LUDNICA NA ASFALTU
Molimo vas urgirajte kod nadležnih da se spriječi nesreća koja se svakodnevno može dogoditi zbog loše prometne signalizacije, odnosno regulacije prometa u Kaštelanskoj ulici u Solinu - obratili su nam se pismom čitatelji s tog predjela u Svetome Kaji.

Radi se, dakle, o Kaštelanskoj ulici, točnije prvom skretanju s brze ceste Solin - Trogir i prvom spajanju na “staru magistralu”, pojašnjavaju nam.

Naime, tu ima jedno križanje (obje su ulice Kaštelanska) na kojemu oni koji dolaze sa “stare magistrale” uporno žele skrenuti desno, ali to je jednosmjerna ulica i upravo tu dolazi do najvećeg problema, naglog kočenja, velike brzine, a tek opasnostima kada su djeca u autu... - upozoravaju građani.

- Njima je vidljiv znak jednosmjerne ulice i zabrane tek kad skrenu desno! No, kada se bolje prouči sva signalizacija na tom dijelu, može se vidjeti da niti jedan znak nije dobro smješten, niti imaju baš neku logiku (znak prednosti na krivome mjestu, nelogičan znak stop uz znak prvenstva prednosti koji je na krivome mjestu, znak zabrane skretanja koji je na krivome mjestu...) - nabrajaju nam dalje.


Zbunjujući prometni znakovi u Svetom Kaji godinama unose zbrku među sudionike u prometu

Boban: Hitno ćemo reagirati

- Stigla je sezona i stranci koji ne voze napamet nego gledaju signalizaciju, nisu ni svjesni da svakodnevno tu riskiraju život. Vjerujte, po nekoliko puta dnevno svjedoci smo da je osobe koje su se našle u takvoj situaciji samo luda sreća spasila od zla - poručuju građani.

Pisali su na više adresa da se upozori na ovaj problem, također i Gradu Solinu. Kontaktirali smo i mi gradsku upravu kako bi vidjeli može li se što prije urgirati, jer dolaskom na teren uvidjeli smo da je prometna situacija zaista problematična.

Naime, do prije 15. lipnja, kako saznajemo od čelnika Grada Solina, nadležnost na ovoj prometnici bila je pod Županijskom upravom za ceste.

- Primili smo i mi predstavku građana o spomenutom problemu, no do sada je, kao što sam rekao, ta prometnica, budući da je riječ o odvojku s brze ceste, bila pod ŽUC-om. Odlukom Vlade prešla je sada u nadležnost lokalne uprave. Slažem se da je križanje zaista problematično i mi ćemo sve učiniti kako bismo to riješili. Pokrenut ćemo hitnu preregulaciju tog dijela prometa prijedlogom prema prometnoj policiji jer to je zaista nužno - izjavio nam je solinski gradonačelnik Blaženko Boban.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_6133)

  istina skoro san zabušia u nekog pajdu neki dan on sa karavanom i jet-ski iza skrenia put gori :(

  oko 2 godina prije
 • Pitanjce (Gost_2230)

  Kako će te rješit kaos u glavama onih koji ne staju na znak STOP?
  Naročito pandura koji doli stoje u zasjedi i kažnjavaju za pojas, a gori lole rade pokušaje ubojstva prolaskon na STOP?

  Ili urbanistički kaos jer se sa ovog križanja grana 10 lokalnih nelegalnih puteva, ulaza i izlaza?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2654)

  Svako 300 metri neka arhitektonska katastrofa.
  "Inženjeri" picavali pa prepisivali, a i sad picaju i ne odu pogledat šta su jozo i meho izasfaltirali.
  Jbga vruće je tamo di se asfaltira...
  A "struka" ih je u socijalizmu učila onoj narodnoj;-šta uža to duža, pa sad osudjuju stanovništvo na štete i lomove, čim po sekunda u stranu pogledaju.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6090)

  To je nama naša narodna mudrost dala: svi crni graditelji se hvale da su "oplemenili" prostor, haha!

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara