hren

POPLAVIO DIO PRIZEMLJA ŠKOLE BIJAĆI
Umjesto mirisa novog namještaja, u dijelovima škole Bijaći u Kaštel Novom, jutros se osjetio neugodan miris blata te dezinfekcijskih sredstava, kojim su djelatnici škole sanirali štetu, koju je donijela jučerašnja obilna kiša, poplavio dio prizemlja škole.

Zbog takvog stanja nastava u jutarnjoj smjeni nije održana, no zbog uloženog truda zaposlenika i ponekog roditelja, susjeda, vatrogasaca, članova mjesnog odbora, a uz pomoć Centra Mir, obitelji Ćurlin iz Kaštel Gomilice, tvrtke Kaštelanka i Javne ustanove športski objekti, koji su ustupili mašine za čišćenje i sušenje, nastava u poslijepodnevnoj smjeni se održava.

U školi, koja je svoja vrata otvorila tek prije pet mjeseci i u koju je utrošeno više od 70 milijuna kuna, poplavilo je nekoliko učionica, blagovaonica, mala dvorana i hodnici.
Prve procjene pokazuju da se velika količina vode slila u školu iz pravca velike dvorane, koja je u izgradnji, a nalazi se u neposrednoj blizini velikog bujičnog potoka.

- Iz dvorane u izgradnji prelila se velika količina vode, a uz pomoć brojnih ljudi, od susjeda do vatrogasaca, tvrtki i ustanova te naših djelatnika i ponekog roditelja uspjeli smo vodu izbaciti iz zgrade i spriječili veću štetu. Zahvaljujem se svima njima. Koji su do kasnih noćnih sati te rano jutros pomagali Nadam se da ćemo ovo što je oštećeno uspjeti popraviti uz pomoć Županije, ali i Grada Kaštela – kazala je, između ostalog, ravnateljica Jadranka Šošić, napomenuvši da ne želi biti niti istražitelj niti sudac i tražiti krivca.

Županijski pročelnik Zdravko Omrčen potvrdio je da će Županija pomoći u sanaciji nastale štete, a isto tako je kazao kako su i projektant i izvođač radova na novoj dvorani, već ranije upozoravali na problem  koji stvara bujični potok u neposrednoj blizini škole. Iz toga se da zaključiti kako je upravo ova bujica stvorila sve probleme.

No, takvog mišljenja nisu predstavnici Hrvatskih voda, koji su jutros izašli na teren, no novinarima nisu željeli dati službene izjave. Tek su kazali kako će više znati nakon obavljenog očevida, a očevid u školi jutros su izvršili i policijski službenici.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij