hren
 

UKLANJANJE STABALA PREMA PROCJENAMA
Posljedice olujne bure, koja je napravila znatnu štetu u Kaštelima, još su vidljive, pa nam čitatelji često šalju upite kada će se pojedine površine sanirati i očistiti.

Za sanaciju i čišćenje zaduženi su djelatnici Vlastitog pogona, koji su protekli mjesec imali pune ruke posla i uskoro bi na red trebale doći i javne površine na kojima su još vidljivi tragovi nevremena, poput prostora uokolo Glazbene škole u Kaštel Kambelovcu.

- Vlastiti pogon je cijeli protekli mjesec intenzivno sanirao javne površine od posljedica nevremena. Radilo se u nizu ulica, po grobljima, plažama, parkovima, u dvorištima vrtića, u okolišu svih osnovnih škola, ambulantama i dječjem domu Maestral. Posao je vrlo zahtjevan jer se radilo o visokim i teškim stablima pa je bio potreban angažman velikih dizalica, planinara te bagera radi vađenja korjenja i sve to uz dužnu pažnu da se ne napravi šteta na objektima i drugoj imovini. Osim tih izvanrednih poslova djelatnici Vlastitog pogona bili su dužni stići i obaviti svoje redovne poslove, pa su radovi na čišćenju još u tijeku – kazao nam je upravitelj Vlastitog pogona, Ivan Čagalj. naglasivši da se radovi na sanaciji nastavljaju istim tempom pa već ovih dana mehanizacija stiže i na područje Baletne škole, odakle smo dobili nekoliko fotografija stanja.

Osim pitanja o sanaciji površina, u Grad Kaštela stigao je i određeni broj zahtjeva za uklanjanjem pojedinih stabala diljem Kaštela. Među njima je i zahtjev stanovnika ulice Hrvatskih branitelja u Kaštel Lukšiću, gdje je nekoliko čempresa u lošem stanju i prijete sigurnosti građana.

- Imamo više zahtjeva iz svih naselja za pilanje "opasnih stabala", kostela, murvi, čempresa. Kad bismo sve zahtjeve pokušali realizirati trebalo bi nam više od mjesec dana samo za ove poslove uz angažman brojne mehanizacije i vanjskih djelatnika. Dakle, treba realno procjeniti opravdanost takvih zahtjeva, izabrati prioritete izvođenja radova, procjeniti troškove i mjesto odlaganja. Naime, na "kompostište" ne smijemo odlagati po nalogu poljoprivrednog inspektora, jer, dok se ne uredi potrebna dokumentacija za privođenje prostora komunalnoj svrsi, još uvijek se radi o poljoprivrednom zemljištu, a Pržac je već solidno pun drvne mase. Dakle, potrebno je dodatno, nepalnirano iznajmiti ili kupiti drobilicu granja kako bismo uopće riješili problem odlaganja drvne mase. U nekim slučajevima se radi o privatnom zemljištu pa Pogon nije ni nadležan izvesti ove radove. Ujedno, dio građana koristi priliku i svoj drvni otpad ostavlja po javnim površinama  u uvjerenju da će  "to već netko pokupiti".   
Dakle, svaka sanacija i pilanje stabala zahtjeva procjenu opravdanosti zahtjeva te iziskuje goleme troškove i angažman ljudi  i strojeva – zaključio je Čagalj.

U fotogaleriji možete pogledati trenutno stanje na području Baletne škole


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_1650)

  "dio građana koristi priliku i svoj drvni otpad ostavlja po javnim površinama u uvjerenju da će "to već netko pokupiti""

  A da se malo pošalje redar s blokon i olovkon na teren?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5699)

  A da ti zapišeš broj od auta ili prijaviš susjeda, Samo znate laprdat a bojite se okrenit broj i reč ko baca

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7172)

  Jel smin ja ispilat ća je vama ostalo pa uzest sebi za ložit?

  oko 5 godina prije
 • gost 6291 (Gost_9222)

  za vrime one zadnje bure ostala nan u dotu ona tri ruzinava broda ,straj me iti pomislit ča bi nan nova bura dovukla u misto.znan one pingvine iz madagaskara.di bi in bija kraj.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1747)

  "A da ti zapišeš broj od auta ili prijaviš susjeda, Samo znate laprdat a bojite se okrenit broj i reč ko baca"

  A redari neka loču po birtijan i sakrivaju se po kancelarijan? Imaju li oni šefa? Zada li in on posal na dnevnoj bazi?

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij