Kako bi pokušali makar djelomično riješiti sveprisutni problem odlaganja glomaznog otpada na javnim površinama, nadležni u Gradu donijeli su odluku kako građani Kaštela krupni otpad mogu dostaviti svakog radnog dana, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 7 do 14 sati u prostor Komunalnog pogona, na adresi Don Petra Zanete 6 u Kaštel Novom.

Pod krupnim otpadom smatra se bijela tehnika, namještaj, madraci, veće količine papira i plastike i ostali otpad, osim građevinskog materijala.

Glomazni otpad u Kaštelima se određeno vrijeme odlagao u nekoliko velikih kontejnera, na tri lokacije, no kako su se, prema riječima nadležnih, oko kontejnera stvarali deponiji, takav način odlaganja je ukinut. Nakon toga građani su mogli za osobne potrebe naručiti kontejner, no i takav način nije se pokazao efikasan, pa je glomaznog otpada bilo na sve strane, što je osim ružne slike i opasnosti po zdravlje građana i dodatni posao za djelatnike Vlastitog pogona.

Kako su nam kazali u Gradu, jedan od problema je i prekrcavanje specijalnih kontejnera papirom i plastikom, pa su zato uputili zamolbu građanima da ako imaju veće količine plastične ambalaže i papira da ih ne odlažu na te zelene otoke, nego da ih također dostave u Komunalni pogon. Isto tako apelirali su na građane da poštuju odluke i glomazni otpad ne odlažu uz kontejnere za komunalni otpad.

Ovom novom odlukom mijenja se i praksa naručivanja velikih kontejnera za veće količine otpada. Naime, do sada je naručivanje kontejnera bilo besplatno za uredne platiše komunalne naknade, no od sada će ti isti za takvu uslugu plaćati simboličnu cijenu, dok će svi ostali, koji komunalnu naknadu ne plaćaju redovito, kontejner moći naručiti po tržišnim cijenama. Cijene tih usluga utvrdit će se u narednim danima.

Sve informacije o naručivanju kontejnera i slično, građani mogu dobiti pozivom na broj telefona 205-206.


KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost_8105)

  Zašto i čemu služi komunalni pogon i čistoća kad građani moraju sami dovoziti otpad?

  oko 3 godina prije
 • je ti pitanje (Gost_1726)

  glomazni otpad svugdje na svijetu sam odnosiš ili do kontejnera ili do reciklažnog dvorišta ili na ulicu. niko ti ga kući neće doći uzeti. Tako i ovdje.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1201)

  Lud zbunjenog

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7438)

  Znači da bi bacija stari kauć moram uzet dan godišnjeg na poslu.Kako tipično za gradske i državne službe.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6130)

  Sigurno ne nosiš otpad 5-6 km i onda opet uredno plaćaš odvoz kroz mjesečne račune. Glomazni otpad se u određenom periodu u određeno vrijeme sa određenim sredstvima odvodi u za to određena odlagališta. A u ovom gradu niti ima tko to odrediti a kamo li realizirati.

  oko 3 godina prije
 • počeja (Gost_6212)

  i grad zaradjivat na otpadu :):) da nije smisno bilo bi tuzno...Služiti narodu? Ča je to? :)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2104)

  mi da van nosimo odpad a vi da sidite isprid dućana na zidiću i pijeta i još plaču primate

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2042)

  "Znači da bi bacija stari kauć moram uzet dan godišnjeg na poslu."

  Ne moraš. Platiš tamića i on ti sve sredi bez tvoga angažmana. A ako misliš da se još može koristit, zoveš Reto. U 21. smo stoljeću.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2042)

  Inače, pozdravljam inicijativu da se na mala vrata osnuje kaštelanski deponij i reciklažno dvorište. samo naprid, da nam se ne dogodi šta bi nan se dogodilo ka Splitu, Makarskoj i Trogiru: ostali su (smo) bez Karepovca koji nije moderniziran (namjenski pinezi od države Kerum sarčija na zapadnu obalu), pa ćemo bit prisiljeni škovace slat, recimo, u Beč ili Trst.

  oko 3 godina prije
 • gost 7339 (Gost_1100)

  gleda san jednon u donjin selin di tip tegli u prikolici veliki kauč do ovog kontejnera,i kako je bija pun,spustili kauč do kante i lipo oba zasili i zapalili duvan.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7232)

  Odgovara: # 369306

  Čovik se osjeća ka doma...sidi, puši i gleda u smeće od televizije:p

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2042)

  "Čovik se osjeća ka doma...sidi, puši i gleda u smeće od televizije"

  ka svoj među svojima.:D:D:D

  oko 3 godina prije
 • gost 7339 (Gost_8164)

  nedavo je bilo još luđe-tip je nesto trazija,more bit zeljezo i uletija na glavu u oti kontejner,samo su mu noge virile vanka.ljudi su se smijali ka ludi.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9230)

  zeleno-modro ce to sve sredit
  ka zicara-kruzeri

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara