hren

SEZONSKI RAD
Prema podacima Zavoda za zapošljavanje, na kaštelanskoj burzi rada u lipnju je broj evidentiranih prvi put ove godine pao ispod četiri tisuće.

U potrazi za poslom je 3849 osoba, što je u odnosu na isti mjesec prošle godine pad od čak 12,7 posto, a u odnosu na prethodni mjesec za 7,3 posto. Posao u lipnju, uglavnom na određeno vrijeme, dobilo je 339 osoba.

Neslavni rekord po broju evidentiranih u dosadašnjem tijeku godine nosi veljača (5404), no od tada je uslijedila silazna putanja sa do sada najboljim lipnjem, ponajprije zahvaljujući sezonskom zapošljavanju.

Nakon niza mjeseci konačno je ispod deset posto pao udio Kaštelana u broju nezaposlenih na županijskoj razini, koji sada iznosi 9,8 posto.

Gledano po stručnoj spremi, i dalje prednjače osobe sa završenom srednjom školom, kojih je, uključujući i gimnaziju, ukupno 2650.

S višom školom, I. stupnjem fakulteta i stručnim studijem u evidenciji je 220 osoba, a sa završenim fakultetom, magisterijem i doktoratom 269. S osnovnom školom je 679, a bez osnovne škole 31 osoba.

I dalje, međutim, stoji podatak da polovica (50,5 posto) evidentiranih posao čeka duže od godinu dana, te da je nešto više žena (54,9 posto).

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_1239)

  Moš mislit :(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4106)

  je to se svit više ne prijavljuje,pa oni to prikazuju ka pad nezaposlenosti.ima više od 5 ijad nezaposlenih na području kaštela

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7212)

  velike koristi od prijavljivanja,samo dobra veza i novci otvaraju vrata rada

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4120)

  baš čudno kako nije urodila plodom akcija ministra Mršića, otvorite tvrtke i obrte
  za 10 kuna i uzmite sudbinu zaposlenja u svoje ruke ( dok se uskladite sa svim zakonskim obavezama i davanjima državi već nakon mjesec dana uminusu ste bar 5000 kn

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6799)

  mene zanima kolko je % obrisano

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8184)

  Zavod za statistiku, a ne za zaposljavanje!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9121)

  goste 8184 ne pametuj, zavod je za zaposljavanje i ovo su podaci ispostave kastela, nekad bolje mucat nego puno govorit

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5166)

  i ne filozofirat,a da nije statistika ,a kako nije,a gdje su oni koji su zbrisami,koji se ne prijavljuju a nisu zaposleni ,kolkiko ih je zbrisano? i ne rade nigdje i ne vode se u nezaposlene

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij