KAŠTELANSKI KLAPSKI SPEKTAKL
Pripreme za ovogodišnji festival Večeri dalmatinske klape su u punom zamahu. Ove će godine Kaštelani ugostiti preko 25 klapa koje će u dva dana prezentirati sve što se vezuje uz klapski fenomen, od tradicijskog pjevanja do klapskog pop-a. A evo kako nastup na festivalu vide neki od izvođača.

Branko Bubica, klapa Maslina

Prošle godine publici u Kaštelima, festivalu koji se profilirao u rasadnik dalmatinskih klapskih hitova, predstavili smo pjesmu „Ne pitaj me za nju majko“ i osvojili publiku, koja nas je nagradila 1. mjestom. Bili smo izuzetno sretni što je pjesma Tonija Eterovića, prepoznata kao pjesma koja ima potencijal i što su na prvu, prateći tekst, osjetili iskrenu ljubav dvoje mladih, koja nesretno završava. Njihovi roditelji nisu prihvatili vezu i ona ( mlada), odlazi u samostan. Snimili smo i prekrasan tv spot. Inače, veselimo se susretu s kolegama, prijateljima iz drugih klapa i organizatorima festivala, osobito članovima klape Cambi KK, s kojima smo bezbroj puta nastupali i postali veliki prijatelji.
Pjesma koju ćemo ove godine pjevati u Kaštelima je nježna, emotivna, iskrena,autentična u kojoj je autor i teksta i glazbe Neno Ninčević, otkrio svoju dušu, osjećaj i ljubav prema preminulim roditeljima. Zove se „Nima više“, a s nama će pjevati i naš dojučerašnji član, dalmatinski slavuj Marko Škugor, koji je krenuo u solo karijeru. Vjerujemo u pjesmu jer je iskrena, prekrasnog teksta i s pijevnim refrenom. Aranžman je vrlo vješto, prateći temu pjesme, napravio Remi Kazinoti. Ovo je, po nama a i mnogima koji su je do sada čuli, jedna od najljepših pjesama o ljubavi djece prema roditeljima.
Klapa „Maslina“ će na jesen krenuti s pomlađivanjem članstva, primit ćemo čak tri nova člana, s  kojima smo već obavili razgovore. Pojačane probe, rad i samo rad i idemo dalje s novim pjesmama i koncertima  u Hrvatskoj,  Sloveniji i šire....


Klapa Maslina

Ante Blažević, klapa Iskon

Iskonu je ovo čak osmi nastup na ovom renomiranom festivalu. Tamo nastupamo s osobitim zadovoljstvom zbog fantastične atmosfere oko samog festivala, domaćinskog ambijenta, te nadasve izuzetne publike koja nas je višekratno nagrađivala. Ove godine predstavljamo pismu "Maštil suza" skladatelja Davora Petrovića i tekstopisca Branka Slivara. Lipa pisma o boli zbog neuzvraćene ljubavi ili osobnog gubitka, o putovanju mornara kojemu ni more ne može pomoći da ne isplače maštil suza..."


Klapa Iskon

Zdeslav Mišurac, klapa Šufit

Veselimo se ovogodišnjem nastupu na VDP-u. Prošle godine smo na kaštelanskoj pozornici predstavili pjesmu Javi se, koja je ujedno osvojila i drugu nagradu stručnog vijeća. Ovu godinu ćemo izvesti pjesmom Proplakat će srce autorskog dvojca Botunac – Slivar. Pjesma je kako mi volimo reći šufitovska, što znači polagana, ljubavnog, romantičnog karaktera. U nedjelju će nas publika moći čuti i na Brcu, u ležernijoj, zabavnoj atmosferi.


Klapa Šufit

Podsjetimo, ovogodišnje Večeri održat će se u subotu, 18. i nedjelju 19. srpnja na poljani pored crkve Sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu a ulaznice možete nabaviti na slijedećim mjestima:
Hotel Baletna škola (K. Kambelovac)
Caffe bar Gajo (K. Stari)
Online preko agencije Croatia Tickets


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_6223)

  ovo više nema veze s festivalom

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4130)

  adio

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4234)

  ajme sad će komentatori kad se razbude udri po svemu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1238)

  Odgovara: # 369432

  zašto udri- klape pivaju pop i rock , znaš li goste što je dalmatinsaka klapa . ovo je sramota za dalmatinsku klapu, velika sramota je klapa pop i rock

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4234)

  ma di je rić ovde o sramoti ajme meni šta to veliš,pa gušt je klapu slušat u bilo kojem izričaju,a vi odite na Omiški festival tamo nema "sramote"

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6138)

  da sramota ...
  nego bi tribalo recitirat plutarha ...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4172)

  za sve pohvale je to šta se ovaj festival i dalje održava po tradiciji. a nije ka i sve ostalo u kaštelima otišlo u vitar...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6144)

  Da nije bilo popa i rocka ljdi bi puno manje slušali klape...evo vidi na klapskom koncertu, kad su autohtone stare pisme svi glavinjaju a živnu na obradu. Jasno da treba njegovat i jedno i drugo, al zašto ne prihvatit i novinu? I to novinu koja je potekla iz Kaštela? Prvi su Cambijevci probili led s Gibonijevim obradama...umisto da podržavamo nešto što je naše, mi samo pljucamo. Super klape su ove godine na VDP-u, šta su svi oni ludi, a mi eksperti? Možeš nabrojat na prste ljude koji znaju pet izvornih klapskih pisama...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3802)

  Žali Bože truda na pop način.Niko nije upropastija klapsku pismu više od Kraljevića i Kambija,Gibonija
  Od puste kvalitete ne slušaju više nito žena i dica.Mora je ić u Srbiju pivat za priživit.
  A klape na pop, Bože mi prosti!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8199)

  puno se klapa osnovalo, puno se pisama vrti da postaju dosadne. prava klapa sa izvornim pivanjem se rado sluša, ali slušat u svaka doba , za svaku prigodu , za svako otvaranje butige i svake prčvarnice ipak je previše i na štetu same klape.

  oko 2 godina prije
 • Nasljednica/Ruza crvena (Gost_5091)

  Dragi Kastelani, prvi sam put preslusala sve pisme s 2. Veceri i mogu vam reci da ima jako dobrih ! Kako volim klape u svakom ruhu , obliku , u svakom pogledu, trebate biti ponosni da su ove Veceri sazivile i ne dajte da se ovaj festival ugasi. Tko voli ovakve klape na ovakav nacin, uzivat ce.Ja sam uzivala slusajuci sve pisme i evo moje ocjene na omiski nacin, a, e, iz Omisa sam i luda za nacinom ocjenjivanja klapa na FDK Omis: zenska kl. Fjoret 10, Sufit 9,9 , Tramontana 9,8 ..... Fjorentinke imaju pismu do suza, a za vratom, vidite tko im je. Neverinke imaju musku pismu !? Neke su promasile festival po mom sluhu ....tipa Pokloni svoj mi fotoooo..... ostavila sam komentare. U svakom slucaju 2. Vecer ce biti puna hitova. PAZNJA, ne dajte da na procelju Crkve budu one kerefeke koje su lani na Covik od soli izazivale osmjehe publike. Ti crtici neka gospoda umjetnika prezentiraju di je misto za to. JA NE BUM DOVEZLA SVOJE, kak mi rece mladi gospon! Crkva je sama - dekor! Zivi

  oko 2 godina prije
 • Nasljednica/Ruza crvena (Gost_5091)

  ...tablet mi nije dao mogucnost da vam napisem :Zivili i uzivajte ! Sto se tice karata, opet komplicirano . Pozzz od Ruze crvene, jos uvijek pod velikim dojmom divnog Koncerta bijelih i plavih na splitskoj rivi 13.7. 2015, naziva Cuvajmo svoje, a onda naidjoh na tri vrhunske pisme Sufita, Tramontane i Fjorentinki ...uh.... hoce li se ova 2. Vecer snimati !? Veliki pozzzz :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8509)

  šteta je da nema nove klape "CONTRA"!

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara