hren
 

ZA OPREMANJE RADIONICE LIGE ZA PREVENCIJU OVISNOSTI
U sklopu šestodnevne nacionalne kampanje „Hrvatska volontira“ koja se odvijala u svijetlu poplava koje su zadesile Hrvatsku i susjedne zemlje, Volonterski centar Udruge MI  je u suradnji s 50 organizacija na području Dalmacije organizirao 30 volonterskih akcija u kojima je sudjelovalo više od 760 volontera.

- Ove godine naglasak kampanje bio je na mladima o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva. Volonteri su bili angažirani u različitim aktivnostima: od oslikavanja učionica i školskih dvorišta, uređenja okoliša, pružanju kozmetičkih i frizerskih usluga osobama s invaliditetom, vršnjačke pomoći, popularizacije matematike, hagioterapijske pomoći, besplatne pravne pomoći, organiziranju 17. Dana volonterskog rada, čitanju priča na engleskom za djecu, organiziranju sajma za mlade te različitim kreativnim radionicama.

U  sklopu 17. Dana volonterskog rada u Splitu održan je okrugli stol gdje su predstavljena iskustva i izazovi u razvoju volonterstva. Imali smo prilike čuti iskustva osnivanja lokalnih volonterskih centara u Zadru i Dubrovniku, iskustvo volonterskih klubova splitskih škola uključenih u EU projekt „Pokreni sebe, promijeni svijet“ te međunarodna iskustva razvoja volonterstva u Srbiji, ulogu lokalne vlasti u razvoju volonterstva u Sloveniji te uključivanje volontera u programe za starije osobe u Albaniji.

U humanitarnoj akciji „Udruge za udrugu“ u Đardinu, svoj rad predstavilo je 46 organizacija i institucija iz Dalmacije i regije. Ove godine sav prihod prikupljen prodajom proizvoda u iznosu od 4 580 kuna bit će doniran za kupnju dvije šivaće mašine i parne pegle za Ligu za prevenciju ovisnosti koja u sklopu šivaće radionice na godinu uključi 70 osoba s mentalnim poteškoćama.

Uz planirane aktivnosti u sklopu kampanje zbog poplava koje su zadesile Hrvatsku i susjedne zemlje, Volonterski centar Split je postupio u skladu sa stavom HMVC-a te informirao volontere iz baze, putem društvenih mreža i mailing lista o aktivnostima koje se poduzimaju kako bi se pomoglo građanima koji su suočeni s katastrofom.  Potreba za volonterima provjerena je kod organizacija koje koordiniraju aktivnosti spašavanja i evakuacije te prikupljanje humanitarne pomoći u našem gradu. Ukupno je 20- tak volontera uključeno u organiziranje humanitarne pomoći – stoji u priopćenju iz Volonterskog centra Udruge MI.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij