hren
 

13. OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA GRADA KAŠTELA
Veselo i razigrano, kako to samo najmlađi znaju, bilo je jučer na terenima sportskog centra GOŠK u Kaštel Gomilici, gdje su se mali Kaštelani već tradicionalno ogledali u sportskim disciplinama i odmjerili svoje snage na 13. Olimpijadi dječjih vrtića grada Kaštela.

U organizaciji Zajednice športskih udruga Kaštela, čak 160 djevojčica i isto toliko dječaka iz dječjih vrtića Neven, Maginja, Čarobni pianino 1 i Čarobni pianino 2, Maslina, Žižula, Trešnjica i Tamaris, okušalo se u pet disciplina, a to su štafeta, trčanje, nogomet, skok u dalj i bacanje loptice, a sve u koordinaciji udruge za sport i rekreaciju Ciciban.Uz bodrenje svojih teta i prijatelja na terenu te roditelja i obitelji s tribina, dali su sve od sebe, pa su u žaru borbe pretrčavali i daleko više nego li je trebalo, a tek su ih suci uspijevali zaustaviti daleko iza ciljne linije, padali su autogolovi, ali i pokoja suza razočarenja....

Kao i njihovi sportski idoli, pokazali su i oni spremnost i pravi natjecateljski duh, a kao ukupni pobjednici ovogodišnje Olimpijade slavili su mališani iz dječjeg vrtića Maginja u Kaštel Sućurcu. Drugoplasirana ekipa je iz vrtića Tamaris u Kaštel Gomilici, dok je treće mjesto pripalo ekipi lukšićke Trešnjice.

Na pobjedničkom postolju među dječacima u trčanju na 50 metara našao se Nikola Vrdoljak iz Trešnjice, s najboljim vremenom od 9,01, drugi je bio Roko Šipić iz Maginje, a treći njegov imenjak Roko Rozga iz Masline u Kaštel Štafiliću. U štafeti 4 puta 25 metara titulu nabolje ponijela je ekipa Maginje u sastavu Nikola Sučić, Jakov Maleš, Duje Borojević i Armin Osmančević. S nešto lošijim rezultatom na drugo mjesto plasirala se ekipa Tamarisa – Mateo Milijan, Damjan Granić, Diego Braškin i Ivano Božić dok je bronca pripala Trešnjicama za koju su se borili Karlo Blažević, Marino Mijanić, Lovre Duvnjak i Antonio Mandić – Jadrijević.

U  skoku u dalj najbolji je, sa rezultatom 1,50,  bio Velimir Vrbatović iz Tamarisa, drugi je Duje Šunjerga iz Trešnjice, a treći Leo Banjan iz Čarobnog pianina 1.Ivan Baković iz Žižule u Kaštel Starom najdalje je uspio baciti lopticu, David Brnada iz Tamarisa bio je drugi, dok je trećeplasirani Marin Katalinić iz Maginje. Najboljim nogometašima ipak pokazali su se dječaci iz Žižule, drugoplasirana ekipa je iz dječjeg vrtića Čarobni pianino 2, dok je treće mjesto pripalo ekipi Tamarisa.

Među djevojčicama, prva je do cilja u utrci na 50 metara stigla Lana Lučić iz Maginje, s vremenom 10,35,  ostavivši iza sebe drugoplasiranu Leonu Gabrić iz Čarobnog pianina 1 i Leonu Mršelj iz Tamarisa. Najspretnije u štafeti  bile su Petra Beram, Ela Budiša, Cvita Jerkunica i Matea Ponjarac iz Nevena, koje su postigle najbolje vrijeme, druge je ekipa Masline u sastavu Viktorija Idžamanović, Andrea Gunjača, Lucija Lovrić i Mihaela Čorić, a treće mjesto pripalo je Trešnjicama – Manueli Šutić, Andrei Žunić, Miji Grgantov i Nensi Mađor.

S istim rezultatom kao i kod dječaka 1,50, u skoku u dalj iskazala se Mila Škopljanac iz Žižule, drugo mjesto pripalo je Ivi Mornar iz Maginje, a treće Antoneli Biliškov iz Trešnjice. Lopticu je nadalje bacila Gea Milošević iz Maginje, drugoplasirana je Lana Bilokapić, dok je treća Barbara Balov iz Masline.

Najbolje nogometašice, pak dolaze iz dječjeg vrtića Trešnjica, a neke buduće nogometne zvijezde kriju se i u ekipama Tamarisa i Maginje, kojima je pripalo drugo, odnosno treće mjesto. 

Kako ni jedan mališan s ovog natjecanja ne bi otišao tužan i razočaran, pobrinuli su se organizatori, koji su, osim medalja i pehara najboljima, svim sudionicima male Olimpijade dodijelili diplome za sudjelovanje i uloženi trud.

Foto: Ante Majić

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost_9133)

  Dobra ideja za dicu ali sramotno organizirano. Roditelji i dica su se kuvali 4 ure na zvizdanu. Niti si moga vidit dicu koliko su daleko bili,niti si zna za koga navijes.ovi trcu,oni tuku u balun,a dica koja su itala baluncic su ka u zatvoru bili niko nije ni zna da su bacali.ma bezveze. Dogodine mi mala ne zeli ic . Eto koliko je bilo dobro.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9211)

  goste 9133 u potpunosti se slažem, a tek tuge mog malog kad nije dobija medalju, bar simboličnu, sve je odrađeno eto da se odradi, na žalost slabo

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4093)

  U štafeti 4 puta 25 metara (trece mjesto za vrtic Tresnjica) trcao je dječak Marin Grgantov, umjesto dječaka Lovre Duvnjak.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9211)

  slike predivne, uhvaćeni su predivni trenuci šteta što takav doživljaj nije bio na terenu, jer ko nije bija reka bi WAU WAU, ali daleko je to od istine, šteta, dogdine više uspjeha

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1828)

  Ma, ko bi van udovoljija jadni isfrustrirani roditelji! A toliko dićje radosti, rada teta, truda organizatora. Ka da u atletici kad je više disciplina moš sve istovremeno pratit i vidit , o čemu vi pričate!? A ona lipa olimpijska važno je sudjelovati???

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8131)

  Sta se mi cudimo vladi,politicarima i ostalim guzonjama kad se u vrticu potkrada .......Vrtic je pedagoska i odgojna ustanova,a na olimpijadi su pokazali da isu ni jedno ni drugo.....

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8230)

  Bravo za djecu i za tete..bilo je super :)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3106)

  ;)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3106)

  užas!!!!! kradu na dječjoj olimpijadi..a glavno da djeci na majicama piše fair play....trebalo bi njima to prevesti sa engleskog jer ocito ne znaju šta to znači!!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9138)

  Svaka čast vrtiću Maginja! Ne šta je vrtić moga diteta nego im se stvarno svi moraju poklonit do poda, nedavno na vatrogasnoj olimpijadi,a sad i ovde pobjeda. Znak je to profesionalnosti i rada teta šta su dicu tako lipo pripremile!!! Bravo dica, fala teti Miri i Eli!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5219)

  Pobjedničku štafetu vrtića Neven trčale su Eni Ban, Ema Maleš, Lana Marinac i Matea Ponjarac.

  oko 6 godina prije
 • 6756 (Gost_9132)

  Drugo mjesto u štafeti 4x25 m osvojile su curice i Trešnjice , isto mjesto osvojili su i dječaci iz istoimenog vrtića svima koji su pratili ovaj događaj je to jasno, ostaje nejasno tko vodi zapisnik i toliko (ne)namjerno grješi.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7126)

  dobro je bilo

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7126)

  samo ste mogli spremit dici marendu !!!!

  oko 6 godina prije
 • d (Gost_3195)

  Moje djete je sudjelovalo i osvojilo medalju ali veliko razocarenje kad smo vidjeli da uopce nije upisano njegovo ime! Pohvale tetama na trudu

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij