hren
 

OBAVIJEST IZ BIJAĆA
Kao što smo i najavili prije nekoliko dana, od sutra- četvrtak 24. travnja, učenici osnovne škole Bijaći pohađat će nastavu u novoj školskoj zgradi u Kaštel Novom,  potvrdili su nam iz Uprave ove škole.

- Prema informacijama iz kaštelanske Gradske uprave, odnosno Vlastitog komunalnog pogona, obaviješteni smo da će radovi na pristupnim putovima oko nove škole biti okončani, kao i da će se poduzeti sve radnje radi sigurnosti, prvenstveno učenika.


Radovi na uređenju nogostupa u ulici Sv. Josipa

Slijedom navedenog, te uz suglasnost Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Splitsko-dalmatinske županije, obavještavamo sve da će prvi nastavni dan u novoj školskoj zgradi biti u četvrtak i to prema sljedećem rasporedu:
- A smjena u  7.45 sati
- B smjena u 13.45 sati.
Učenici 1.a razreda, koje ući učiteljica Anamarija Bašić i 1.b razreda s učiteljicom Terezijom Zokić, nastavu će pohađati u B smjeni, a 1.c i učiteljica Marina Pažanin te 1.d razred, kojem je učiteljica Sandra Špika, u A smjeni – kaže se u obavijesti iz ove škole, u kojoj su djeci, roditeljima i djelatnicima zaželjeli sretan početak rada u novoj zgradi.

Iz škole su pozvali i zamolili učenike na dodatan oprez pri dolasku i odlasku iz nove škole, te ih ujedno informiraju kako će sve upute o ustroju rada u novim okolnostima, učenici dobiti tijekom nastave u novoj školi.

Radovi na prometnicama odvijaju se punom parom

Inače, u utorak i srijedu rano ujutro, radovi na prometnicama uokolo škole odvijali su se punom parom te se može zaključiti da su isti pri kraju.

U narednim danima radit će se na postavljanju dva pješačka semafora na Cesti dr. Franje Tuđmana južno od škole, a dok semafori ne budu u funkciji, pojačani nadzor na raskrižju s ulicom Sv. Josipa obavljat će službenici prometne policije.


KOMENTARI:

Stari Komentari (51)

Učitaj prethodne komentare
 • megatron (Gost_2108)

  Sve je dobro kad se nešto radi bravo Jadranka!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6018)

  glavno da se nesto radi
  bar nesto da nije privatni interes

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9403)

  Kosor? :D

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7102)

  a gdje je semafor gospođo ravnateljice i gospodo političari?jučer je jedna starija žena pokošena kod Agave i ostala nepomično ležati na cesti,zar želite imati koje dijete na savijesti,tj. imate li uopće savijesti kad puštate u ovakvim okolnostima,gdje nema semafora za prijeći cestu djecu u novu školu.?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3148)

  sve će se ovo odraziti dici na ocjenama, a ocjene se gledaju za upise u srednju. Nova škola, uzbuđenje, dekoncentracija,gubitak rutine... A nepuna dva miseca do kraja školske godine......

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2189)

  koja blamaža Kaštela na Nova TV....

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6202)

  zar nisu mogli pričekati jesen i 9 mjesec ,adio koncentracija i mir ,žao mi je osmaše.....

  oko 6 godina prije
 • gospođa ravnateljica :) (Gost_3118)

  Odgovara: # 337204

  aj opet pročitaj članak!!
  U narednim danima radit će se na postavljanju dva pješačka semafora na Cesti dr. Franje Tuđmana južno od škole, a dok semafori ne budu u funkciji, pojačani nadzor na raskrižju s ulicom Sv. Josipa obavljat će službenici prometne policije.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3173)

  a izlaz sa magistrale piše k.novi automatski si u prekršaju jer taj izlaz vodi do škole a jednosmjerna ulica hahaha divno

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9309)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5383)

  ajde neka bar smo največe gradilište u ovon dilu Europe.Na portu u Novon 5(PET) bageri.jeli vi vidite da se padijoš malo pa blagostanje a tek ova zavrzlama oko škole ajde bar je otvorena.a Ravnateljica neka plati 200-300 kun a ne glumit po televiziji neš ti para a ko ne plače ZAMP nek pita Trziju

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8127)

  Odgovara: # 337197

  Jedan od razloga je šta su Ćurkovića godinama maltretirali i tražili mito iz općine za realizaciju projekta kule Ćipiko tako da je na kraju odusta od svega i pripustija drugome. Sad šugavci iz grada ne smiju niti predložit izvlaštenje njegove parcele sve da ne bi isplivala šporkica na vidjelo i zato se izvode majmunarije u zadnji tren i promet šalje jednosmerno kontra svake logike, školsko dvorište uokružuje frekventnim prometnicama a sve to jer nemaju drugog rješenja. Nadali su se da će proć bez ovoga, pa vidite kad su počeli radovi...
  Da je vlast u Kaštelima normalna hotel Ćipiko bi bija otvoren prije 15 godina a put do škole dvosmjeran sa obostranim trotoarima i semaforom na dnu sv. Josipa

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1231)

  Jely Tommy zatvorija,pa mu je posal

  oko 6 godina prije
 • od tomkast (Gost_9172)

  Kastela ........ i "normala" ............ ne ide zajedno .
  Ispravite me , ako nisan u pravu ???

  Novljani su ositili (tu normalu) , zato ce in ostat kula cipiko . O hotelu ce jos dugo sanjat .

  oko 6 godina prije
 • o mentalitetu ... (Gost_9172)

  Pital dragi Bog Kastelana ; zazeli sta god oces , ispunit cu ti svaku zelju , ali tvom susidu duplo .
  Odgovara Kastelan ; izbij mi jedno oko .

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5299)

  Koliko moraš biti nenormalan da u korist sigurnosti dice preusmjeriš kompletan promet isprid škole umisto da se lipo izvlasti dio Ćurkovićev zid i napravi normalna cesta koja je tu trebala bit napravljena davnih dana. Ova izvedba bi se trebala uvrstiti na fakultete kao odličan primjer totalne ludosti!! Svaka čast! Pored kružnog toka u kojem gubiš prednost kod Mercatora (apsolutno u svijetu nepoznato) ovo je novo čudo iz naše županije! Živili mi!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3653)

  U 2007 ili 2008 god kad je pokrenut projekt škole , pokrenut je projekt cesta i to Radunićeva-dvosmjerno, Vodovodna -dvosmjerno, Put Sv Josipa od Ceste dr Tuđmana do Vodovodne jedasmjer od Vodovodna do groblja dvosmjerno, svi projekti obuhvatili su i infrastrukturu-voda. kanalizacija iostalo, izrađen izvedbeni projekt semaforizacije križanja Sv. Lucija- Cesta dr Tuđmana- Put Sv Josipa. Što je Gospodin Berket i pročelnik Rejo u vrijeme svog mandata obavili po pitanju ovih prometnica za koje su imali visoku razinu gotovosti dokumentacije ako se zna da za realizaciju ovih projekata treba dosta vremena zbog financija, imovinsko pravnih problema , javne nabave . Činimi se ništa. Puna podrška Gospodi iz Gradske Uprave kao i Gospođi Ravnateljici Šošić.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_159)

  jadano:(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7706)

  Ma žena radi svoj posao i t vrlo dobro. Koliko ovdje mogu pročitati komentiraju samo ljubomorni. Sretan vam početak svima, u prvom redu djeci i bilo vam ugodno u novoj školi.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8127)

  Odgovara: # 337234

  A prije godinu dan je Udovičić reka da oma ujutro idu radit ceste vrtiće kanalizaciju i svašta još. Biće in bilo gadno vino s kojin su se izopijali dok su slavili jer su se tek prije deset dan otriznili i počeli kopat

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5222)

  Odgovara: # 337231

  a sto sam ja komentirao nego to.
  Privatni interesi u ovoj drzavi su vazniji od drzavnih interesa, kako to ne shvacate.
  Privatnik uvijek moze dati mito gradskim glavesinama i oni su spremni za mito izvlastiti i vlastito grobno mjesto svojih pokojnika, sto vam je pobogu ljudi...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6202)

  cvitan će sve po redu....

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4187)

  Kuća "Kesić", di je sad Tommy, treba otkupit i srušit. Tada bi se ulica svetog Josipa na križanju s starom Kaštelanskom lipo ispravila pod 90 i mogla biti dvosmjerna. Tommy se i tako seli 100 zapadno (gradi se). Isto tako proširit Radunićevu kao dvosmjernu i ulicu Marina Studina proširit na jedan smjer od istoka prema zapadu (dakle prema groblju) s bar jednim pješačkim nogostupom.
  Pitam se hoće si se šahte za oborinske vode, koje postoje u ulici svetog Josipa, uspit primistit ili će se sada betonirat, a sva voda (bujica) cestom doli na Kaštelasku cestu.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5074)

  To je radi umjetničkih egzibicija ravnateljice a ne radi radova. Pa ni dosad nije bilo semafora pa su ovi s gornje strane prelazili cestu i niko nije ništa govorio.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9105)

  Svugdi na svitu se ulice proširuju samo kod nas u Kaštilin se sužavaju

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3174)

  škola se otvara ranije radi uvida u nedostatke, npr,,,auto udari djete,djete padne s zidića i polomi se(istoćne strane škole) itd .Tocese otklanjati dogodine. Tako isto stoji za kulu ćipiko ,nagla navala turista izbacila bi nas iz dosadašnjeg tempa, zato je srušena ona i ostali hoteli.:):):)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3174)

  Sve u svemu mi smo KRALJEVI. :):):)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8200)

  eeeee da su izbori svake godine...davnih dana bi bila gotova škola....čemu sad otvaranje škole i cila ova gungula u Kaštelima?...a za dva miseca škola finila!!!.....jadnici iz tabora HDZ-a i SDP-a misle da smo mi svi sisali veslo pa da ne vidimo da je sve ovo izborna propaganda...gradonačelniče sidi 5!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1721)

  Škola kasni jer MP Beton (režimska firma) živi od kamata!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8101)

  Dobro je za učenike da škola napokon počinje sa radom.
  Što je loše u našem gradu,a može biti puno bolje-pa skoro sve.
  Turizam,ugostiteljstvo,komunala,cestogradnja,socijala,poduzetništvo...........loše bez budućnosti.
  Političari otrijeznite se,ugledajte se na bolje u Hrvatskoj ako ne znate;najveća sramota je ne znati a ne pitati,biti zaposlen a ne znati što da radiš.Ili ćemo gledati našu djecu kako odlaze trbuhom za kruhom-sa suzama u očima,prisiljeni nemaju nikakve perspektive.
  Svi ovi egzibicionisti,egoisti koji su krivi za pranje našeg državnog-narodnog novca što prije locirati,identificirati i uhititi;dati u medije njihova puna imena i prezimena,a ne blatiti stranke kojima pripadaju.
  Svugdje ima i dobrih i loših,u Kaštelima je takmičenje tko može lošije.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8101)

  HDZ-ove ključne mjere-23-04-2014 za ekonomski oporavak-preneseno sa VL:

  1. Zakon o državnim službenicima trebao bi omogućiti zapošljavanje prema stručnosti, a ne prema političkoj opredijeljenosti.

  2. Stručnost i rad bili bi kriteriji za plaće u javnom sektoru. Politiku bi HDZ maknuo i iz javnih poduzeća te i tamo uveo stručan kadar.

  3. Reforme bi značile uvođenje jeftinijeg i stručnijeg javnog sektora. Bez obzira na potrebno smanjenje deficita, možemo imati rast.

  4. Treba ukloniti prepreke ulagačima i stvoriti poduzetničku slobodu, utvrditi strateške projekte te ne mijenjati poreze i uvoditi nove.

  P.S.PREDLAŽEM DA SA OVIM MJERAMA ODMAH KRENU U GRADU KAŠTELIMA-odnosno u onim gradovima gdje su na vlasti-

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5342)

  Di su sada kancelarije vodovoda i di je škola i put prema zapadu između istih je bilo vodovodno odnosno državno. One kuče zapadno od bivše vodovodne zemlje nisu imali ili su imali slab put ali im je prilaz bija od zapada a nikako od put groblja. Eto zato je ovako kako je (Mali cirkus). Još bi odgovorija gostu 4178 ča on govori srušit kuču ali nije lakše nasuprot kuče (Kesič) srušit oni zid i uzest 2 metra . To svakom normalnom je razumljivo ali pogodite zašto se nesmi dirat onaj zid????????

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1152)

  Ravnateljiča manipulira s ljudima u školi i s roditeljima.A promet u putu groblja nikad nije bija sigurniji. Dva nogostupa i auta u samo jednom smjeru. To nije bilo nikad.prija je bilo tisno i puno više auti.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5719)

  užas za cilu vlast u gradu važno se slikat...:((((...da je ovo berket napravija bilo bi na novoj..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_206)

  Naporni su:o

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6331)

  Kako je marina dobila put
  Cije su zemlje livo i desno

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9222)

  "Završavaju se radovi, sutra nastava u novoj školi"
  Naslov bi trebao glasiti: "Završeni su radovi, sutra nastava u novoj školi."
  Međutim fotografije koje su prikazane pokazuju da radovi još za dugo neće bit u potpunosti završeni.
  Zašto sve što se događa oko ove škole uvijek bude pretvoreno u cirkus???
  Počevši o samoga tijeka njene gradnje, komedije najava nekoliko puta svečanog otvaranja (14. II., 4. III.), medijsko izigravanje pozitivnih zakonskih propisa glede ZAMP-a, konačno odgađanje početka rada zbog neuređenih prilaznih ulica koje i sada nisu ergonomski pristupačne i uređene za djecu nižih razreda...
  ZAKLJUČAK:
  Jedina kaštelanska institucija u medijima poznata po generiranju i produciranju cirkusa, u kaštelanskoj čakavici bi se reklo:"Ol' naš krnje abažaje ciloga lita" .
  Ovaj naslov je i prijedlog za naziv dramoleta iduće godine za Čakavsku večer!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3092)

  zašto je proslava otvaranja škole bila 11.04. šta je to trebalo značit, pogotovo kad nije dovršena.ko je inzistirao da bude tada.
  dovodi u sumnju da je to trebalo bit 10.04. ali se neko predomislio

  oko 6 godina prije
 • (Gost_135)

  a kad je trebalo bit za dan zasjedanja avnoja

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8722)

  važno da su se nikidan slikavali svi iz HDZ-a zajedno sa ravnateljicon a još nisu ušli u školu a i kad uđu još neće bit gotova sramota za grad i školu i one koji sve to vode da imate iti malo ljudskosti odstupili bi redom svi ali nećete jer su vam plače dobre ko se more toga odreč nije to lako

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2184)

  Što može biti iznenađenje u gradu u kojem je čak i zgrada Gradske uprave nelegalno nadograđena.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3092)

  (Gost_135)
  a kad je trebalo bit za dan zasjedanja avnoja.

  a nego kad?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1216)

  135 možda preferira 10. travnja

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1175)

  Zgrada gradske uprave nelegalni kat napravljen je 1985 god i t.. va...e dobro je napravljen. Sama ljubomora, zar nemamo sve škole iznad ceste ima problema u pristupu školama, ti su se problemi do 2009 godine rješavanii. Moje pitanje ponovno što si ti STRUČNJACI KAPETANA Berketa napravili u četiri godine vladavine i vojevanja, osim legalizacije marine. Čestitam upraviteljstvu škole, svima koji su sudjelovali u izgradnji škole, čelnicima HDZ-a na upornosti u realizaciji. Neka je svima sa srećom.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_135)

  ukopaje prugu kapetan

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3092)

  nije bilo potriba da kapetan bilo šta napravi jer su prethodnici sve napravili šta je tribalo u kaštelima

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1175)

  Pa ne šta je kriv malo nego je totalno kriv jer nije prston pomaka za školu. Ipak se trebalo izborit za gradnju škole u Novom , zato mu je još veća krivica i odgovornost. PONAVLJAM MALIM PRSTOM NIJE MAKA VEĆ JE ........bolje ne pisat

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7232)

  maka je prston za upu 17
  vaznija je marina od skole

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6039)

  ovi ča govoridu kontra kapetana a fale ove mornare neka gredu u štafilić ono kod one stare masline, pa jema jedan izononđen vrtić poviše koji je gradonačelnik reka otvorit prošlu jesen, a evo gotovo i proliće a radovi niti na vidiku

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4097)

  uvatili ste se kapetana ,a šta se ne vatate onih prije njega i gradonačelnika i župana. nesmite, još se bojite vi heroji na prave uprit prston. potaracali su sve šta je valjalo u kaštelima do dolaska berketa na vlast ,a vi tresete gaće na njega. kad bi sutra zatvorija marinu i klubove šta bi ste se veselili. kladionice vama tribaju

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij