hren
Samo dezinfekcijska barijera kod hotela Sveti križ i natpis H5N1 na prometnom znaku Slatine upozoravaju na pojavu ptičje gripe na Čiovu.
Slatinjani su u utorak navečer Čobankovića dočekali s maskama na licu, šaljivim transparentima i pozivom na 'kokoš party', želeći mu pokazati da se ne boje ptičje gripe zbog labuda koji je uginuo tko zna gdje, a more ga je donijelo na njihovu plažu. Međutim, jučer su se uozbiljili.

Svakog je dana bilo barem 50 poziva i upita o smještaju u Slatinama. Od ponedjeljka, kad je objavljeno da je labud pozitivan, nije zvao nitko  otkrili su nam u lokalnoj turističkoj agenciji.

Popisivanje peradi

Jučer su veterinarske ekipe obilazile Kaštela i popisivale domaće pernate životinje. Riječ je o ugroženom području koje je proglašeno u krugu deset kilometara od slatinske plaže na kojoj je pronađen labud.
U Solinu i parku prirode Pantan također se ništa posebno nije događalao. Pojačan je nadzor nad divljim pticama, a hoće li se poduzimati i strože mjere, ovisit će o rezultatu nalaza na lešini još jednog labuda koji je u ponedjeljak upućen na analizu, a očekuje se u petak.

Školjke bezopasne

Jučer su pojedini mediji objavili kako su i školjke prijenosnici ptičje gripe. 
Svi se virusi razmnožavaju isključivo u toplokrvnim bićima. Mogu preživjeti u školjkama, ali ne mogu širiti zarazu. Ptičja gripa, kao i humana, prenosi se respiratornim putem  rekao je dr. Mladen Smoljanović, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo.

Izvor: Večernji list


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij