KONCERT GRUPE CIOTOG
U prijevodu s keltskog ciotog znači častan čovjek, a istoimena splitska skupina ovog će nas ponedjeljka počastiti irskom glazbom u dvorcu Vitturi sa početkom u 21 sat.

Ciotog njeguje izvorni zvuk irskog tradicionalnog glazbenog izričaja i to rade na uistinu iskren način, a da je riječ o uistinu kvalitetnim glazbenicima svjedoče i podaci iz biografije skupine. Članovi grupe su se dodatno educirali na mnogim seminarima irske glazbe van Hrvatske svirajući na brojnim sessionima, te s brojnim poznatim irskim glazbenicima i grupama (Dervish, Flook, Paul O’Shaughnnesy, Seamus O’Kane, Michael Clarkson, Shane McAleer itd.).

Kao Ciotog nastupali su Splitu, Trogiru, Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, St. Patrick's Day festivalu irske glazbe u Zagrebu, Tvornici u Zagrebu, Kaštelima, Sinju, Pelješcu, Zadru, Mostaru, Rabu, Livnu, Trogiru, Omišu, Cavtatu, Hvaru, Lastovu te na nekoliko humanitarnih događanja, itd., a kao članovi drugih skupina na festivalu Nebo u Zagrebu, Saxu, Tvornici i Močvari u Zagrebu, na Greenfarm festivalu u Njemačkoj, festivalu u Caceresu u Španjolskoj, u Mullen’s Baru u Amsterdamu.

U različitim postavama Ciotog djeluje od 2005., a za glazbu koju njeguju kažu: - "Irska glazbe je opstala u najčišćem obliku jer se dugo vremena prenosila s koljena na koljeno, bez pomoći tehnologije. Na taj način je i preživjela nekoliko stoljeća te nam u sjećanje priziva neka stara, dobra i nažalost zaboravljena vremena. Grupa Ciotog želi ta vremena sačuvati", a svi koji dođu na koncert moći će se uvjeriti s koliko ljubavi i iskrenosti Ciotogovci ta vremena i tradiciju čuvaju.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

 • (Gost_6117)

  Obavezno pogledati.Lani bili - super!
  ;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2114)

  ima li ulaznica?

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara