FEŠTA U BOTIĆIMA
U organizaciji Udruge za revitalizaciju sela Opor-Botići u nedjelju je održana tradicionalna pučka fešta Botića, Osmina Sv. Anti u Oporu.

Proslavu Osmine, Botići i njihovi gosti, započeli su procesijom i služenjem svete mise u crkvi Sv. Ante koju je predvodio domagistar bogoslova Fra. Ivica Jurić.

Opor je i ove godine oživio na svoj najvažniji dan. Nakon svete mise i zajedničke gozbe u predivnom i netaknutom ambijentu, uslijedio je kulturno-zabavni program. Veterani KUD-a Salona iz Solina pobrali su sve pohvale za nastup u kojem su pokazali svoje umijeće u plesu, a poseban pljesak dobile su Zingerice koje su pokazale zavidno umijeće u ojkanju..

Također, okupljeni su se pokazali i veliko zanimanje za natjecanja u potezanju konopa, dok je poseban interes pobudilo mješovito muško-žensko bacanje kamena sa ramena u kojem se vrednovao zajednički rezultat prijavljenih parova. Dodatan poticaj natjecateljima bile su i atraktivne nagrade za pobjednike koje su osigurali Bili, caffee bar Tin i konoba Intrada.

Uz Botiće, koji su i ove godine manifestaciju osigurali vlastitim sredstvima i radom, Osmini su prisustvovali i njihovi brojni gosti među kojima su bili i predstavnici Grada Kaštela i Bratovštine Gospe Stomorije.

Za slijedeću godinu najavljena je velika fešta povodom 800 godina prvog zapisa o Oporu koji datira iz davne 1216. godine.


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost_7982)

  oli budulci jos spavaju pa nisu procitali clanak? bas mi falu oni komentari pa neka ostanu gori itd ha ha.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1907)

  Bilo nam je super. Lipo smo se najeli i napili i učestvovali u natjecateljskim disciplinama. Botići su mjesto za odmorit dušu i tilo, a šteta da se češće ne organiziraju nekakvi susreti, bez velikih troškova, samo radi druženja Botića i njihovih gostiju. Ako i bude zlih komentara, nećemo ih uzeti za ozbiljno jer nema šanse da nam se dojmovi pokvare. Sritno i dogodine.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6105)

  botići šta čekate. možete šta očete i ne tribaju van boduli ni drugi vlaji da se organizirate i feštate kad van god dođe prigoda

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2140)

  Botići svaka čast

  oko 3 godina prije
 • gost 7442 (Gost_1096)

  tribala san bit tamo ali zbog bolesti i viroze diteta nakraju nisan išla.i to mi je baš ža jer ove ljude jako cjenim i poštivan.da je bar još ovakvih ljudi ka šta su botići.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4169)

  "oli budulci jos spavaju pa nisu procitali clanak? bas mi falu oni komentari pa neka ostanu gori itd ha ha."

  Kasno je, svi su se pribacili u Rudine.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4124)

  Nisu mi dragi došljaci i dotepenci ali ja naše Botiče ne smatran došljacima već kao starosjediocima,iz više razloga.To su dobri i pošteni svit. Oni su se uklopili u kaštela ka da su od stolječa 7.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2074)

  Onda svaka čast. Doduše, uz malo samokritike, triba se zapitat di su došli. Sigurno ne ka u Beč.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8944)

  Došli su u Kaštela a Beč ni nijanci mali dil ka ča su Kaštila.....

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8944)

  A ti goste2074 izvoli poj u Beč . Ja mislin da Kaštela sa tvojim odlaskon u Beč neče ništa izgubit jedino možedu dobit

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8944) (Gost_1232)

  a šta je tebi Beč krivo učinija

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2074)

  Nije on Beča ni vidija, pa misli da bolje od ovoga nema.:D

  oko 3 godina prije
 • (Gost_156)

  Pa ča ne idete u Beč več svi u Kaštela. Pita konduter u vlaku staricu gdi vam je silazna stanica, ona ništa ka da nerazumi. Jedan u kupeju putnik reče konduteru,da če je on pitat. I zapita je. Kud te đava gonja a ona če u Stari u Stari sinko

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1170)

  "Ja mislin da Kaštela sa tvojim odlaskon u Beč neče ništa izgubit jedino možedu dobit"

  Nije lipo sebi tepat, bit samodostatan i gledat vanka svoga sela. Zato se i karamo.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1170)

  i ne gledat vanka svoga sela

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara