OBRAĐENA TREĆINA PRIJAVA
Isplate povrata poreza za 2014. godinu, zbog tehničkih razloga krenule su s mjesec i pol dana zakašnjenja u odnosu na godine ranije, a prema najavama iz Porezne uprave prvi povrati, umjesto u svibnju, u Kaštela bi trebali stići prvih dana srpnja.

Naime prve isplate povrata obavljene su u Sjevernoj i Središnjoj Hrvatskoj te u Istri i na Kvarneru, a ovih dana na red su došle Sjeverna Dalmacija i Srednja Dalmacija.

Prema utvrđenom Planu obrade poreznih prijava, obrade poreznih prijava za ispostave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odnosno ispostava  Split, Sinj, Makarska i Trogir, kojoj pripadaju i Kaštela, bit će izvršene 24. lipnja, a očekivani datum isplate je 6. srpnja.

Kako stoji u podatcima, ukupan broj zaprimljenih prijava za ove četiri ispostave je 74.125, a 18.000 je očekivani broj prijava u obradi, što iznosi oko 24 posto.

U Kaštelima je, prema neslužbenim podatcima obrađeno oko trećina prijava, što znači da će najviše trećina poreznih obveznika u ovoj prvoj fazi dobiti povrat cijelog ili dijela uplaćenog poreza. Svi drugi morat će pričekati jednu od slijedećih isplata, koje će se odvijati kontinuirano tijekom cijele godine.

Inače, ove godine je novost, da se niti jednom poreznom obvezniku povrat neće moći provesti preko računa neke druge osobe, već svi moraju posjedovati osobne račune, dok će se gotovinske isplate biti izvršene tek u posebnim slučajevima, kao i ranije. Razlog tome je cijeli niz blokiranih računa, pri čemu građani zaobilaze zakonske propise te koriste tuđe račune umjesto svojih s ovrhama.


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_1676)

  Super, u ova vremena svaka kuna znači

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3242)

  Napokon vrijeme doslo i za to

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7545)

  ;);)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3113)

  A Šta je s djecjim doplatkom. ..Sramota da još nisu obradili sve zahtjeve. .predala sam početkom drugog miseca i još ništa. .kažu još je u obradi, budite strpljivi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7239)

  Jel ikome sila uplata:/

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4178)

  Meni jos nije. Zna li ko kad ce?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7809)

  sta je ovo s uplatom,prošla velika gospa a još nista

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara