hren

OŠ BIJAĆI U KAŠTEL NOVOM USKORO U FUNKCIJI, UREĐUJU SE PROMETNICE
Iako se prije otvaranja školske zgrade u Kaštel Novom nagađalo da će učenici u nove školske klupe ući u utorak, odmah poslije Uskršnjih praznika, iz škole Bijaći stigla nam je službena obavijest kako se nastava u novoj školskoj zgradi, zbog radova na obližnjim prometnicama, prolongira za dva dana kasnije.

- Zbog radova u blizini nove školske zgrade i prema preporuci Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, u utorak 22. travnja, prvi nastavni dan nakon proljetnih praznika, nastava će započeti u staroj školskoj zgradi prema ustaljenom rasporedu.

A smjena u 7.45 sati, međusmjena prema rasporedu (1.a, 1.b. 1.c i 1.d), B smjena – predmetna nastava u 14.10 sati, a B smjena razredna nastava u 15 sati.

Prvi nastavni dan u novoj školskoj zgradi predviđa se za četvrtak, 24. travnja, o čemu će učenici i roditelji biti informirani – stoji u informaciji iz škole, u kojoj su ujedno svima poželjeli sretan Uskrs.

Jednosmjerne ulice i semafori

Da su radovi na prometnicama u tijeku, uvjerili smo se i sami, a isti su skoro pri kraju. Kako smo već informirali u nekoliko navrata, radi se na uređenju dijela nogostupa u ulici Sv. Josipa (bivša ulica Put groblja), ali i na uređenju Vodovodne  te Metove ulice.

- Ako ne bude nepredviđenih okolnosti, za dovršenje radova bit će potrebno još nekoliko dana, a kada se građevinski strojevi maknu s gradilišta, djeca će moći sigurno u školu – saznali smo u Gradu.

Nakon završetka radova slijedi uređivanje zakonske regulative u koju spada i suglasnost prometne policije, kako bi se promijenio prometni režim, odnosno formirao jednosmjerni pravac ulicom Sv. Josipa od križanja s Cestom dr. Franje Tuđmana, Vodovodnom ulicom i Metovom ulicom na jug.

- Osim navedenog jednosmjernog tijeka prometa i izgradnje nogostupa, uskoro će na Cesti dr. Franje Tuđmana, južno od škole, biti postavljena i dva pješačka semafora, kako bi se uredilo sigurno sudjelovanje djece u prometu – kazali su nadležni.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij