SUDAC ČOVIĆ ODLUČIO
Prema još službeno nepotvrđenim informacijama, na Upravnom sudu u Splitu, danas je donesena odluka o poništenju rješenja o prihvatljivosti zahvata prihvata, privremenog skladištenja i loženja krutog goriva iz otpada u cementarama Sv. Juraj i Sv. Kajo, kao i o  poništenju rješenja o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša izdanog tvrtki Cemex.
Sudac Silvio Čović tako je donio odluke o poništenju navedenih rješenja, a nakon postupaka, koji su protiv Ministarstva zaštite okoliša pokrenuli Grad Kaštela, Županija Splitsko-dalmatinska i udruga Sunce, prije 2 godine.
 
Podsjetimo, krajem prošle godine sudac Čović donio je odluku o odgodi loženja RDF/SRF-a u cementarama, da bi danas rješenja Ministarstva, prema kojima je Cemexu stvorena ta mogućnost, poništio.

KOMENTARI:

Stari Komentari (23)

 • (Gost_3422)

  Bravo Udovičuću!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3422)

  Zna san da si pravi!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7702)

  Hahaha bravo povjerenstvo koji Udovičić....da je po njemu palija bi se i nuklearni otpad

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3722)

  Svaka čast LIJEPOJ NAŠOJ !

  oko 3 godina prije
 • svaka (Gost_1096)

  čast svima koji su se od početka uključili u pokret otpora :)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9006)

  Svaka cast Povjerenstvu. Radi potpuno mukte i bori se za sve nas usprkos mocnom Cemexu, nezainteresiranom Ministarstvu i korimpiranim politicarima svih boja. Ni u trenutnoj vlasti u Gradu nema bezrezervnu potporu. Ovo Povjerenstvo i ovaj sudac bude nadu da jos ima nepotkupljivih ljudi kojima je vazniji opci interes od vlastitog probitka.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9006)

  Bravo i za odvjetnika Varnicu i udrugu Sunce. Ali ne budimo naivni. Politika i mocni strani kapital nece se lako povuci. Pokret otpora tek sad mora pokazati svoje jedinstvo i odlucnost da sprijeci masovno trovanje i oneciscenje okolisa.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9111)

  Sram vas bilo. Sad vam ne valja gradska vlast.....pa tko je potpisa prijavu i angažira Varnicu? Izašto Varnica nije prije pokrenija tužbu kad je moga i on i kapetan?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6107)

  jupi

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3105)

  GOSTU 9006,KOLIKA VAM JE PLAĆA ILI PENZIA. Pustit ču malo da se malo više opustite u pisanju i hvaljenju po pitanju ovog događaja onda ču vam ja spomenut imena, ćiji je ovo interes i tko stoji iznad svega.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3422)

  Jeeesi stručnjak.

  oko 3 godina prije
 • Ivo-pivo (Gost_8126)

  Tresla se "Brda" rodija se miš.

  oko 3 godina prije
 • ZloMex (Gost_4138)

  Napokon :)))

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3127)

  Nisam iz Sućurca, al drago mi je za sve ljude kojima bi to štetilo...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7226)

  Hvala sucu Covicu,bez njegova postenja sve bi bilo uzalud!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2123)

  Goste 3177, hvala ti a ja želim da svi građani oko ovih cementara imaju čisti zrak i bolji život :
  to se odnosi na najmanje 350.000 građana : Split,Solin, Kaštela,Trogir,Čiovo,dalmatinska Zagora,Marina i okoliš,Mosor ,Klis,Podstrana
  svi bi oni bili žrtve katastrofalne industrije spaljivanja otpada što bi konačno dovelo iseljavanje građana iz ove regije.
  Pvjerenstvu želim dugi život isto tako svim političarima koji su razumili da je došlo krajnje vrijeme da se svi suprostavimo takvoj katasrofi. Nije još sve završilo , bit će borbe oko ovog projekta. Teško će nas pustit na miru. Zato svi zajedno ,dobro organizirani ostavim mladima kraj i zrak u kojem će moći nastavit živit bez opasnosti .


  ustrije
  n,

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2123)

  Zahvaljujuci pametnim ljudima koji su odmah prepoznali opasnost od spalionice tj. Cemexovih cementara, odupiremo se vec neko vrijeme ovom suludom projektu. Vjeruje
  m da cemo uspjesno nastavit pruzati otpor i da ce nasi unuci moci u s vom zavicaju zivjeti u zdravom okolisu bez bolesti koje donosi zagadjenje.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4111)

  Hvala svima koji se bore za nasa lipa Kastila, biser Jadrana koji se sustavno desetljecima unistava na razne nacine. Hvala sudcu Covicu takode. Zalosno je da je takvo "rjesenje o prihvatljivosti" uopce doseglo sudbenu vlast a nije zaustavljeno u samoj inicijativi. S.Bedalov

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1127)

  Koji udovicic koji hdz koja gradska vlast di su ovi likovi bili kad je sve pocelo sucurani znaju ko su cetiri osobe u mistu koji su od prvoga dana radili prosvjede dok je gospon bonacin kao tadasnji predsjednik mo stao po strani a a sadasnji gradonacelnik udovicic koji je radija u zupaniji i bija glavni za gospodarstvo uopce nije diga glas protiv

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1090)

  Triba ono zatvorit.Najhitnije.zbog 50-100 plaća od kojih je nešto iz Splita, nešto iz Solina a nešto iz Kaštela, ni jedan grad neće osjetit to zatvaranje!!!Mala cinentara u majdanu može i ostat i za lokalno je više nego dovoljna!
  Najpametnije bi bilo da kradan proda ono nekom pametnijem da ondi nešto sagradi.Može odma, prestat plaćat franšizu meksikancima, i zatvorit fond u meksiku koji je otvorija za 25 dolara...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2123)

  Na zalost bez politike se ne moze nista postic. Zato se ne moze zanemarit cinjenica da je ova gradska vlast podigla tuzbu protiv Minisťarstva. Veliko je pitanje bi li tuzili i Cemex izravno. Uostalom Renic najavljuje ponavljanje postupka pa ce se vidjeti tko je s kim i koliko je vlast iskrena u nakani da zastiti zdravlje gradjana.

  oko 3 godina prije
 • Tužba (Gost_3127)

  Grad nije ni moga podnit tužbu protiv cemexa, podiga je tužbu protiv rješenja nadležnog ministarstva.
  Ma zašto ne čitate novine kako triba, nego komentirate a ne znate što govorite, pa nije cemex napisa sam sebi rješenje, već nadležno ministarstvo na čelu s m. Zmajlovićem, e sada tko je sve da pozitivno mišljenje na objedinjene uvjete to je potrebno istražiti, ea ne je li grad ovo je li grad ono.
  Činjenica je da je grad dobija spor i zaštitija svoje građane od novog zagađenja

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2122)

  Nadamo se da ce tako nastavit i ubuduce.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara