hren

RODITELJI POGINULIH BRANITELJA RAZJEDINJENI
Iako je na jučer održanoj Izbornoj Skupštini udruge roditelja i udovica poginulih branitelja, glavna tema bila izbor novog predsjednika i vodstva udruge, izbor je ostao u drugom planu, jer je predsjednik Zvonimir Džolić u svom obraćanju i izvješću o radu iznio cijeli niz optužbi na rad druge udruge roditelja poginulih branitelja Kaštela, a zamjerke na favoriziranje druge udruge, uputio je i gradskim vlastima.

- Naša udruga osnovana je prije četiri godine jer smo bili nezadovoljni radom udruge čiji smo članovi do tada bili. Predsjedništvo te udruge i nadzorna tijela  vodili su isključivo četiri bračna para, koji su sami sebe birali i trošili novac kako im se prohtije. Na Skupštinama su se lažno prikazivala financijska izvješća. Primjerice, u 2009. godini, udruga je imala rashode u iznosu od 358 tisuća kuna, a za obilježavanja obljetnica pogibije i slično potrošeno je samo 44 tisuće kuna. Znači iznos od 314 tisuća potrošen je na „službena putovanja“, upotrebu automobila, telefone i slično. Pojedini članovi po nekoliko puta bi dobivali po desetke tisuća kuna za popravke krova na kućama i slično. Kada sam prije četiri godine pitao zbog čega se prikrivaju iznosi u financijskim izvješćima, kazano mi je da sam izbačen iz udruge  – dio je Džolićevih primjedbi i optužbi.

Dotakao se Džolić i rada službenice koja vodi administrativne poslove udruge, ustvrdivši da je plaća koju dobiva prevelika za posao koji obavlja, a zamjerio je i to što osoba nije iz obitelji poginulog branitelja.
Okomio se Džolić i na gradske vlasti te politiku, prozvavši ih za uskraćivanje pojedine podrške i opredjeljivanju između udruga, pri čemu je naveo nedostatak prostora za rad, veća sredstva drugoj udruzi bez obzira na broj članova i drugo.
No, Džolić ipak smatra da roditelji i udovice poginulih branitelja trebaju biti ujedinjene, kako bi lakše djelovali, a i podrška Grada, bila bi učinkovitija.

Bonacin neugodno iznenađen

S prijedlogom o ujedinjavanju roditelja i udovica poginulih branitelja, složio se i kaštelanski dogradonačelnik Zoran Bonacin, koji je ostao iznenađen svim optužbama i primjedbama koje je Džolić izrekao s govornice.

- Teško mi je ovo slušat, nisam siguran da je ovo ovako, ali ću provjerit. Ovo su teške riječi i nisam očekivao da će ovo ovako biti.  Vezano uz postojanje dvije udruge, ako je bilo problema, vi ste ti koji birate vodstvo, ako ste uočili nepravilnosti mogli ste po Statutu udruge zamijenit pojedince, nije se smjelo dogodit da Kaštela imaju dvije udruge. U ratu se nije razdvajalo, a sada se, nakon rata razdvajamo – kazao je Bonacin, obećavši angažman u provjeri iznesenih činjenica te nastojanju da Kaštela imaju jednu udrugu koja će ujediniti sve roditelje i udovice poginulih branitelja.

Džolić i dalje predsjednik

Inače na Skupštini je prihvaćeno izvješće o radu i financijsko izvješće za prošlu godinu te prihvaćen plan rada i financijski plan za tekuću godinu.
U izbornom dijelu Skupštine odlučeno je da će udrugu, koja u ovom trenutku broji 46 članova, i dalje voditi uglavnom dosadašnje predsjedništvo. Predsjednik udruge tako i dalje ostaje Zvonimir Džolić, a dopredsjednik Lovre Džolić. Zbog bolesti i nemogućnosti pojedinih članova da sudjeluju u radu Upravnog i Nadzornog odbora udruge, u ovo tijelo izabrani su novi članovi.

Na samoj Skupštini u goste udruzi došli su i predstavnici prijateljskih udruga, dok je don Mate Čulić udijelio blagoslov svim nazočnima.

Foto: Kastela.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (26)

 • (Gost_5220)

  potkradaju istu onu drzavu za koju su njihovi najmiliji dali zivote. ovo je tragicno.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3105)

  Najbolje ukinuti obe udruge

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4097)

  subnor je bija "ruže fijori" prema ovima danas. da ništa bar je bija jedan na nivou cile juge, a ovih danas ima koliko i mjesnih zajednica i svi muzu

  oko 6 godina prije
 • as (Gost_6417)

  dzolic je bivsi inspektor i on zna kako je onu drzavu potkrada tako bi i ovu udrugu a sta se tice da ovu drugu udrugu vode cetri obitelji on bi je vodija s rodakom lovrom dzolicem dok je berket bio gradonacelnik onda je dzolic pljuva po HDZ-u a sada kada je udovicic i HDZ-e na vlasti u gradu sada je najveci HDZ-ovac SRAMOTA

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9142)

  SRAMOTA

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7983)

  http://cuspajz.com/tekstovi-pjesama/pjesma/dobrisa-cesaric/sakriveni-bol.html

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7593 (Gost_8213)

  ništa nije bilo da danas nije 3 puta gore

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2301)

  Sramotno da u gradu postoje dvije udruge treba po hitno vratiti kao i sto je bilo samo jedna udruga.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1132)

  Slusaj jajaru, ionako tvoj nije POGINIA, a svi znamo i zasto si osnova drugu udrugu, da mozes na racun udruge dizat pare, jer PRAVA UDRUGA RODITELJA POGINULIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA KASTELA radi po zakonu i svi u gradu imaju sve papire crno na bilo s kopijama priloga, dok su tvoji zahtjevi bez ikakvog priloga. A zna se i zasto. Zato jajaru...dimi sa svojim piz...... i izmisljotinama. Pozzdrav pile celavo

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4150)

  Dzolicu kako te nije sramota i nemas pametnijeg posla nego izmisljat da bi bia viden jer si zapravo niko i nista. Dio di tvrdis da nije clan obitelji nisi prije spominja jer nije bilo tako al sad je tebi to novina da imas sta lajat tj kokodakat. Kume imas ti dicu i tvoja dica imaju dicu zato ne laj

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7224)

  Dobro sta je tu cudno? Kompletna gradska uprava je u srodstvu

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5124)

  ;)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5624)

  sram me da sam se pridružija Đoliću, a izaša sam iz Šamadanove udruge.Mislija sam zove udovice i ljude iz Zagore, ali to je laž.Govori da mu triba prostor veći, a neka se siti, kako smo privarili zamjenicu Parčinovu za prostor.Ona n am je nudila da imamo zajedničke prostorije u Sučurcu, a ća smo mi napravili????.Parčinova nam je dala prostorije u Vala i namistila kako bog zapovida.Ne mogu biti nepošten i lažljiv, i više neću biti ni u jednoj udrugi.Moj sin ni da život za to, ja sam star i pred boga idem poštena lica.Đoliću, ovo piše moj unuk, žalostan sam, mislija sam da si čovik!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5124)

  Kad cete vise svatit da nije udruga ni đoliceva ni šamadanova. Šamadan je bia predsjednik udruge koja je osnovan davno prije đolica, i to je jedna jedina i prava udruga roditelja poginulih branitelja. Dok đolicevu udrugu triba ukinit jer on je osnova tu udrugu iz vlastitih interesa. Cak je i dva puta naziv minja jer ni sam nezna vise koga bi sve uvalia u to. Istina je da su ponudeni prostori prave udruge, ali njemu to ne pase jer bi onda drugi znali njegove smutnje. A đolicu kad vec pises ko je kome zaposlen u udruzi kako ne govoris i da si ti sina uvalia ka vjecnika. To ne govoris. bitno ti je samo da se diras u one u koje se nemas sta dirat

  oko 6 godina prije
 • več plaćete za Berketon (Gost_6134)

  polako, sljedeću godinu ćete ga molit da se vrati.Hrvatski narod polako poćinje shvaćati da nesposobni uhljebi nemogu ništa nego laprdat uprazno,smješkat se i uzimat 20 000 Kn cili život od malih ljudi.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8216)

  lakrdija od drzave lakrdija od domovinskog rata. Istjerali ste pola milijuna srba, otimali im stanove, palili kuce..kazete i oni su to nama radili, pa zlocinom odgovarate zlocinom. hrvati i srbi su zlocinacki narodi.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1008)

  šta uopće triba prostor udrugama. šta one rade, čime se bave. prevelika važnost se daje njima , veća nego onima jadnima koji su glavu izgubili. kako im se samo da tražit od države pare, prostorije, čemu sve to.državu neće podignit niti im je namjera. sramota

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8216)

  Odgovara: # 337521

  budaletino srami se goste 1132.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7488)

  :D:D:D

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6207)

  skinit sve udruge sa grbače..skinit sve bez čega se može s proračuna..nek se udružuje ko oće i kako oće, ali otimat drugom novce za bilo kakve udruge, je kriminal, i političare koji to dozvoljavaju triba razbaštinit, i nadoknadit od njihove imovine štetu..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4187)

  Triba skinit sve stare sa vlasti i stavit mlade ljude koji jos nisu pokvareni ni iskvareni i koji bi radili po zakonu. I sve 5

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4198)

  do koje godine mladi

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5115)

  Nek se neprofitne udruge druže u zajedničkim prostorijama ka šta su pastoralni centri, mjesni odbori, umirovljenički prostori. Ako se ne mogu dogovorit o terminima, a onda lipo po kućama.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5162)

  Dola ja radim di radim u gradskoj upravi i znam sta ti radis ii s kim radis i na koji nacin radis

  oko 6 godina prije
 • uvik isto (Gost_7175)

  (Gost_5162)
  Žalosno je da u našem gradu postoje dvije Udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu. Kao da su postojala dva domovinska rata, e pa nisu gospodo.
  Vjerojatno je to napravljeno zbog sitnih interesa nadobudnih pojedinaca koji sad prozivaju djelatnicu koja sigurno nije napravila tu drugu udrugu.
  Stoga roditelji uzmite stvar u svoje ruke, kao što su to nedavno učinila i vaša sjajna djeca kojih se s ponosom uvijek sjećamo, ujedinite se u jednu udrugu i sve će biti super.
  Imate djelatnicu za sve poslove, a grad će vas i dalje pratit kao i do sada i bit će mir u kući.
  A vi sitni mali samoljubivi jastrebovi koji uvodite nemir među nama zbog vaših malih osobnih interesa ako ne želite s nama sritan vam put.

  oko 6 godina prije
 • uvik isto (Gost_7175)

  branitelji (Gost_2205)

  bilo bi bolje da se đolić bavi inspektorijatom i kokošima, nego da je pokuša puć i u splitu, pa mu nije uspilo!!!! a sad je doša dilit kaštelanske roditelje, a šta se tiće časnog suda, baš ste časno izabrali gosp. Ljubicu, pa joj i zet Batina veliki branitelj da savjet kako uništiti svetinju, ka šta je on tija Hvidru Kaštela. Sramite se za sve one šta leže radi vas. Branitelji

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij