri čemu su gosti sa Sicilije ostvarili interakciju s publikom koja je uživala u svakom trenutku nastupa.
Većinu skupina na ovoj smotri činili su srednjoškolci i studenti, tek su gosti sa Zlarina bili nešto stariji, što pokazuje da je folklor još zanimljiv mladima, bez obzira u kojem dijelu svijeta živjeli.

Nakon službenog dijela smotre, folkloraši su nastavili druženje i izvan pozornice, pri čemu su se članovi KUD-a Ante Zaninović pokazali kao pravi gostoljubivi domaćini, a to druženje potrajalo je do zore.

KUD Ante Zaninović i ostatak ljeta provesti će radno, kako na gostovanjima, tako i kao domaćini drugih folklornih društava, no iako su, zbog svoje kvalitete i tradicije, bili pozvani na smotre u Španjolsku, Nizozemsku i Sardiniju, te pozive za sada su morali odbiti, uglavnom zbog nedostatka financijskih sredstava.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • gost658 (Gost_8115)

    Bilo je prekrasno. Svaka čast KUD-u Zaninović;)

    oko 2 godina prije
  • (Gost_4092)

    zaninovici osli u 3pm

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara