hren
 

PRIPREME ZAPOČELE, SNIMANJE POČETKOM RUJNA
Kada su u srpnju producenti HBO-ove popularne serije  Game of Thrones - Igra prijestolja, objavili lokacije na kojima će se snimati novi nastavci 5. sezone serijala, navedeni su Dubrovnik, Split i Šibenik, no ovih dana pripreme za snimanje započele su i na području Kaštilca i uokolo njega u Kaštel Gomilici, pa će tako mnogočlana ekipa koja stvara seriju, oko mjesec dana boraviti i u Kaštelima.

Game of Thrones je srednjovjekovna serija, proizašla iz djela "Pjesme vatre i leda", Georgea Martina. Premijerno je izvedena 2011.godine, a do sada su snimljene četiri sezone, peta je u tijeku te je planirano snimanje i šeste sezone, što govori o njenoj popularnosti.
Isto tako, ovo je fantastična igrana serija koja je možda snimana na najviše lokacija. Od filmskog studija u Belfastu, pa diljem Sjeverne Irske, Škotske, Islanda, Malte, Maroka, SAD-a te u posljednje vrijeme na području Hrvatske, odnosno Dubrovnika, Klisa i Splita.

Mjestima na kojima se snima donosi popularnost, pa je tako nakon prikazivanja zamijećen povećan broj turista u svim krajevima gdje se snimala.
Upravo to je i razlog što je najava snimanja serije dočekana s odobravanjem i u Kaštelima i među čelnim ljudima Grada, koji se nadaju da će ovo biti odlična reklama za kaštelansku kulturno-povijesnu baštinu i turizam.

O pojedinostima snimanja htjeli smo se raspitati u produkciji ove serije, no prema njihovoj praksi, posebnih izvješća i informacija za širu javnost još uvijek nema.
No, kako nikada ne nedostaje neslužbenih informacija, tako smo saznali da će pripreme za snimanje trajati više od 20 dana, a samo snimanje odradit će se, zavisno od uvjeta u samo 4 do 5 dana. Snimanje će se odvijati početkom rujna na lokacijama Kaštilca i drugih terena u njegovoj blizini.

U snimanju će sudjelovati dio statista s područja Kaštela, a prema iskustvima Kaštelana koji su već statirali u Splitu, dnevna naknada uglavnom iznosi oko 240 kuna.
Isto tako neslužbeno smo doznali da će korištenje prostora za snimanje Gradu Kaštela biti plaćeno, no kako se ne radi o većoj svoti. Pri snimanju će se koristiti veći broj brodova, jer je, kako doznajemo, od lučke uprave zatraženo osiguravanje vezova za nekoliko desetaka brodova, na području od Kaštilca prema Torcu.
Sve to nagovještava da će u Kaštelima biti snimljene izuzetno zanimljive scene, koje će u narednim mjesecima gledati gledatelji širom svijeta.

U nastavku vam donosimo nekoliko fotografija priprema terena, koje je svojim objektivom uspio uhvatiti Ante Majić…


KOMENTARI:

Stari Komentari (25)

 • (Gost_3022)

  U Kaštilima se ima više od 20 godin vodu igre oko prijestolja,puno grublje i s puno više žrtava nego u ovin serijama.

  oko 5 godina prije
 • od tomkast (Gost_9172)

  Odvezite smece (da se ne sramotimo) !!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6174)

  Impresivne slike. Narocito prvih pet

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2156)

  Bravo! velika san obožavateljica serijala, baš se veselim ;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5152)

  Odlicno! Sta vise ovakvih stvari je potrebno ovoj sredini!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1859)

  Odma lipše izgleda kad su s ovih nekoliko dasaka pokrili našu sramotu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4326)

  e da su stavili petokrake yuge 45-55 fice 750 stafete druga#10 brkate milicajke sve bi bilo lipse

  oko 5 godina prije
 • Austen (Gost_9175)

  Ajde zapitajmo se iskreno.
  Pa vi stvarno mislite da ce turistička zajednica Kaštela znati iskoristiti ovu priliku u svrhu promocije??
  Svi gradovi i lokacije koje je produkcija Game of Thrones serijala posjetila iskoristili su to do maksimuma, ali za tako nesto treba imat viziju, zelju i potrebno znanje. S obzirom da TZ Kaštela nedostaje svega od toga, njihov doseg biti će par fotografija s glumačkom postavom. Naravno, doći će i vladajući iz Grada, a možda i objasne zašto je većina kaštelanskih povijesnih lokacija devastirana, zapuštena i prepuštena polaganom propadanju.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8745)

  i fotose palaca stavljaju u brošure,ono kad je bi ćitav, žensku u nošnji sa trišnjama a cila kaštila nemaju sve skupa 100 kila trišanja...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2169)

  sta je sa mirisima..;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2580)

  čoviku u štafiliću rušite Kulu,a ovdi vidin da je bilo bužanja po Kaštilcu-smi li se tako???

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3231)

  A da ne govorimo da ladanjske kuće mletačkih plemića "prodajemo" za dvorce, pa stranci bauljaju po selima i traže ih u pravom smislu iliti brzo se razočaraju kad ne nađu očekivano

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8224)

  moj bože na što smo spali. proku..ali smo kaštela a sve u svrhu lake zarade.ne govori se o industrijskoj proizvodnji pa ni o verduri di je oduvik pogotovo donja kaštila bilo. nek se snima ,nek se prodaje neka svega bude samo da ne bude ljudskog truda koji je ipak najzdraviji za čovika.

  oko 5 godina prije
 • tom sawyer (Gost_221)

  Isto tako neslužbeno smo doznali da će korištenje prostora za snimanje Gradu Kaštela biti plaćeno, no kako se ne radi o većoj svoti.


  A sta je grad Kaštela napravio u ovih 20 godina vlasti za ovo povijesno zdanje koje reklamira ne samo Kaštela već i Hrvatsku? Veću trisku od ove niste mogli dobit, Americki HBO je prepozna jedinstvenost ove lokacije, a govna plivaju i oni bidni svit zivi u vlazi i jadu. Jel problem bilo ulozit par stotina iljada eura, ljude iselit u jednu od stotinu stambenih zgrada koliko ih se nakotilo sta bespravno sta pravno(preko vasih dozvola) i napravit npr. muzej ili restoran, dat nekom koncesiju, BILO STA. Najlakše je češat jaja i govorit da se ne radi o velikom iznosu?! SRAM VAS BILO, CRVENITE SE UHLJEBI STRANACKO RODJAČKI!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8224)

  tom sawyer (Gost_221


  koliko se njih iselilo iz kaštilca od 65- e god u jugovinilove stanove ,ali uvik brže drugi uselu nego prvi iselu. to in je bila odskočna daska za dobit stan do 90-e.onda se jugovinil zatvorija i šta bi sad tribalo gradit stanove za njih. ko je uselija od 85-e ne triba dobit ništa. neka mu firma da ili nek se vraća okle je doša

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8240)

  "ko je uselija od 85-e ne triba dobit ništa. neka mu firma da ili nek se vraća okle je doša"

  Ili nek se obratu na stambeni fond od Jugovinila. Ili od onoga ko ga je ras.izdija, zatvorija i proda.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2580)

  Ne mogu se oni crveniti,KAD NEMAJU OBRAZA,jer da ga imaju i da vjeruju u Boga ne bi se tako šepurili po Kaštelima.
  Način na koji vladaju nije sa Božje strane,nego đavlije.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7112)

  zadnje cetiri godine je sve propupalo u kastelima
  divota

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4202)

  Don Bože. Hvala ti na svemu. Puno zdravlja ti želim.

  oko 5 godina prije
 • Gost (Gost_4436)

  Zbogom Don Bože, hvala ti..

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8405)

  kakve sad ima veze dom bože?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5588)

  a za nekoga ima veze,ko je komu kriv šta nima vezu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5155)

  Ajme crnjaka kad vide di su

  oko 5 godina prije
 • (Gost_209)

  Ide im PROJEKTANT-kuća se narušava...............ne bojte se .doće 2 druga.............

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4244)

  :)

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij