hren
 

CVJETNA POVORKA KKU POKLADE
Donjokaštelanska vlastela u subotu je u velikom broju izašla na ulice, kako bi puku još jednom pokazala svu svoju raskoš, kao i bogatstva svojih podruma, a za tu priliku upregli su konje u kočije i kare te prodefilirali rivom od Starog do Štafilića.

Za ovu priliku uredili su se i momci ljubitelji konja, kočije su bile pune cvijeća, a u ovoj povorci nije nedostajalo ni najmlađih potomaka kaštelanskih velikaša.
Našao se tu i donjokaštelanski Milienko, a i nekoliko Dobrila, a svi koji su dobro pratili što se događa, mogli su uočiti i Miljenka i Dobrilu u nekim ranim godinama života.

Kako i priliči, povorci su se priključili i težaci, pristigli iz Sućurca, jer tko će bolje brinuti o bačvama, grožđu i vinu nego oni.
Da atmosfera bude potpuna glazbom i plesom su se u povorku uključili i glazbari Zrinskog te Kaštelanske mažoretkinje, a povorka je na kraju završila, kako i nalažu običaji od prije nekoliko stoljeća, za zajedničkom trpezom i velikom zabavom.

Naravno, tako je s puno smijeha i u razigranom raspoloženju, prošla i ovogodišnja Cvjetna povorka, ljetne maškare KKU Poklade iz Donjih Kaštela. I ne samo veselo, nego i maštovito, o čemu govore i fotografije Ante Majića.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_7112)

  Treba prominit vrijeme prolaska povorke. Sve je bilo u i po mraku, tako da se malo toga moglo vidit. Krenit uru ranije.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6146)

  bravo za kastelanske mazoretkinje

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1405)

  prilipo...još kad bi ovako bilo svaki dan

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8097)

  rokoko nije baš zastupljen

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7053)

  slike lipše od stvarnog zbivanja,

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1235)

  bezveze...sama dičurlija..

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6331)

  Promašeno vrijeme prolaska. Sve je bilo u mraku i ništa se nije vidjelo. Ako se misli i dogodine ovako, onda je bolje ne izlazit. Nitko nije ni Baru iz Sućurca pozna, a svima je reka da je bija.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara