hren
 

MALI OLIMPIJCI TRČE KAO VELIKI
Baš kao i svi veliki sportaši, uz olimpijsku zastavu i plamen, te zakletvu koju je u ime svih malih olimpijaca ponosno izrekao  Anton Jerkunica iz sućuračkog dječjeg vrtića Maginja, i mališani iz kaštelanskih dječjih vrtića ponosno su i hrabro branili boje svojih predškolskih ustanova u borbi za medalje na 14. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Kaštela .

U organizaciji Zajednice športskih udruga Kaštela, te uz suorganizaciju udruge za sport i rekreaciju Ciciban i pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, čak 160 djevojčica i isto toliko dječaka iz dječjih vrtića Neven, Maginja, Čarobni pianino 1 i 2, Maslina, Žižula, Trešnjica i Tamaris, borilo se u ukupno pet disciplina, pokušavajući dokazati da i oni mogu biti poput svojih idola.

Na terenima sportskog centra GOŠK u Kaštel Gomilici, tako je vladalo pravo sportsko raspoloženje i duh,  pa je na koncu natjecanja proglašena i najbolja fair play ekipa, a ta je titula, kao i pehar,  pripala mališanima iz vrtića Žižula. No, fair playu unatoč, suci su ipak imali pune ruke posla, ali uglavnom kako bi zaustavili uporne trkače na kraju staze jer su pretrčali i više nego što je trebalo ili pak da bi malim nogomatešima napominjali kako je zabranjeno igrati rukom, a  pala je i po koja suza razočarenja zbog primljenih golova i medalja koje su im izmakle za dlaku.

Uz bodrenje svojih teta i vjernih prijatelja na terenu, ali i  roditelja i obitelji s tribina, mališani su dali su sve od sebe, a kao ukupni pobjednici ovogodišnje Olimpijade slavili su mali sportaši iz dječjeg vrtića Maslina iz Kaštel Štafilića. A kakve li će tek uspijehe nizati kada se konačno usele u novouređeni vrtić, kojeg željno očekuju već generacije, možemo samo pretpostaviti. Drugoplasirana ekipa je iz vrtića Čarobni pianino 1, dok je treće mjesto pripalo ekipi lukšićke Trešnjice.

Među dječacima u trčanju na 50 metara prvi je do cilja stigao Nikola Vrdoljak iz Trešnjice, s najboljim vremenom od 9,57, drugi je bio Frane Lovrić iz Žižule, a treći Tin Sabljić iz Masline. U štafeti 4 puta 25 metara titulu nabolje ponijela je ekipa Čarobnog pianina 1, u sastavu Andrija Bartulović, Luka Kalajica, Luka Mandić i Ivano Kulić . Iako s nešto lošijim vremenom, na  drugo mjesto uspela se ekipa Tratinčice  koju su činili Mate Vidović, Toni Grubišić, Marko Adešević i Dominik Matić, dok je bronca pripala malim trkačima iz Masline – Ivanu Radiću, Viti Šamiji, Gabrijelu Ćurku i Toniju Matešiću.

U  skoku u dalj najbolji je, s rezultatom 1,60,  bio Roko Šerić iz Masline, drugi je Luka Šećer iz Maginje, a treći Luka Ćavar iz Tamarisa. Juri Buriću iz Trešnjice pripalo je prvo mjesto u bacanju loptice,  na drugo mjesto plasirao se njegov vrtićki kolega Ivano Šimunović, a treći je po broju osvojenih bodova bio Ante Grgurević iz Čarobnog pianina 1.

Najboljim nogometašima pak pokazali su se dječaci iz Čarobnog pianina 1, drugoplasirana ekipa je iz dječjeg vrtića Tamaris, dok je treće mjesto pripalo ekipi Maginje.

Na pobjedničkom postolju u utrci na 50 metara među djevojčicama našla se Iva Ergović  iz Masline, s vremenom 9,54, ostavivši na stazi iza sebe Josipu Kovačević, također iz Masline i Stelu Đikić iz Čarobnog pianina 1. Najuigranijom ekipom  u štafeti pokazale su se curice iz Tamarisa - Pia Slavica, Andrea Sikirica, Ela Šušnjara i Lorena Đorđević, koje su ostvarile najbolje vrijeme, druga je ekipa Maginje,  u sastavu Antea Lorena Jurlin, Anamarija Soldić, Katarina Špar i Karmen Blagajić, a treće mjesto pripalo je Maslini, čiju su ekipu činile Barbara Balov, Ana Gradski, Lara Delić i Mia Petričević.

Najbolja skakačica u dalj je  Anamarija Crnković iz Trešnjice , drugo mjesto odnijela je Mia Krešo, dok se posljednja na pobjedničko postolje popela Ivana Vrvilo iz Čarobnog pianina 1. Iz Čarobnog pianina, ali 2, dolazi i prvoplasirana u bacanju loptice za djevojčice Klara Račić, druga je bila Petra Vrgoč iz Masline, dok je treća Ani Baković iz Žižule.

Buduća nogometašica zacijelo će biti i neka od djevojčica iz nogometne ekipe Trešnjica, kojima je pripalo prvo mjesto, dok su nešto manje sreće na travnjaku  imale ekipe iz Maginje i Masline, kojima je pripalo drugo, odnosno treće mjesto.   

A kako u konačnici ni jedan mališan s ovog natjecanja bi otišao tužan i razočaran, pobrinuli su se organizatori, koji su, osim medalja i pehara najboljima, svim sudionicima male Olimpijade dodijelili diplome za sudjelovanje i uloženi trud, ali i slatko rashlađenje na kraju svih pretrčanih (kilo)metara...


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_8219)

  FENOMENALNO!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2045)

  dvi greske su napravljene: 1. mazoretkinje nitko na tribinama nije vidija!! velika steta jer su cure odlicne. i 2. skok u dalj s mista takodjer niko s tribina nije moga vidit!! Pa moglo se to malo bolje "namistit". Dici i tetama svaka cast, odlicni su bili!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9193)

  zašto nema djece iz popodnevnih grupa dječjeg vrtića tamaris,zašto uvjek sudjeluju samo jutarnje grupe

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3616)

  Aj bona pitaj tete za to nije organizator tome kriv;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2240)

  Odgovara: # 366448

  Svake godine vridi ista primjedba, a organizator nikako da nešto promini. Ostalo je super, BRAVO dico, bravo tete!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1201)

  Moj autoru članka, u popisu vrtića koji sudjeluju nisi upisao d.v.Tratinčica a onda u tekstu spominješ ekipu iz istog vrtića, jesi li ti pročitao tekst prije objave?
  Organizatori su poprilično loše odradili posao. Toliko očekivani sladoled nismo dočekali, nisu se vidjele mažoretkinje i par disciplina, organizator nije uzeo u obzir da je riječ o djeci od 5-6 godina te da oni ne mogu 3 sata čekati bez wc...nastala je opća zbrka već na ulazu. Činilo mi se da je sve to u svrhu prezentacije nečije moći a da su dica minorni dio cijele manifestacije.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1879)

  Moj autoru članka, u popisu vrtića koji sudjeluju nisi upisao d.v.Tratinčica a onda u tekstu spominješ ekipu iz istog vrtića, jesi li ti pročitao tekst prije objave?
  Nije izgleda važno kako je napisano nego koliko, bla,bla,bla, na dugo i široko.

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij