hren
 

KIŠA OPET POTOPILA CESTU DR. FRANJE TUĐMANA
Snažno grmljavinsko nevrijeme, koje je jutros pogodilo Kaštela, srećom ipak nije izazvalo veće štete, osim poteškoća koje je prouzročilo u prometu.

Jaka kiša, na trenutke praćena čak i tučom, poplavila je dobar dio Ceste dr. Franje Tuđmana, zadavši probleme vozačima, jer slivnici nisu mogli primiti tolike količine oborina, pa su se bujice slijevale sa svih strana. Kao i nebrojeno puta do sada, glavna kaštelanska prometnica više je nalikovala rijeci, pa je promet tekao otežano.
Unatoč velikim količinama kiše koja je pala u kratkom vremenu, kaštelanski vatrogasci kako doznajemo od zapovjednika Milivoja Taslaka, nisu imali većih intervencija i dojava.

Baš kao što su prognostičari Crometea za danas i najavili, česta kiša, ponegdje uz grmljavinu, očekuje se i u nastavku dana, dok bi južnije od Splita mjestimice moglo pasti i preko 50 litara kiše po četvornom metru.
Slično vrijeme u Dalmaciji očekuje se i sutra, osobito južnije od Splita, gdje će biti kiše, a ponegdje i obilnijih pljuskova s grmljavinom. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, drugdje slabo do umjereno jugo, ponegdje na jugu Dalmacije i jako, uz  minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 7°C,  a uz obalu i na otocima od 8 do 12°C. Najviše dnevne temperature biti će od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva. 

 

KOMENTARI:

Stari Komentari (25)

 • 007 (Gost_7568)

  Čim padne kiša uvik ista priča

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7096)

  nije ni kiša šta je bila

  oko 5 godina prije
 • (Gost_243)

  aj bar su se jame isfrankale,smrdi ka kuga po cesti

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4202)

  U ulici Put Zagoraca u Nehaju kod svake kiše a i kad je nema niz ulicu plivaju g...a i frankavaju se crne jame . Od smrada ne možeš živit jer svaka druga kuća je kroz ogradni zid probušila otvor za fekalne vode .
  DI SU TI KOMUNALNI REDARI - PEKO I KOMPANIJA primaju plaću , obavješteni su ali ne rade ništa . Ovi što ispuštaju fekalije na ulicu vrlo lako je provjeriti i sankcionirati.
  TREBA POD HITNO SE OBRATITI VIŠIM INSTANCAMA ; JER ULICA PUT ZAGORACA JE REKORDER PO IZBAČENIH LJUDSKIH OKRUGLIH TORTI . Ovo je živa zaraza i poziv za nadležne . :(:(:(:(:(:(:(:(

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1144)

  govna na ulici..a di ima.. jos toga.. u 21 st.p.k..;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1345)

  A nitko ne govori o građevinskom genocidu, koji se ovih dana odigrava, a isto komunalni redari niti itko iz građevinske inspekcije, pa niti iz konzervatorskog odjela, da reagira. Sa sjevernu stranu novog nadvožnjaka na Ričivici, na ulazu za put svetog Nofra, gradi se Kineski ili berlinski zid. Oko kuće se sagradio betonski zid visine i više od 2 metra, a to je van svih zakona o uvjetima građenja. Hoće li se i ovdje pristupiti kao i s kulom Čipiko - RUŠITI, ili je ovo već plaćeno kao mito svim nadležnim službama u GRADU KAŠTELA.

  oko 5 godina prije
 • gostu 1345 (Gost_243)

  Čovik se sprema za rat,ko zna,možda će opet turci napadat,zato i zid od 2 metra.Imaš jedan takav i na Nehajskom putu,odma ispod ceste,zid oko 2 metra do puta.Ozdravili kobogda !!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4505)

  čovik ima građevinsku dozvolu za zid. A da se bolje raspitaš nebi tija bit na njegovu mistu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1345)

  Ovakav zid se ne može raditi, pogledajte u građevinsku dokumentaciju.

  oko 5 godina prije
 • gost 7487 (Gost_1116)

  cini mi se da cemo se nagustat kise ,ka da zivimo u indiji a ne na mediteranu.pobenavilo i vrime.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2226)

  Ovo je pravi odgovor na pitanje iz članka od prije par dana pod nazivom: "jesmo li selo ili grad?". Ka da je i Bog zna.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8093)

  Da ih je plaćat po učinku sami bi dali otkaz

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8534)

  nisu kaštela nego kaštele

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4202)

  AKO SE POD HITNO NE RIJEŠI ISPUŠTANJE FEKALNIH VODA - G....A NA ULICU OD DOBRO POZNATIH POJEDINACA NA ADRESI - PUT ZAGORACA KAŠTEL NOVI -NEHAJ . BITI ĆEMO PRISILJENI PODNIJETI KAZNENU PRIJAVU PROTIV KOMUNALNIH REDARA . Molimo dok je na vrijeme neka iziđu na teren i sankcioniraju počinitelje . Ovo se odnosi na Gradsku upravu koja ima svoje komunalne službe a nije isklučena mogućnost da pozovemo i javne medije . Na znanje i ravnanje odgovornih . :(:(:(:(:(:(

  oko 5 godina prije
 • (Gost_189)

  Ajde šta je malo govana i vode po cesti. Ka da nismo navikli. Kome se ne sviđa neka seli :D

  oko 5 godina prije
 • 205 (Gost_7733)

  Komunalci ne mogu dignit glavu od sekavanja g........ iz općine

  oko 5 godina prije
 • (Gost_141)

  zovi čovika!!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8151)

  baš mi je drago da van go..a plivaju. kad niste imali šta reč onda ste gadili kaštelane kako nisu imali zahoda već mirine i da su nosili siče u more.je ali to je bilo prije i malo posli 2 rata, ali danas nam je poteklo medi mliko i ovi šta zamiraju ostavili su u svom selu kuće sa bideom i jakuzijem i došli ovde da bi im ulicama tekla kanalizacija. pitam se čija. moja nije nikad pa nisad

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8098)

  Izbetonirale se parcele, vodu svrnili na pute koji su asfaltirani, zapuštene foše, začepljeni i usrani potoci na koje stoka bezuba spaja jame, a oni koji nemaju tu "privilegiju", imaju propusne ili otčepljene jame. Dobro, bilo pa prošlo. Ali kad in se ponudi spajanje na kanalizaciju za 14000 kuna, stanu na zadnje noge i neće! Seljačine, da Bog da se utopili u govnima. Svojima.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4086)

  mene bi bila sramota bit gradonačelnikon u gradu di fekalije plivaju ulicama,

  kakav gradonačelnik takav grad.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_253)

  (Gost_4086)
  mene bi bila sramota bit gradonačelnikon u gradu di fekalije plivaju ulicama,

  kakav gradonačelnik takav grad.

  zašto je kriv gradonačelnik šta divljaci koji su došli u primorsko misto puštaju kanalizaciju u potoke do mora i po ulicama. u vrtle neću ni govorit. sve šta bi tribalo je ne začipljat otvore u potocima nego ih zatvorit misec dan i naplatit kaznu za čiščenje

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8878)

  vi koji ste bespravno izgradili kuće na poljoprivrednom zemljišti, reb ali ste prije razmišljati što se sve može dogoditi na području bez infrastrukture.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_45)

  "mene bi bila sramota bit gradonačelnikon u gradu di fekalije plivaju ulicama,

  kakav gradonačelnik takav grad."


  Obrnuto: kakav "grad", takav načelnik.:)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_45)

  "zašto je kriv gradonačelnik šta divljaci koji su došli u primorsko misto puštaju kanalizaciju u potoke do mora i po ulicama."

  Je, tako je. A njegovoga didu ili papu su vidili kako dolazi u Kaštila priko Kozjaka sa školjkon i kadon ispod pauzuha.:)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_45)

  "vi koji ste bespravno izgradili kuće na poljoprivrednom zemljišti, reb ali ste prije razmišljati što se sve može dogoditi na području bez infrastrukture."

  E, a sad in još oćedu dat na crno legalne papire. Pa di to ima?

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul