SNAGE ĆE ODMJERITI 28 BIKOVA
Mate Radanović i udruga Zekonja, ove nedjelje, 28. lipnja, organiziraju 8. Bikijadu, borbu  bikova, koja će se održati u Kladnjicama, s početkom u 11 sati.

Organizatori obećavaju dobru zabavu, jer su svoj dolazak najavili vlasnici najboljih hrvatskih bikova, pa će tako između ostalih, svoju snagu u borbi za titulu šampiona Hrvatske u teškoj kategoriji preko 850 kg,  pokazati bik Brizan, u vlasništvu Tonća Mandušića i bik Alkar, Mate Radanovića.
Posjetitelji će imati priliku vidjeti i bika Peronju dosadašnjeg šampiona Dicma koji je u vlasništvu braće Bralić, a on će za šampiona Hrvatske u lakoj kategoriji u arenu ući sa bikom Bilanom vlasnika Ivana Šakića.
Osim ove dvije navedene borbe posjetitelji će moći pogledati još 12 atraktivnih borbi bikova.

- U brobama bikova sudjelovat će ukupno 28 bikova, a nagradni fond iznosi 100 tisuća kuna. Vlasnici svih bikova, bez obzira na plasman, dobit će određenu nagradu, kao poticaj za uzgoj ovih životinja. Cilj nam je da se mladi ljude vrate u Zagoru i uzgajaju bikove, životinje bez kojih je nekada bilo nezamislivo živjeti na selu. Mogu kazati kako će u nedjelju u Kladnjicama biti prava šampionska korida te se unaprijed zahvaliti svim posjetiteljima koji će doći, jer se upravo od dijela prodanih ulaznica i prikupljaju sredstva za nagradni fond koji ide vlasnicima bikova. Također, ove će se godine odabrati i najljepši bik – najavio je Radanović.

Osim borbi bikova, svi posjetitelji ovog događanja u Kladnjicama, tijekom cijelog dana, moći će uživati u starim narodnim običajima, poput sviranja gusli, ojkavici, sviranju dipli, a nastup su najavili i tamošnji KUD-ovi.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_7157)

  Hahahaha KLADNJICE kolijevka uhlj....

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5247)

  Poznata je tradicija u našoj vlaškoj, pusto govedarstvo, biki, krave, šta ćeš poć govorit.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8511)

  Jad od sela koje oce smece a tek irganizatir bitno pokupit lovu naplatit ulaz a od borbe nista sta san moga vidit jad i bjeda

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3882)

  Bilo je super

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5247)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5247)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5247)

  Evo da se naučite:

  oko 3 godina prije
 • LLLL (Gost_6241)

  Bilo je grozno borbe uopće nisu valjale osim borbe između perana i bilog

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara