OSVAJAČICE BROJNIH MEDALJA OSVOJILE I SVOJE SUGRAĐANE
Kaštelanske mažoretkinje i ove su godine svojim sugrađanima, koji ih vjerno bodre na brojnim natjecanjima s kojih se redovito vraćaju okićene medaljama, priredile večer za pamćenje, točnije Večer s Kaštelanskim mažoretkinjama.

Na igralištu gimnazije u Kaštel Novom, tako je sinoć sve bilo u znaku mažoret plesa, a prekrasne cure publici su se predstavile brojnim koreografijama s kojima su osvajale publiku i žirije natjacanja, kako na regionalnim i državnim natjecanjima, tako i diljem Europe.

Čast da otvori ovu plesnu večer, što je već tradicionalno u okviru Kaštelanskog ljeta organiziraju plesna udruga Kaštelanske mažoretkinje i Twirling klub Kaštela, pripala je upravo aktualnim europskim juniorskim prvakinjama, nakon kojih su se nastavile nizati zanimljive koreografije, čak 22, koje su izvodile na brojnim natjecanjima za što su bile i nagrađivane.

Na ovoj smotri plesa, koja je tribine popunila do posljednjeg mjesta, uz cure iz Kaštela svojim su se točkama predstavile i njihove gošće iz Segeta Donjeg, Trilja, Sinja i Splita, redom prvakinje u svojim kategorijama, od paradnih i exibition grupa, početnica od kojih je malim Kambelovčankama ovo bio i prvi javni nastup, mlađih i starijih minima, free style solo i solo i duo s rekvizitima...

Izmjenjivale su se cure i njihove koreografije, baš kao lutke na koncu, kako je glasio i naziv jedne od njih, šareni kostimi vrtili su se po cijelom terenu, a štapovi letjeli visoko u zrak. Doplesali su tako i Tom Sawyer i Huckleberry Finn, čudovišta su iskakala iz ormara, hrabre toreadorice borile se s bikovima, praćene dugim pljeskom s tribina za svaku od njih koja je bila posebna na svoj način. A posebna je svakako bila i seniorska paradna ekipa iz grada alkara, koja je osim po izvrsno izvednoj i osmišljenoj koreografiji i kostimima, izmamila oduševljenje publike i zbog činjenice da je imala i jednog, dakako i jedinog muškog člana.

Upravo ta jedinstvenost i usklađenost svake od skupina, pa i onih najmlađih koje tek očekuju pravi nastupi i borbe za medalje, i rezultirala je mnogobrojim vrhunskim rezultatima po kojima se već prepoznatljive, kao i Kaštelanske mažoretkinje po svojim trenericama Aleni Rako i Ivoni Bašić, kojima je ovoga puta išla posebna zahvala. A ako je sudili po onim najmlađima u publici, koji su se svojim plesnim koreografijama pridružili curama na terenu, naše mažoretkinje ne moraju brinuti o svom podmlatku.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_1142)

  Bravo cure najbolje stee!
  Afrika je bila najboljaaa :):):)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_283)

  Dobre su Sinjanke a i Triljanke.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4108)

  Dobre su bile sve cure, a i bome mame sa gomilom preukusnih kolača!!!

  oko 3 godina prije
 • ja (Gost_6241)

  A tek tate...to je iznenađenje večeri ;-) Svaka čast!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7171)

  Jos dasu nastupile tate tobi bija vrhunac.i hvala predsjednici sta se pobrinula da tate nubudu zedni.

  oko 3 godina prije
 • Cure bile ste predobre pogotovo turbo polka i čokolada najboljiste (Gost_7171)

  ;);):p:o:D:)

  oko 3 godina prije
 • Najbolje su bile Kaštela i Sinj (Gost_7171)

  :):):D:)

  oko 3 godina prije
 • Najboljea je bila afrika (Gost_7171)

  :):D;):):):):):):D:D:D:D:D:D;);););););););););)

  oko 3 godina prije
 • Gost 54321 (Gost_1231)

  Budimo iskreni,Kastelanke i Sinjanke su bile nabolje...Ali mene su odusevile kastelanke sa Africom,i stvarno je nepravedno sto na ovogodisnjem drzavnom prvenstvu nisu nista osvojile,ali i pitajte se kolko su one ekipa,cure drzite se zajedno,cila Kastela su uz vas,Korak nema sanse,vi ste nista za njih,one nemaju pojma... Samo naprid DP POBJEDE!!!!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1124)

  Meni su najbolje bile kaubojke cure su stvarno rasturile

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara