hren
PANIKA ILI... SUĆURANIN ŽELJKO LOVRIĆ UVJEREN U DIJAGNOZU SVOGA KUĆNOG LJUBIMCA
Mladi mačak s područja Vrila u Kaštel Sućurcu uginuo je, a njegov vlasnik Željko Lovrić sumnja na ptičju gripu jer je njegov ljubimac svakodnevno donosio ulovljene ptice pred kućni prag.

Mladi mačak s područja Vrila u Kaštel Sućurcu uginuo je, a njegov vlasnik Željko Lovrić sumnja na ptičju gripu jer je njegov ljubimac svakodnevno donosio ulovljene ptice pred kućni prag. — Odmah sam povezao sve s ptičjom gripom i zvao veterinare.

Međutim, oni su me počeli "vozat" — žali nam se Lovrić. Prema Željkovim riječima, prvo je zvao Veterinarsku stanicu u Kaštel Starom, gdje su ga uputili na onu u Kaštel Sućurcu. Iz Sućurca su ga dalje proslijedili na Veterinarski zavod Split, gdje su ga opet preusmjerili na službe u Kaštelima.

Tada mu je prekipjelo i nazvao je Slobodnu. Iz splitskog Veterinarskog zavoda dobili smo odgovor da Zavod nije nadležan za skupljanje lešina. — Budući da se radi o kućnom ljubimcu, sam vlasnik je bio dužan odnijeti uginulog mačka na Zavod, a mogao ga je donijeti i u našu veterinarsku stanicu — dobili smo odgovor iz Veterinarske stanice u Kaštel Sućurcu. Željko Lovrić je mačka Medu zakopao, a s njim i spoznaju je li ovo bio prvi slučaj ptičje gripe na sisavcu u Hrvatskoj.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost)

  Zivjela Panika

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Otkopaj ga, očisti od zemlje (sve u plastičnim rukavicama i plastičnom pregačom koje poslije spali), stavi u plastičnu vreču i odnesi u Veterinarsku stanicu. Virus je vjerojatno još prisutan. Ako ga ne uzmu prijavi Ministarstvu.
  Veterinari su dužni skupiti lešinu u koju se sumnja da nosi zarazu !
  Ostale (obične) lešine treba zbrinuti vlasnik na propisani način (groblje kućnih ljubimaca ili predati poduzeću specijaliziranom za to (klaonički otpad) ili komunalna služba (ovisno od toga čija je i gdje je nađena, npr. zalutale lisice, neregistrirani psi i sl.).

  TKO SKUPLJA LABUDOVE AKO NE ONI !!!
  NE PITAJU ČIJI SU LABUDOVI KAD JE ZARAZA U PITANJU, A BOGME I ZDRAVE KOKOŠI SMAKNU !!!

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  A šta ako je krepa od bronhitisa?

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Možda je avitaminoza?

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Ovo je samoubojstvo zbog neuzvraćene jubavi, veljaća je.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Ma nije sve to nego su sve kokoši pobili uokrug pa je spa na repce i na kraju umra o gladi !

  oko 14 godina prije
 • dana (Gost)

  a svašta! :zzz

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij