hren
 

TRADICIONALNI SUSRET OBRTNIKA-PRIJATELJA
Manifestacija pod nazivom Zeleno i plavo, u sklopu obilježavanja Vincelova, održala se i ove godine, po osmi put u Požegi. Dio nje bili su i članovi više obrtničkih udruženja iz cijele Hrvatske, a četvrtu godinu za redom na njoj su sudjelovali i članovi Udruženja obrtnika Kaštela.

Na ovu manifestaciju obrtnici svih ovih godina stižu kako bi, kroz delicije i specijalitete, prezentirali kraj iz kojeg dolaze, te razvijali veze među obrtnicima u državi.

Tako je i ove godine glavni požeški trg tijekom vikenda bio mjesto pravog šušura, punog mirisa i okusa različitih krajeva Hrvatske. Pa se tako, između ostalog, mogla kušati pašteta od čvaraka iz Osječke županije, palenta s grobničkim sirom i salata od hobotnice,  koje su pripremali obrtnici Primorsko.goranske županije, lovački gulaš majstora kuhara iz Vrbovskog, tuna iz Zadarske županije. Istrani su, između ostalog, prezentirali pljukance i sir sa tartufima, a predstavnici Vukovarske županije svoj fiš paprikaš. Bilo je tu slanih, slatkih, kiselih i svih drugih specijaliteta iz Međimurja, Podravine, Posavine, Zagorja i drugih krajeva, a posebno veselo i zanimljivo bilo je u društvu s predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije, među kojima su bili i obrtnici iz Vrgorca, Sinja i s Brača te Kaštelani koji su imali potporu u kaštelanskoj Turističkoj zajednici.

Kaštelanski obrtnici za ovu su prigodu pripremali pašticadu od palamide s domaćim njokima, za koju su im pristigle brojne pohvale, a gostima su nudili i marinirane te slane inčune, srdele, masline, a Dalmatinci su se predstavili i odličnim vrgoračkim pršutom, oko kojeg nije nedostajalo zainteresiranih degustatora.

Inače, već po tradiciji cijela manifestacija započela je zajedničkim rezanjem trsova i paljenjem vincelovske vatre, a u tome su sudjelovali župan Požeško-slavonske županije Alojze Tomašević, gradonačelnik Požege Vedran Neferović te predstavnici obrtničkih komora.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • 44 (Gost_7921)

  Ha ha predstavnici Kastili iz Livna
  Umrit cu od smija , a nasto smo mi spali.
  Nevjerovatno

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4156)

  To su Kastelani, gradjanke i gradjani republike Karamkitanovic.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3205)

  pojedinci danas kad u toč uliju crno vino ili prošek odma to zovu pašticada. iznakaradili su spizu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9091)

  žalosno

  oko 5 godina prije
 • 030363 (Gost_3234)

  gost 7921 najbolje zna da nisu Kastela predstavljali ljudi izLivna vec stanovnici kastela ,vrgorca koji su bili u požegi i turistički predstavili svoj grad . za iduću godinu nemoj te pojedinci izrugivat šta smo spremali ,već vi napravite spizu ipodjite s nama da vidite trud koji smo mi uložili.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4114)

  a znači ti bi da mi i njima platimo put,žderanje i lokanje pa da možete skupa arčit,da nije žalosno bilo bi smišno i molin vas ka gospu nemojte nas predstavljat nigdi....

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij