hren
 

OTVOREN 13. PRAZNIK CVIJEĆA
Uz zvuke instrumenata glazbara Zrinskog i nastupa vesele Cvjetne povorke, koju su činila djeca iz dječjih vrtića, Kaštelanske mažoretkinje i članovi plesnog kluba K7, sinoć je na Igrišću u Kaštel Štafiliću svečano otvoren 13. Kaštelanski praznik cvijeća.

U samom činu otvaranja sudjelovali su, uz sudionike Cvjetne povorke, i učenici srednje škole Braća Radić te učenici Srednje obrtničke škole Split, koji su predstavili svoje tri modne kolekcije, od kojih je jedna bila inspirirana upravo cvijećem.

Iako cijelog dana vremenske prilike nisu bile naklonjene organizatorima, pa je postojala velika mogućnost i kišnih oborina, na kraju se nebo priklonilo jednom ovakvom događanju.

- Nije nam bilo najugodnije, svi smo bili pod stresom zbog vremenskih neprilika, jer kiša i Praznik cvijeća ne idu zajedno. Srećom, sve skupa je jako dobro ispalo. Ovim putem zahvaljujem tetama i djeci iz vrtića, Kaštelanskim mažoretkinjama, HGD Zrinski, plesačima, voditeljici Marijani Vulas koja je sve to profesionalno iskoordinirala, kao i učenicima i njihovoj modnoj reviji – kazala je o svečanosti otvaranja direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.

Nakon otvaranja na  Prazniku cvijeća mogli su se razgledati različiti izlošci nekoliko desetaka izlagača, a među njima i iz vrtnog centra Geront iz Kaštela.

- Evo za nas je broj 13 ovog praznika, sretan broj, jer smo po prvi put i mi sudionici ovog događanja. Sve je odlično i estetski lijepo aranžirano, pa je ovaj trg danas dobio novi izgled. Zadovoljan sam i brojem građana koji su ovo događanje došli popratiti. Vrtni centar Geront na ovom Prazniku cvijeća predstavlja cijeli asortiman cvjetajućeg bilja, od sezonskog do rezanog, razne sadnice voća, maslina, samostojeće grmove i još mnogo toga – kazao nam je Mate Žanić, navodeći da se dobar dio ponuđenog asortimana tijekom ovog Praznika cvijeća može i kupiti.

Među izlagačima i natjecateljima je i Marin Remetin iz Kaštel Starog, koji izlaže svoje gerbere.

- Ove godine sam na Prazniku sa tri sorte gerbera, čijom se proizvodnjom bavim već 20-ak godina. Proizvodnja gerbera je zahtjevan posao, skup i traži dosta ulaganja pa i rizika. Danas je sve na granici rentabilnosti, ali ipak se nekako „gura“. Ovakve manifestacije prava su prilika da pokažemo naš trud i naše rezultate – kazao je Remetin.

Sve izloške na Prazniku cvijeća zainteresirani mogu vidjeti i tijekom petka, subote i nedjelje, pa i možda kupiti nešto čime bi željeli ukrasiti svoj vrt.

Ples u cviću

Večeras u 19 sati, te sutra, u subotu, također u 19 sati, na Igrišću će biti i puno plesa. Večeras „Ples u cviću“ plesne skupine K7, a sutra, u organizaciji KUD-a Ante Zaninović, folklorni plesovi, pod nazivom „Šotić-da“.
U nedjelju ujutro na Igrišću će biti organizirana humanitarna prodaja rezanog cvijeća, a u nedjelju navečer u prostorima škole Brača Radić, dodijelit će se nagrade najboljim sudionicima Praznika cvijeća te natječaja za najljepši perivoj i okućnicu Kaštela i Kaštelanske zagore kao i najljepši okoliš odgojno-obrazovnih ustanova.

Fotot: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_7170)

  slika 18 mi je najjača

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9235)

  eto, i moj Kaštel Štafilić u cviću.Hvala van svima, posebno hvala gospođi Parčina, jer njezina ideja "praznik cvića ne može uvik biti u dvorcu Vitturi, izađimo iz dvorca i svake godine u drugom Kaštelu", još jednom joj hvala, ali i gospođi Maršić, njezin trud i volja, gledam sa ponistre i volila bih da traje ta ljepota cilu godinu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4097)

  sve san moga znat ali da kiša donosi stres nisan zna, ka šta neznan jeli dotična mislila da je stres za dičicu ili cviće. možda je bidna mislila samo na se

  oko 5 godina prije
 • (Gost_158)

  Sve je ovo lipo ali zašto se uči curice na modne pistice kad se dobro zna za šta su modne agencije paravan :(

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8091)

  I ja bi tija bit slika 18, je je najača, nije gradonačelnik ........a, e. Nemoj uvik kvarit s Berketom i Gđom Marinkom. Bravo za lipu večer. Bravo!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4097)

  (Gost_158)
  Sve je ovo lipo ali zašto se uči curice na modne pistice kad se dobro zna za šta su modne agencije paravan

  koliko znam roditelji se ne bune šta in dičica( curice) od 5_6 god. pa nadalje služe za uveličavanje odraslih derneka. to je postala praksa , a one tete koje se brinu o zaštiti prava djece se nisu nijednom javile. djeca bi trebala imat samo dječje zabave, a organizatori ako im to nešto znači nek dovedu iz svoje familije. stil plesa kao i odjevanja je vulgaran i degutantan

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7142)

  Svaka čast TZ Kaštela-gledan jutros nema posteje prazne,sve krcato..............fala in i zbogon.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6147)

  Nikad lošiji praznik cvijeća. Spasila je Geront sa velikim pitarima jer bi sve bilo pusto tj. Nebi bilo ništa. Očigledno je vrime za nešto drugo. 13 godin isto pa nije ni čudo da je loše.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3342)

  dragi gostu 6147 , vidi se iz tvojih nastupa da si svestran da je vrijeme pred tobom. toplo se nadam da ćeš maknit svoju pozadinu od katride i nešto napravit i potrošit svoje slobdno vrujeme na iznaneđenje svog Kaštilanskog puka.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4510)

  Upravo od tamo i jako "škrto". Svake godine gore ne može biti. :(Možda bi bilo bolje potrošiti pare u nešto korisnije.:(

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6147)

  Dragi goste 3342, neznam o kakvoj katridi govoriš, ucinija sam i svakodnevno cinim puno toga za dobrobit moga grada i to mukte za razliku od mnogih koji su plaćeni da radu to isto.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6147)

  Odgovara: # 337499

  Bit je podobnost a ne svestranost. Svestrani i sposobni ostaju svoji, samostalno se bore za boljitak sebe i društva bez politike.

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara