PREDSTAVOM „TKO RADI ŠTRAJKA OD GLADI“ ĆUBI OSVOJIO PUBLIKU
Gromoglasni smijeh odzvanjao je sinoć starosejskim brcem, a pljesak se nekoliko puta prolomio čak i prije samog početka predstave, za što je zaslužan bio neponovljivi Neven iz TV serijala Pod Lipom 35, komentirajući na svoj osebujan način i sa svojim već prepoznatljivim humorom,  svakodnevnicu i društvo u kojem živimo.

Damir Mihanović, široj javnosti poznatiji kao popularni komičar Ćubi, a najpoznatiji upravo po liku Nevena, svojom je predstavom  „Tko radi štrajka od gladi“, već  nasmijao dobar dio Hrvatske, a ovom je prilikom definitivno pridobio i kaštelansku publiku.

Ovu monokomediju, za koju je još  2010. godine osvojio prvu nagradu publike na festivalu „Glumište pod murvom“ u Skradinu, i to u konkurenciji brojnih domaćih kazalištaraca, Ćubi je osmislio sam, a iako joj je kostur uvijek isti, tematika se mijenja ovisno o trenutnoj situaciji i aktualnostima u svim sferama života.

Tako su i sinoć uz političare, kako lokalne, tako i one na čelnim pozicijama u državi, nezaobilazne teme bile i korupcija, nezaposlenost, turizam, ali i muško – ženski odnosi te brojne druge, kojih se glavni lik ove predstave dotaknuo, izazivajući sa svakom novom opskom i rečenicom salve smijeha.

Naime, ova predstava je neobična već i po tome jer je glavni lik „tek“ majstor  koji radi scenografiju odnosno binu, ovaj put prigodno za Kaštelansko kulturno ljeto, a kako bi je dobro utvrdio i „tapecirao“ da nekom poput njegovog  prijatelja Grdovića, koji je zacijelo štucao uz toliko spominjanja, bude mekano kad se „opruži“,  a kad spazi ljude u publici, priča, odnosno predstava krene... Dakako „pozivom“  radi dogovora oko posla gradonačelniku kojeg je ulovio na „službenom putu“, a kako je i pročelnica za kulturu, iako u prvom redu, stalno na Fejsu, zaključio je Neven,  pare za rad ionako neće ni dobit, pa je odlučio malo popričati s ljudima kad su se već skupili tako besposleni, umjesto da se uhvati posla oko scenografije.

Simpatični Neven, odnosno Ćubi,  punih je sat i pol tako uspio zadržati osmijeh na licima publike,  kojoj se obraćao i s njom razgovarao, pa čak i marendu  podijelio, uz poruku Zoranu i Karamarku vide li kako im je narod gladan, a on je kao Isus čitava Kaštela nahranio feton murtadele, izazvavši pravo oduševljenje kod publike.

Kao priprosti radnik, kakav njegov lik i jest, upravo iz pozicije malog čovjeka uspiješno je dočarao trenutno stanje u Hrvatskoj, ali i u svakom njenom kutku, osvrnuvši se među ostalim i na dobrosusjedske odnose, tradicionalnu „hrvatsku kuću“  bez krova, iz koje vire žice kao znak da će bit još katova da susidi pate, te brojne druge, samo nama Hrvatima, svojstvene probleme i dileme.

S neizostavnim „vlaškim“ naglaskom, kojeg  glavni lik ove predstave nije izgubio ni za vrijeme rada u Njemačkoj, o čemu u predstavi također govori,  Ćubi je tako prepuno brce  nasmijao do suza kritički se osvrčući na cjelokupno društvo u kojem živimo, barem na kratko svima skrečući misli s teške svakodnevice kojom smo opterećeni.


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_2209)

  BRAVOSVAKA CAST!!!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2241)

  ;) predobro..

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6155)

  Gledala sam meštra nevena u Sućurcu,nisam se prestala smijat dva sata koliko je trajalo...genijalac!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5157)

  Ja sam od smija malo smočila gačice

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5235)

  Ajde na pregled u likara da ti nije štakod probužano!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1201)

  Nije mi jasno da ga nisu najavili na portalu...SRAMOTA.....nisam ni znala da gostuje:(

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7235)

  Nema radje bez GRADJE.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7104)

  Meni to kad se puno smijenali ča ste prosti

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2864)

  Goste 1201 drugi put čitaj pažljivije, bila je najava... ;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1175)

  Oce li bit opet?

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara