Dok će uz obalu temperature zraka biti od 30 do 35°C, u unutrašnjosti, ali i u Zagori temperature će ići i preko vrlo vrućih 35°C.

U srpanj smo ušli sa pretežno sunčanim vremenom praćenim visokim temperaturama zraka koje i priliče prosječno najtoplijem mjesecu u godinu. Temperatura mora se lagano vraća u "normalu", nakon što se bilo prilično rashladilo u drugoj polovini lipnja. Primjerice, temperatura mora je u Splitu dosegla toplih 24°C, a na dijelu Jadrana i 25°C. Nema sumnje da će se more sljedećih 7 dana dodatno zagrijati...

Prostrano polje visokog tlaka zraka (anticiklona) zauzima veći dio Europe i zaslužno je za prave ljetne prilike. "Afrički" val koji je posljednjih dana zahvatilo zapadnu Europe i ponegdje donio rekordno visoke srpanjske temperature zraka, postupno nam se približava. Zbog toga će u cijeloj zemlji, ali i regiji, iz dana u dan biti sve toplije. Ipak, bitno je naglasiti da se vrućine, kakve su zabilježene u Španjolskoj ili Francuskoj, neće dogoditi kod nas.

Toplije će biti u unutrašnjosti Hrvatske, zaobalju, nego uz samu obalu i na otocima. Dok će uz obalu temperature zraka biti od 30 do 35°C, u unutrašnjosti, ali i u Zagori temperature će ići i preko vrlo vrućih 35°C.

Promjena moguća tek u petak

Promjena vremena, ovisno o dijelu zemlje, moguće između 9. i 11. srpnja, ali će se znatno više osjetiti u unutrašnjosti zemlje nego na Jadranu.

Od ponedjeljka do petka u Dalmaciji će biti pretežno vedro uz slab dnevni vjetar. Bit će sve toplije, a vrhunac dogodit će se u srijedu i četvrtak, kada će temperature zraka mjestimice prelaziti 35°C.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara