hren
 

NACIONALNA KAMPANJA „HRVATSKA VOLONTIRA“ 19.-24. SVIBNJA
Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) već četvrtu godinu za redom organizira kampanju Hrvatska volontira!, mobilizirajući velik broj organizatora volontiranja i volontera u zajedničkom isticanju značaja volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Hrvatska Volontira! ove će se godine održati od 19. do 24. svibnja, a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije i uključivanjem svojih djelatnika u volonterske akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Volonterske akcije održavati će se u cijeloj Hrvatskoj, a ove godine poseban je naglasak na volontiranju mladih o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva. U slanju ovogodišnje poruke „Frendove ekipiraj i volontiraj!“ podržali su nas i donatori projekta ''Pokreni sebe, promijeni svijet'' financiranog sredstvima EU IPA 2010 programa - Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija EU, Grada Zagreba i Ureda za udruge Vlade RH.

U 4 dalmatinske županije (Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Šibensko- kninskoj i Dubrovačko – neretvanskoj) u tjednu kampanje, održati će se 29 različitih volonterskih akcija. Volontirat će se na 17. Danima volonterskog rada u Splitu, u knjižnici Marko Marulić, različitim udrugama i srednjim školama, Domu za starije osobe Lovret, organizirat će se sajam „Mladi za mlade“ u Zadru, uređivati okoliš u Kaštelima i Zadru, uređivati školsko dvorište u Sinju,  obnavljati stari suhozidi u Murteru i još mnogo toga.

Kako svjedoče prošlogodišnje aktivnosti, samo mašta postavlja granice onome što se može napraviti. Prošlogodišnja kampanja okupila je 2.154 volontera koji su kroz 184 volonterske akcije na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 9.250 sati. Sve volontere povezuje isti cilj – promovirati volonterske programe različitih organizacijama, vrijednost volontiranja  kao građansku vrlinu i naviku srca!

Sve informacije o kampanji dostupne su na web stranici www.volontiram.info,  a za dodatne informacije Volonterski centar udruge MI stoji na raspolaganju, 021/329-139.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij