hren
 

VEČERAS PUČKA FEŠTA U ŠTAFILIĆU
Blagdan Gospe od Karmela tradicionalno će u četvrtak, 16. srpnja, proslaviti župljani dvije kaštelanske župe, u župi Sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu te u župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću.

Ovaj blagdan slavi se u uspomenu na zaštitu koju je majka Božja pružila nositeljima karmelskog škapulara, koji nose mnogi redovnici.

U Kaštel Štafiliću, na prostoru župne crkve, centralno misno slavlje, s prigodnim programom, započinje u 19 sati, a misu će predvoditi fra Gracijan Gašperov.
Nakon misnog slavlja uslijedit će tradicionalna procesija u kojoj će župljani nositi Gospin lik centrom mjesta.

Tradicionalna procesija, u kojoj će mladi momci bosonogi nositi Gospin kip ulicama svog mjesta, održat će se i u Kaštel Kambelovcu, s početkom u 18.30 sati.
Nakon procesije uslijedit će misa, koju će na prostoru uz crkvu Sv. Mihovila, predvoditi vojni ordinarij u BIH, mons. Tomo Vukšić.

Na blagdan Gospe od Karmela, bit će održane i jutarnje mise, slavit će se i u brojnim domovima u Kambelovcu i Štafiliću, a ovog dana vjernici imaju priliku i za svetu ispovijed.

Večeras pučka fešta

Večeras će se, užežin Gospe Karmelske, u Kaštel Štafiliću održati velika pučka fešta, koju tradicionalno organizira Bratovština Gospe od Karmela, na kojoj će biti ribe s gradela, hladne kapljice i puno lipe dalmatinske pisme. Početak fešte je u 20 sati, a održat će se na Igrišću.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_4500)

  Gospe Karmelska samo ti nan moš pomoć!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3127)

  Majko Božija moli za nas

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8199)

  sičan se blagdana gospe od karmela i mirisa cvića i tamjana. sičan se da su nekad sveci mirisali na cviće i tamjan. zadnjih godina svi sveci vonjaju na srdele sa gradela.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5111)

  ja nisan bila, ni moj "on" ist ni pit mukte. inače nebi imala prigovora. sve mukte je dobro....

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3127)

  ne rugajte se s našim svetinjama

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3127) (Gost_8148)

  rugate se vi jer svaki svetac i ta vaša "svetinja" svede se šta će bit za žderat. doma se sprema blagdanski ručak, kako je ko može, barem je tako bilo u komunjarsko vrime.lipši su nan bili sveci nego vama sada

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij