hren

PREMA PLANU I KONTINUIRANO
Prema informacijama iz Ministarstva financija i Porezne uprave, od utorka, 26. svibnja, započinju isplate povrata poreza građanima. po godišnjim prijavama poreza na dohodak za prošlu godinu.

U ispostavi Porezne uprave u Kaštelima dobili smo informaciju kako građani Splitsko-dalmatinske županije pa tako i Kaštela, prve uplate mogu očekivati u narednih sedam dana, no tko će ih dobiti među prvima ovisi o  redoslijedu prijava područnih ureda.

Iako je najavljeno kako će plan obrade godišnjih prijava nadležni redovito objavljivati na internetskim stranicama Porezne uprave, to još nije učinjeno pa uvid u plan trenutno nije moguć.
No, kako su kazali iz Ministarstva, od utorka će se obrade odvijati kontinuirano i uobičajenom dinamikom.

Inače, uplate povrata poreza ove godine kasne dva i više tjedana u odnosu na godine ranije i to iz tehničkih razloga, jer je prošle godine uvedeno novo praćenje ostvarivanja dohodaka, doprinosa i ostalih primitaka te su mijenjani pojedini obrasci.

U Hrvatskoj su poreznici zaprimili 667.350 prijava, dok je od toga broja kaštelanska ispostava zaprimila nešto više od 6.300 poreznih prijava.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij