hren
 

PROJEKT FINANCIRAJU GRAD I ŽUPANIJA
Problem nedostatka pitke vode iz vodovoda, za 2 tisuće građana Kaštela, mogao bi se riješiti za približno dvije godine, jer će toliko trebati za dovršetak 2. faze izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda podsustava Radun – Lukšić, čiji su radovi danas svečano otvoreni u Radunu.

Ovo je nastavak radova na ovom podsustavu nakon što je prije godinu dana pušteno u rad 6 km vodovodne mreže, te se priključilo oko 250 objekata. Ovaj projekt  ima poseban značaj za grad Kaštela, u kojem, prema neslužbenim informacijama, oko 9 tisuća stanovnika još uvijek nema vodu iz cjevovoda.

- Radi se o novih 6 km vodovodne mreže, na području oko željezničke pruge u Radunu i prema Kaštel Lukšiću, čime će se još 500 objekata moći priključiti na vodovod. Cilj nam je u slijedeće tri godine na vodovod spojit 90 posto objekata koji nemaju vodu, uglavnom iznad magistrale – kazao je gradonačelnik Ivan Udovičić, te naveo kako će se već iduće godine započeti s radovima na vodospremi Gomilica – Kambelovac.

- Danas označavamo početak radova na drugom dijelu sekundarne mreže. Rok za završetak radova je 24 mjeseca, nakon čega će cijeli prostor Raduna, poviše ceste D8, bit pokriven vodovodnom mrežom – ustvrdio je prilikom svečanosti otvaranja, zamjenik direktora Vodovoda i kanalizacije, Antonio Kardum.

Izvođač radova je Vodoopskrba Split, cijela investicija koštat će oko 6 milijuna kuna, bez PDV-a, odnosno u potpunosti oko 7,5 milijuna kuna, a financirat će je u jednakim dijelovima Grad Kaštela i Splitsko-dalmatinska županija.

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, ovom je prilikom naglasio da je, unatoč što će zbog porezne politike Županija uprihodovati ove godine oko 30 milijuna kuna manje u proračun, ovo važan projekt, koji će Županija i dalje financijski pratiti.

- Drago mi je što danas kreću radovi na rješavanju jednog važnog životnog pitanja. Županija ovaj projekt pomaže sa nešto više od 3.5 milijuna kuna. Uređenje vodoopskrbe na području Kaštela, u kojima je oko 9 tisuća ljudi bez vode iz vodovoda, je prioritet kojemu tako i pristupamo te ćemo podržati i slijedeće faze izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda – kazao je Ževrnja, naglasivši da, u cijeloj županiji, izuzevši Kaštela, 7 do 8 tisuća stanovnika još nema pitku vodu u svojim slavinama.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (25)

 • (Gost_2074)

  "Započeli radovi druge faze vodoopskrbe Raduna"

  A od čijih pinez?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2074)

  Županija daje pineze koje su uplatili legalni građani za projekte ilegalnim graditeljima čija je vlast ka i županijska. Lipa je to ekonomija.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3206)

  Koja je ovo sramota!!!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5150)

  da

  oko 4 godina prije
 • (Gost_168)

  Javili se "generali" poslije bitke. Samo naprid, a kome smeta neka stiskaju zube.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2974)

  Gospodo političari gdje vam je zaštitna oprema ? , ( kacige, prsluci,,,,) na gradilištu ste. SAFETY FIRST.

  oko 4 godina prije
 • ??????? (Gost_7135)

  Nikada se ne radi prvo voda a onda kanalizacija kanalizacija uvijek ispod vode. Drugo zašto dva puta kopati ulicu?, imate previše novca?!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1515)

  sta vam berket ovo nije bar zapoceja

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2233)

  Berket će biti ponovo gradonačelnik

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7147)

  jel priko kamera gradonacelnik

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8164)

  ovo je ruganje...5 radnika, a 15 uhljeba na slikama

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1146)

  a šta si mislija da će radit lavčević ili pomgrad

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3809)

  Ako se već radi trebalo je napravit i kanalizaciju zajedno sa vodom i ako treba struju negdje razvest. Zašto neki dio Kaštela ima prednost financiranja od stane grada za razliku od drugih djelova?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2074)

  Interesira me kakva je financijska konstrukcija. Jer nije pošteno da kvartovi s legalnim građevinama imaju infrastrukturne probleme ka šta su crne jame, dok se naš novac troši na divlje podignuta naselja koja su trebala bit srušena.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5349)

  Žao mi je što sam nedavna napisao na portalu da u gradu rade 50 bagera,jer je oćito da rade više od 70 bez ostale mehanizacie.Zato gospodo iz Grada na čelu s Udovićičem,Bonacinom Novakom nastavite jer uistinu se mnogo napravilo , to je vidljivo večina Građana vam viruju a ovi što su skeptici pustimo im za pravo da razmišljaju, samo nastavite ovim tempom i bilo bih lipo ako se može otvorit koje radno mjesto u našem Gradu, a čujem da ste dali odrišene ruke svim ulagačima samo naprid.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5869)

  naprid ivane punim jidrima kambelovac je uz tebe

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2074)

  A zašto je dolazila komisija iz EU, pa se tek onda na pustu prišu razmavala mehanizacija po Kaštilima?

  oko 4 godina prije
 • hooo ruk (Gost_8510)

  Ulica se samo jednom kopa i sva infrastruktura tu zakopa
  nepočudni prazna glava pa kopaju po tri put za jednoga dana
  i asvalt se ruši pa ponovo asvalt valjak valja, pet gledaju gdje dvojica cjev u kanal stavlja (po Hepovu). Sto godina nikad naučiti pa kad umru i u grobu će se kanalizacijom namučiti. Tuđmanova cesta stara još se smijem kad pomislim kakvali je tu sve prošla profesionalna radna snaga.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2074)

  "nepočudni prazna glava pa kopaju po tri put za jednoga dana"

  Tebi je prazna glava kad misliš da je to slučajno: tri puta kopanje je extra posal i pinezi iz tvoga i moga žepa u tuđi. A još zubić...

  oko 4 godina prije
 • (Gost_198)

  neka se radi za razliku od prije cetiri godine sta se ama bas nista radilo nije
  nije bilo ni zuba nizubica
  samo privatni interes

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2074)

  "neka se radi za razliku od prije cetiri godine sta se ama bas nista radilo nije"

  Je li to ka i pituravanje tunela?

  oko 4 godina prije
 • mateo (Gost_8184)

  Odgovara: # 367858

  Gostu 8510.Iz tvog pametnog izlaganja dalo bi se zaključiti da si dipl.ing.građevine.Iskusan si.U poslu za tebe nema tajni.Stručnjak ipo...Hahaha.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1170)

  A kome se ti jado smiješ, lipo je čovik reka da pet gleda di dvojica radu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2110)

  filozofe 1170 uzmi lopatu pa pomogni ovoj dvojici sta radu

  oko 4 godina prije
 • gost2147 (Gost_2147)

  situacija se okrenila i sdp stiže hdz.pamet u glavu.;)

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij