UNATOČ NEODGOVARAJUĆIM PROSTORNIM UVJETIMA
Adio školo, bio je naziv koncerta u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, kojeg su povodom završetka nastavne godine organizirali Savez za Kaštela i nezavisna lista Josipa Berketa, a na kojem su nastupile mlade pjevačke nade okupljene u udruzi Music talents.

U programu, kojeg je vodila Teana Kovačević, nastupili su brojni mališani i mladi, izvevši cijeli niz domaćih i stranih uspješnica, kao i poneku ariju ili autorsku pjesmu napisanu upravo za njih.
Nazočna publika svaki je nastup nagradila zasluženim pljeskom, a često je pljeskom pratila ritam pojedine pjesme.
Cijeli koncert protekao je u raspjevanoj i veseloj atmosferi, a za potpuni doživljaj koncerta, koji je bio humanitarnog karaktera, za udrugu tjelesnih invalida Kaštela, nedostajao je poneki gledatelj više.

Organizatori su zbog toga izrazili razočaranje što koncert nije, kako je bilo planirano, održan na otvorenom, a za to su prozvali nadležne u Gradu.

- Namjeravali smo održati koncert na otvorenoj bini, u Kaštel Starom, no iako je jedan dan sve bilo dogovoreno s Gradom, dan kasnije ta suglasnost nam je uskraćena. Ne vidimo nekog posebnog razloga za to, osim možda političkih.
Zbog toga smo koncert morali održati u kinu Sv. Juraj, gdje je bilo izuzetno vruće.
Slijedeće godine koncert Adio školo nastojat ćemo organizirati na otvorenom uz nastup nekog poznatog izvođaca te pokusati napraviti tradiciju takvog koncerta u gradu Kaštela na kraju svake nastavne godine, naravno uz humamitarni predznak – kazao je ovom prilikom u ime organizatora, Mario Serajlić te zahvalio udruzi Music talents na odlično odrađenom koncertu, kao i svim pokroviteljima i gledateljima.


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_6182)

  A po cemu su uvjeti neodgovarajuci?
  Dvorana je prilagodena za sve vrste glazbenih i scenskih priredbi. Mozda je veci razlog nezaintetesiranost publike koja je zbog produzenog vikenda otisla na izlete.
  A skola je zavrsila vec odavno pa se Adio skolo vec zaboravilo. Ovakve priredbe se organiziraju zadnji dan skole.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6182)

  Nemojmo uvijek za svoje promasene projekte optuzivati politiku i jos k tome uvlaciti djecu u to. Cemu to vodi?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8147)

  Danas se dogovorimo, a sutra ne može, da li je to politika, pitam vas komentatore.Očito je gospodin Berket crvena krpa za vladajuće!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3667)

  Trud djece i odraslih koji ih podržavaju uvijek treba podrzat i pohvalit,a ne samo kada su u pitanju podobna zbivanja članova Kradezeja brez čijeg vodstva bi eto propa ovi grad i sve svečane manifestacije!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6150)

  Normalno da su bili neodgovarajući uvjeti jer u kinu je bilo vruće. U pitanju je bio čisti jal vladajućih a to može pa ne može je samo odraz rada gradske uprave gdje se prvo nešto kaže pa tek onda ide po svoje mišljenje. Čestitke našoj dici jer usprkos svemu bilo je prekrasno a posebne čestitke organizatoru i to najviše zato što su inzistirali da ih se ne spominje.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_243)

  Organizacija nula !!! Pokažite slike bilo je svega dvadesetak do trideset ljudi. Promašaj !

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2095)

  Gostu 6150,nemoj te sami se lagat jer dok ste vi vladali ništa niste napravili.Kao prvo uvjeti su bili izvrsni iz grada vam nije bila prepreka to što niste sposobni odradit to je vaš veliki prblem,grad vam je dao na raspolaganje cilu dvoranu i sve uz program što ide to bih znaćilo naj manje 10.000 tisuća kn eto i tu je grad ućinio svoj velik dio posla,dalje kažete da su organizatori bili skromni i nisu željeli da ih se spminje ,nije mi jasno one plakate što su po gradu zalipljene na svakoj je bilo naglašeno tko su organizatori,a vjerujem da ste vi čak dali prijedlog kakav če bit tekst loši ste glumci grade samo naprid.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3160)

  Pogleda sam program kulturnog ljeta u Kaštilima i zamisli niti jedan jedini događaj se ne zbiva u kinu. Zašto kada je kino gradsko i za Grad predstavlja najmanji trošak? Upravo zato šta je unutra nesnosna vručina.

  oko 2 godina prije
 • gost 9240 (Gost_2147)

  ajmo reć sramota šta se događa u ovon gradu.korak nazad,vladaju podobni a ne sposobni.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6304)

  Goste 6150,moja dica sugurno ne rade u Marini i toliko o vražjoj politici.Kao prvo uopće ne razumijete humanitarnu ili društvenu narav samog događaja a kao drugo to vas uopće ne zanima što ste po ko zna koji put jasno pokazali.Za plakate neznam a to uostalom nije ni bitno jer ako je na njima nešto pisalo onda je to valjda i normalno.Voditeljica je ipak lipo rekla da joj je izričito rečeno da nema reklamiranja.Tu se sad opet vraćamo na vaše očito nerazumjevanje ljudi , stvari i događaja. Jer sigurno da sav normalan svit želi grad u kojem se ide naprid ali to onda podrazumjeva svo stanovništvo a ne samo odabrano ili rekla bih bar po vašem izričaju grad u smislu gradske uprave i privatnog d.d.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6304)

  Pardon, Gostu 2095.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_134)

  Gostu 6304,iz vašeg pisanja se potvrđuje da ste vrlo bliski šefu Marine što se tiće voditeljice tvrdim da je bila puna sala da bih ite kako bili proćitani sponzori.Samo sam vam želio ukazat da je upravo ovaj događaj stvorila politika onih koji su bili sponzori i njihova imena na plakatama,ćudno da niste vidjeli plakat ali evo nešto razumno, pokušat ču vam povjerovat na kraju samo da vam kažem kratko mišljenje, da se ovo radilo od srca budite uvjereni da bih bilo puno kinu previše ste prozirni.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1213)

  Goste 134,kako god vi sada okretali događaj je trebao biti na otvorenom.Sve je već bilo dogovoreno s brojnim drugim skupinama djece,udrugama,školama kao i jednom našom pjevačicom jer tada je bina još bila odobrena.Samo kad je došla politička zabrana onda se sve moralo otkazati.Ovo u kinu je bilo spašavanje svih brojnih dječjih priprema kao i humanitarnog dijela cijele svecanosti.Zato se ostavite politikantstva.Naučite se razmišljati ljudski i čovječno.Kad je sličan događaj bio prošlog puta i bez g. Berketa kao suorganizatora onda je kino bilo skroz puno ali ni tada se nije reklamiralo.Samo tada je program bio tako i zamišljen a nije bilo ni toliko vruće.Pa ako je s pravom rečeno da su djeca naše blago,onda bi se i različitost starijih valjda trebala puno više uvažavat.Spominjanjati srce u ovom kentekstu samo mi dodatno govori o vama,moguće i manipulatorima za koje odrađujete ovakve komentare.Jer iako upoznata sa organizacijom potpuno sam apolitična i ovo je od mene eto baš od srca.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara