KUD KAROL WOJTILA
Večer pod nazivom "Timbar u Tikvarinu" sinoć je održana u Kaštel Kambelovcu u organizaciji KUD-a Karol Wojtila. Plesalo se, pjevalo i glumilo na mini ljetnoj pozornici na trgu Tikvarinu, a uz djecu Kaštela i Solina u goste su im stigla i djeca iz Bjelovara.

U lipom starom dilu Kambelovca već četvrtu godinu za redom u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta održava se večer koja je posvećena ponajprije djeci, a koja okuplja kako i roditelje, tako i bake, djedove i tete.

Ne zaobilazni gosti, Solinski bubamarci, svojim plesom i pjesmom "Krasan dan", započeli su druženje u kojem je i ovu godinu sudjelovalo Bjelovarsko kazalište s voditeljicom Margaretom Fabičević-Majom u izvedbi igrokaza "Vitez željeznog srca" na tekst Ane Pongrašić.

U šarolikom dječjem programu, za ovu prigodu domaćini su se predstavili izvedbom igrokaza "Crvčak i mrav" za koji je tekst napisala Ljiljana Garbati, a za kostime se pobrinula Vanja Krokar.

Na predivnoj pozornici koju je i ovaj put uredila Ljiljana Garbati, djeci je prikazana i bajka "Trnoružica" u obradi djece i njihove voditeljice Doris Grgurin koja se pobrinula za izvedbu "Cipele u ormerunu" - Miroslava Luketina Sarajčeva. Recital su izvodili Josip, Ela i Nika u bijelim haljinama koje je prije sedamdeset godina sašila Faustina Grgurin. Trojac u recitalu pokretima su pratili Ana i Laura.

Kako to i obično biva za kraj smo ponovno zaplesali uz djevojčice "Solinske bubamarce" na temu "Darko indijanac".

Gosti iz Bjelovara su u Kaštelima već tri dana i uspjeli su se osvježiti u moru, čemu su se najviše radovala njihova djeca - kazala nam je Maja koja je za ovu večer imala prigodne poklone. Ponajprije za zamjenika gradonačelnika Zorana Bonacina koji je u Timbar stigao u ime Grada Kaštela, pokrovitelja ove večeri. Bonacin je za uspomenu dobio lijepi zidni sat sa likom bjelovarske crkve.

Maja je imala poklon i za predsjednicu KUD Karol Wojtila, Ljiljanu Garbati - Lile, koja je dobila sliku kako bi je podsjećala na Bjelovar.

- Zahvaljujem na ovoj predivnoj slici i sretni smo što ste večeras s nama, već četvrtu godinu za redom - kazala je Lile i dodala da njihova suradnja traje već devet godina u sklopu projekta "Zajendo smo bolji". Lile je ovu priliku iskoristila i zahvalila sponzorima Gradu Kaštelima, Turističkoj zajednici Grada, Baletnoj školi, Riboli te gospođama Mariji i Jasminki koje su svojim cvijećem i starinskim rekvizitima ukrasile pozornicu, kao i svim sudionicima. Zahvala je upućena i svim stanarima Tikvarina koji su imali razumijevanje i strpljenje za ovo događanje.

- U srcu se duboko nadam da ćemo zajedno ustrajati u našem projektu "Zajedno smo bolji" - poručila je na kraju Lile.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_3957)

  mutne su ti slike

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7238)

  Kakve su ovo slike ???????

  oko 2 godina prije
 • 7854 (Gost_7238)

  dica super,loš fotograf

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara