hren
 

OŠ BIJAĆI U KAŠTEL NOVOM USKORO U FUNKCIJI, UREĐUJU SE PROMETNICE
Iako se prije otvaranja školske zgrade u Kaštel Novom nagađalo da će učenici u nove školske klupe ući u utorak, odmah poslije Uskršnjih praznika, iz škole Bijaći stigla nam je službena obavijest kako se nastava u novoj školskoj zgradi, zbog radova na obližnjim prometnicama, prolongira za dva dana kasnije.

- Zbog radova u blizini nove školske zgrade i prema preporuci Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, u utorak 22. travnja, prvi nastavni dan nakon proljetnih praznika, nastava će započeti u staroj školskoj zgradi prema ustaljenom rasporedu.

A smjena u 7.45 sati, međusmjena prema rasporedu (1.a, 1.b. 1.c i 1.d), B smjena – predmetna nastava u 14.10 sati, a B smjena razredna nastava u 15 sati.

Prvi nastavni dan u novoj školskoj zgradi predviđa se za četvrtak, 24. travnja, o čemu će učenici i roditelji biti informirani – stoji u informaciji iz škole, u kojoj su ujedno svima poželjeli sretan Uskrs.

Jednosmjerne ulice i semafori

Da su radovi na prometnicama u tijeku, uvjerili smo se i sami, a isti su skoro pri kraju. Kako smo već informirali u nekoliko navrata, radi se na uređenju dijela nogostupa u ulici Sv. Josipa (bivša ulica Put groblja), ali i na uređenju Vodovodne  te Metove ulice.

- Ako ne bude nepredviđenih okolnosti, za dovršenje radova bit će potrebno još nekoliko dana, a kada se građevinski strojevi maknu s gradilišta, djeca će moći sigurno u školu – saznali smo u Gradu.

Nakon završetka radova slijedi uređivanje zakonske regulative u koju spada i suglasnost prometne policije, kako bi se promijenio prometni režim, odnosno formirao jednosmjerni pravac ulicom Sv. Josipa od križanja s Cestom dr. Franje Tuđmana, Vodovodnom ulicom i Metovom ulicom na jug.

- Osim navedenog jednosmjernog tijeka prometa i izgradnje nogostupa, uskoro će na Cesti dr. Franje Tuđmana, južno od škole, biti postavljena i dva pješačka semafora, kako bi se uredilo sigurno sudjelovanje djece u prometu – kazali su nadležni.


KOMENTARI:

Stari Komentari (41)

 • (Gost_8154)

  ostvite dicu na miru još misec ipo da završe započetu školsku godinu i do jeseni priselite u miru!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5111)

  taman in triba i taj stres pred kraj školske godine..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2183)

  a di su moji stresovi kad san bija đak

  oko 6 godina prije
 • odlicmo sto dica idu u novu skolu sta a staaaaaa (Gost_126)

  :):p:p:p:p:p

  oko 6 godina prije
 • (Gost_158)

  zašto se tira dicu misec dan prije kraja škole u novu školu???????....a brzo će ti izbori za eu parlament,pa triba dobit i tu izbore hdz zna,sve za našega canadera i crnogmarka,svi kašteljanci svi za adz,u boj u boj,za takujin svoj

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8601)

  Rekli su da se cesta neće rekonstruirat a evo sve raskopano u zadnji tren. Kome je došlo u glavu da je opasno ostavit onakvo stanje?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_130)

  Jasno mi je da se trebaju uredit nogostupi za dicu, ali stavit jednosmjerne ulice na onom mistu je glupo.
  Onako je samo jedna ulica kraj škole bila frekventna (ona sa istočne strane škole), a ovako će bit dvi (i ona sa istočne i ona sa južne) jer auti koji žele ić na staru cestu moraju ić tom ulicom južno od škole.
  Samim time je vjerojatnost da dite udari auto dva puta veća...
  Onako se moga uredit istočni izlaz na cestu da dica ne mogu samo tako izletit, a sa južnim nebi bilo toliko problema...
  Nedaj Bože zla!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8100)

  Da se radilo bilo šta zadnje četri godine u našem graduova bi cesta bila završena

  oko 6 godina prije
 • (Gost_99)

  Važno da je "lepa" požurila sa otvaranjem nove škole. Činjenica da nije dovršena je manje važna.

  oko 6 godina prije
 • Policiji na znanje (Gost_7854)

  Ima deset znakova da je od groblja zabranjen promet prema kaštelanskoj cesti i opet svi ka slipci prolazu. Šta če tek bit kad dica pođu u školu? Hoče li i onda vozit u zabranjenon smjeru?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2156)

  otvarati..skolu..u tijeku skolske godine..i na taj nacin..usporiti..poremetit..dicje..obveze..i skrenuti..razmisljanja..mogu uciniti samo..neznalice..od dr..pr..dok..mag..aradi..koji se zele..pokazati..da su..sve..drugo..osim..pedagoga..toga nema ni u radnickim zemljama..usa..i england ili sj..kori od banane..ha..ha..ha..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7854)

  A s čega če in se skrenit razmišljanja, razred ka razred, sve je isto

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9096)

  najvažnije da je ravnateljica Milanovića pod ruku uhvatila i pohvalila se kako je sve nadmudrila i uporna bila pa novu školu otvorila a za put nije ni važno neće sad stati i roditeljima se izviniti koliko nas je puta prevarila da i dica više neznaju u koju školu da idu .Jer je najvažnije bilo kupiti onaj tepih da se slaže u njenom uredu sa drugim namještajem pa ipak je to u njenom stilu ,a koja god vlast dođe njoj odgovara ko ...."sposobna žena" jadno ko i sve u našoj državi

  oko 6 godina prije
 • (Gost_303)

  (gostu 8100)
  neznan na koga si mislija ali županija radi ceste ne grad (znaci HDZ je bija 'jako vridan')

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9207)

  jučer od gosta 3240.
  Prometna komunikacija, i ne prvi puta, u Kaštelima pada na najniže grane. Umjesto širenja prometnica, ovdje se ili zatvaraju ili sužavaju ili pretvaraju u jednosmjerne. A to je nazadovanje i put u kameno doba.
  U Donjim Kaštelima dvije ulice i to Put svetog Josipa u Novom i Bana Jelačića u Starom su prometne žile kucavice. Od jučer to više, ova u Novome nije, jer je "osakaćena". Donji dio pretvoren je u jednosmjernu ulicu, a da nije napravljena Vodovodna (prema "Agavi"). S ovakvom neprirodnom i nelogičnom (NE)regulacijom prometa gužve i nered nastaju u "ulicama" tj. poljskim putima Radunićevom i Marina Studina. Iste su gabarita (širine) za proć karom i konjem. Ovo je TRAGEDIJA OD PROMETNE INFRASTRUKTURE. A ništa, IDEMO DALJE.
  Pitam se po kojoj prometnoj studiji se dvosmjerne ceste u Kaštelima pretvaraju u jednosmjerne. Umjesto obrnuto. I ovi ležeći kod škole su protiv svih zakona napravljeni i još neoznačeni. Ovakvo rješenje je debelo vračanje baš u KAMENO DOBA.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_460)

  Jednosmjerna ulica je ovdje jedino pametno rjesenje samo bi po meni bio pametniji obrnuti smjer jer kod Agave je blaga okuka i izlaz je poprilicno nepregledan ( dogodilo se ondje dosta nezgoda ).

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1231)

  nova škola, a opet dica moraju u međusmjenu, ko je ovde lud

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3854)

  Šošićku za grdonačelnicu!

  oko 6 godina prije
 • lujo (Gost_6042)

  A ko če da bude ravnatelj?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7943)

  Tko se od vas ne bi volio voziti u novom autu?? Moja se djeca vesele prelasku u novu školu a i ja isto (bliže mi je :-) )

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6228)

  Sitili se i to taman kad ja isa ca iz bijaca :(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5714)

  Kakva sramota i blamaža, svi pozvani, od ministra do učenika, ajmo radi EU izbora, a škola i pristupni putevi bože sačuvaj.To su HDZ-e maniri.Dli je 1. rujan daleko

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9235)

  Daj Bože da je i dosad i na drugim mistima (npr. ulica Marina Studina i sl.) uređena jednosmjerna komunikacija. A šta se tiče kuće u kojoj je Tommy, očito je da smeta prometu i da je triba uklonit: nema mogućnost opskrbe, prilaza u širini 120 cm, poločnika uz staru cestu i općenito je opasna u prostoru. Ili jednostavno zabranit promet vozilima od stare ceste do groblja. Sve ostalo su naša posla.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7160)

  Sta ce se to dogodit do 24.4.? Ceste nece bit gotove do tada.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2113)

  Odgovara: # 337013

  Pomaknit će se na 28.04.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6383)

  Ne znam kako niko nije dira kucu di je tommy kad se kidalo za cestu je onde nema nista trotuara pa kad dodu kamioni i auti u avive gledas oces ih udrit autom kad izlaze

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1243)

  maga se ovi put napravit prije cetiri godine da ista radilo

  oko 6 godina prije
 • izludit će mi mlajeg (Gost_1173)

  zašto se prelazak nije ostavija za novu školsku godinu, sad će mi dite izludit prid kraj, trebat će dici prilagodba, da sve povežu di se šta nalazi, kako sve funkcionira u novom ambijentu, naravno, neko će se brže adaptirat, ali smatram da će dici tribat vrimena posebno nižim razredima, bili živi pa vidili :-)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6223)

  tako su i naši roditelji prije 60 god.strahovali kako će mo se mi adaptirat. oćemo li pokisnit ili upast u draču puten do škole. ajde ostavite se više škole

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3454)

  Očito se gost 6223 ne može "adaptirat" , pa mu se treba omogućiti povratak unazad 60 godina , da može ići u školu po kiši i preko drače.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5923)

  Sve će se pomalo srediti vezano za puteve oko škole, malo strpljenja.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5923)

  Pravo rješenje ovog problema i dugoročno bit će kada se napravi Radunićeva ulica i kad promet ode u tu ulicu , jer bi u tom slučaju put škole išao samo onaj tko tamo živi i učenici.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6223)

  ja san tu rođen i ne triba mi adaptacija,a vi, tribali ste najprije vidit di će bit škola pa se onda tu naselit . tik do nje

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5165)

  "Očito se gost 6223 ne može "adaptirat" , pa mu se treba omogućiti povratak unazad 60 godina , da može ići u školu po kiši i preko drače."

  A kako se niko ne pita kako su do sad dolazila dica u školu koja stoju priko stare ceste? Nije in triba ni semafor, a fala Bogu ni vaša velika briga. Tovari, da bi li tovari, a ne ljudi...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6223)

  je, nima više drače, nima ni potoci, nima ni prašnjavi puti i teško se adaptirati nama koji smo se rodili i odgojili u kaštelanskim štradama sa štalama i mirinama. mi ne razumimo da kad u selu nima koza, krava, konji ,da moramo pazit di će mo hodat a da ne nagazimo na pasju kakicu.modernom urbanom čoviku to nije problem a nama je

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9215)

  Ponovno u Kaštelima gostuje cirkus Moire Orffei!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8172)

  Prije se sve vrtilo oko upu 17 i marine zato i je oko skole sve zadnji cas
  A sve za nasu dicu

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3036)

  Ukopavala se pruga i zicara gradla nije bilo pinez za skolu

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9109)

  predlažem da se rudinaše vozi u sućurac u školu..da to plaćaju hdzjci privatno u obliku kredita..
  a da se ležeče oko te škole skida ručno..litom i čekićom..da ih skida onaj kome su u nadležnosti,prid kamerama, a da ga stanari okolnih kuća i zgrada litaju govnima i mlate amortizerima po glavi i ledjima...dok ne crkne...
  u ciloj ulici dovoljna su 2 ležeća...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9109)

  rješenje je iskrčit trasu vodovoda,od sućurca pa do vodovoda, i dalje, spojit ju na novu cestu koja ide iz rudina do stare kaštelanske..doć će do rasterećenja prometa na svim kaštelanskim cestama, i njome će bit moguće napravit normalne trotoare,jer je trasa 10metri široka..
  sve ostalo je krpačina i petljanje čvorova umisto raspetljavanja...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3036)

  Rudinasi ce u one male skole povise magistrale
  Ali nisu gotove

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij