hren

NA IZBORNOJ SKUPŠTINI IZABRANO NOVO VODSTVO STRANKE
Kaštelanski HDSSD-a, stranku koja već dvije godine djeluje u Kaštelima, od sada će voditi novoizabrani predsjednik, magistar prava Mario Serajlić, dok su za dopredsjednika izabrani Jozo Latinčić i Renato Aščić.

Na jučer održanoj izbornoj skupštini HDSSD-a, koja je inače sestrinska stanka HDSSB-a, izabrani su i ostali članovi tijela stranke. Članove predsjedništva čine Zoran Vukić, Ivana Bubrić, Stipe Ursa i Zlatko Kupres, a za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Marin Rubelj , kao i članovi tog odbora Ivan Vrdoljak i Sonja Božić.

Budući politički rad kaštelanskog HDSSD-a bit će usmjeren na suspalionice otpada u pećima Cemexa u Kaštel Sućurcu, potom nerad gradske administracije, posebno na poticanju energetske obnove fasada i krovišta objekata, kao i na način rješavanja odvajanja otpada, oplemenjivanja i privođenja svrsi brdskog područja Kaštela u cilju poljoprivredne proizvodnje i turizma - potvrdio je novoizabrani predsjednik Serajlić.


Mario Artuković, prof. Mile Kovačić, Mario Seravilić, Filip Jurjević, Jozo Latinčić

Istaknuo je daljnju neodrživost financijskog stanja Grada Kaštela, a što je, prema njegovim riječima, dijelom i posljedica prekomjernog zapošljavanja u gradskoj administraciji, i to većinom neškolovanog kadra koji ne zna odgovoriti potrebama vremena. Serajlića brine i nesređeno stanje gradskih objekata i zemljišta, od kojih Grad ne uprihođuje financijska sredstva.

- S radom će i dalje nastaviti unutar Saveza za Kaštela, odnosno saveza političkih stranaka i neovisnih političkih volontera pravaško-demokršćanskog svjetonazora grada Kaštela, koji su na izborima za Vijeća mjesnih odbora Grada, prije mjesec dana, postali druga politička opcija - istaknuo je Serajlić.

Temeljne programske odrednice dalmatinske stranke HDSSD-a, dotaknuo se i njen čelni čovjek Mile Kovačić i istaknuo nužnu potrebu ekonomskog, demografskog i svekolikog jačanja Dalmacije, kao jedne od budućih pet hrvatskih regija.

- U novom regionalnom ustrojstvu Republike Hrvatske Dalmacija bi morala biti jedna od regija, koje bi morale imati mnogo veću moć odlučivanja u odnosu na današnje županije, ponajprije mnogo veću financijsku samostalnost - rekao je Kovačić i dodao kako bi u tom pravcu osim financijskog, bila moguća i demografska obnova regije posebno uzimajući u obzir današnju bijelu smrt, odnosno iseljavanje, većinom mlađeg školovanog kadra, koji umjesto da nosi budući razvoj regije, iseljava trbuhom za kruhom, kako u Zagreb, tako i izvan Republike Hrvatske.


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost_4983)

  jel to ona slavonska glavaševa stranka .zar nebi bilo pametnije da se stranke udružuju sa sestrinskim strankama evrope. možda bi se naši političari čemu i naučili

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8806)

  Bez Pense ste nula!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9225)

  Samo naprid.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9216)

  a oli bi i on tija bit kakvi šef pa bilo čega...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1196)

  S magistrom na čelu u bolje sutra!
  Cestitke sretnim obiteljima!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4983)

  zašto "s magistrom",zašto ne sa čovikom

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7459)

  čovik do čovika koji žive i rade u Dalmaciji

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2150)

  Naprid, Sere naš!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1196)

  Znan ga kad je mali bia uvik je bia covik

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4354)

  kandidat za novi a ne živi ni blizu novoga,jo ća če ga se naguštat ovi u novon.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8108)

  Nedaj se Mario,samo naprijed.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7167)

  Jesu li Pensa i Danilo još u HDSSD-u ?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8379)

  Magistar i nije neka titula za naglašavanje:p

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7161)

  danas kupiš diplomu i naziv magistar u paketu s njon

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3800)

  :D:D

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij