hren
 

BLAGDAN GOSPE OD KARMELA
Župa Sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu i župa Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću, jučer su svetkovali blagdan Gospe od Karmela, a na misnim slavljima i procesijama sudjelovao je veliki broj vjernika iz kaštelanskih i okolnih župa.

U  Kaštel Kambelovcu svečanom misnom slavlju prethodila je tradicionalna procesija kroz mjesto. Gospin lik nosili su bosonogi neoženjeni mladići, a sve je bilo popraćeno pjesmom i molitvom župnog zbora.
Zahvalan Gospodinu i Blaženoj Majci što su se oblaci razišli i što je jaka kiša prestala, mjesni župnik don Bobo Delić radosna srca pozdravio je brojne okupljene vjernike na livadi pored crkve sv. Mihovila  gdje je održano misno slavlje koje je predvodio porečko-pulski nadbiskup mons Dražen Kutleša.


Kaštel Kambelovac

- Obratite se svojoj zaštitnici Gospi od Karmela kako bi mogli širiti radost, dobrotu i ljubav jer  ste na to pozvani kao kršćani - poručio je nadbiskup u svojoj propovjedi i istaknuo  kako živimo u jednom vremenu kada nam se želi oduzeti sve ono što mislimo da je vrijedno. Upozorio je i na važnost prenošenja vjere djeci, unučadima i svima onima koji Boga nisu upoznali.

Kako je baklja vjere upaljena prije dvije tisuće godina, nadbiskup je naglasio da nitko od nas ne smije dopustiti da se na njemu ta baklja ugasi. Iako je današnje vrijeme tako postavljeno da svakodnevno preko medija slušamo o životnim katastrofama, naglasio je kako ne smijemo gubiti nadu da smo ovdje na zemlji samo hodočasnici i da ćemo  kad tad doći Nebeskom Ocu. S toga je pozvao okupljene vjernike da se mole svojoj Nebeskoj Majci  molitvom vjere koja je u skladu sa Kristovim zakonom kako bi zadobili nebesko kraljevstvo kojem se nadaju. Živite život tako da budete upamćeni  po dobru,  poručio je na kraju propovjedi mons. Dražen Kutleša.

Svetoj misi u Kaštel Štafiliću prethodio je kratki prigodni program, a misno slavlje u koncelebraciji s župnikom don Matom Čulićem i Stjepanom Vukovcem, župnikom župe u Tovarniku, predvodio je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu dr. don Mladen Parlov.


Kaštel Štafilić

Don Mladen je vjernicima ukazao na snagu i važnost Isusove Majke i Majke svakoga od nas .

-  Majka nas uzima u svoju zaštitu, Majka dolazi k nama kao mila Majka, ona zna naše potrebe, ona prepoznaje i zna što nam treba. Isusova Majka Marija je majka svih nas, uz nju se odvija povijest Crkve, a uz nju su i Hrvati živjeli kroz povijest. Ona je posrednica, pomoćnica i zagovornica. Sve što se događa, događa se uz Marijinu prisutnost i njenu zaštitu. Ona će nam pomoći pronaći strpljenje, povjerenje i sigurnost koju smo izgubili. Ovozemaljski život trebamo s Marijom hoditi, ljubiti je i njoj se moliti. Marija će nam pokazati razliku između bitnih i manje bitnih stvari, ona će nas naučiti i poučiti – kazao je don Mladen.

Nakon svete mise, vjernici su Marijin kip pronijeli ulicama starog djela Štafilića, moleći se Majci Božjoj i njenom sinu, a dio Štafilićana Gospi u čast upalili su svijeće na svojim prozorima.

Foto: V.K.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_8204)

  BRAVO moji Štafilićani guštan Vas gledat. B R A V O!!!!!!!!!!!!!!!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_98)

  Sve što se događa, događa se uz Marijinu prisutnost i njenu zaštitu. Ona će nam pomoći pronaći strpljenje, povjerenje


  nevirujen da se i svo zlo događa uz njenu prisutnost

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5480)

  tebi se 98 događa zlo jer si zločest

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4152)

  (Gost_5480)
  tebi se 98 događa zlo jer si zločest

  ajde neka nekome se ne događa zlo zato šta nije zločest.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9216)

  Sva čast fecari sve je lipo organizirano!

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij