hren

Nakon pet mjeseci broj nezaposlenih u kaštelanskoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje pao je ispod pet tisuća. U travnju ove godine evidentirane su 4633 osobe, što je 12,9 posto manje u odnosu na ožujak, a 8,3 posto na godišnjoj razini. U istome mjesecu prošle godine posao je tražila 5051 osoba.

Kao što se može i pretpostaviti, razlog poboljšanju statistike jest sezonski rad jer je od 394 zaposlena u travnju, njih 139 u statusu ‘sezonca’.

Kod osoba koje su konačno dobile radno mjesto najviše je onih sa srednjom stručnom spremom (271), a zanimljivo je da su zaposlenje dobile i 34 osobe s višom strčnom spremom, te 49 sa završenim fakultetom.

Kad je već o obrazovnoj strukturi riječ, u evidenciji nezaposlenih i dalje je najviše onih sa srednjom stručnom spremom, ukupno 3250, a veliki broj (312) je i osoba s fakultetom, akademijom, magisterijem ili doktoratom, te onih s višom školom (249).

Od ostalih statističkih podataka navedimo da 746 osoba iz evidencije koristi novčanu pomoć, da 16,9 posto od ukupnog broja evidentiranih posao traži prvi put, a da gotovo polovica (45,4posto) na posao čeka duže od godinu dana.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • e moj Hzz-o (Gost_1198)

  manje nezaposlenih, super, ali sigurno ne zahvaljujući gospodi sa Zavoda, čemu služi zavod, da bi javnosti davao ove statističke podatke, a neka nabroje koliko je Zavod zaposlija svojim radom.... ma dajte ljudi, samo griju stolice, a oni oglasi na HZZ-ovim stranicama sramotni jer vlastito iskustvo mi je poklazalo da su smo pro forma posebno što se tiče rada visoko obrazovanih, jer zovem na oglas, a odgovor je: kolegica već radi, i to otvoreno kažu, više se i ne boje da će ih tko prijavit i:(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3121)

  hahahahhahah nije manje nezaposlenih nego je više onih koji se ne prijavljuju na biro jer je za ništa...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1252)

  normalno da je pala, kad se iz evidencije brišu ovi koji rade za 1600kn!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_135)

  Umisto jalove prekvalifikacije iz atomskog fizičara u švercera verduron, u bolja vrimena je bilo "in" imat diplomu, taman prometnoga.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3203)

  Kaštelanin organizirao pružanje seksualnih usluga na području Splita i Kaštela

  jeli i ovo utječe na pad nezaposlenosti

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6337)

  ja sam jedan od tih manje nezaposlenih..uredno su mi na zavodu objasnili da nesmim zakasnit prijavit se na zavod,jer ću bit kažnjen tako da neću imat pravo na naknadu kad se ponovo zaposlim..a ako se odjavim sa zavoda,sve je isto samo nema kazne...
  više je nego očito da dugo nezaposlenih na zavodu nebi bilo da su o tome svi obavješteni..
  dakle svi bi bili nezaposleni koliko traje naknada..kad isteče odjavili bi se,ka i ja..

  broj nezaposlenih na zavodu nema nikakve veze s brojem nezaposlenih u gradu!!ja sam nezaposlen a nisam na zavodu!!da ne trošim gorivo uzalud,i da nebi osta bez neke eventualne buduće naknade zbog eventualnog kašnjenja prijave svaki misec na zavod...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1299)

  Obveza prijave na HZZ je sada svakih 28 dana, a ne jednom mjesečno kao do sada. Po isteku ovoga roka Zavod briše iz evidencije. Ovo je način kojim će se drastično „smanjiti broj nezaposlenih“ jer je takve termine teže pratiti, a ljudi će zasigurno kasniti sa prijavama. Istina, moguće su prijave i putem e-pošte, a valjda i telefonom.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6337)

  syebali su zdravstvo,školstvo,mirovinski sistem,policija i pravosudje "rade za drugu stranu",ja više ne vidim ni jednog razloga da se iti jedan detalj ove države ostavi na životu!!!
  lipo ćemo doktore i učitelje plaćat krumpirima ili bobom,a ostali nek idu kopat..
  nevidim razloga da se plaća ikakav porez ili bilo šta!!!državnu zemlju katastarski podilit,na sve zainteresirane, i sve raspustit..

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij