hren

DUGA REALIZACIJA
Tvrtka “Custos”, u vlasništvu splitskog poduzetnika Hrvoja Marušića, inače Sućuranina, bilježi još jednu, osmu u nizu, godinu od pokretanja projekta izgradnje sportsko-rekreacijske lučice na Sokolani u Kaštel Sućurcu, za koji do danas nije ishođena ni lokacijska dozvola.

Riječ je o projektu vrijednom 10 milijuna kuna, koji obuhvaća lučicu sa 130 vezova i benzinsku crpku. Dio radova odnosi se i na gradnju lukobrana u dužini od 146 metara, od čega se 60 metara treba nasuti i betonirati upravo za potrebe benzinske crpke za brodove.


FOTO: DUJE KLARIĆ / CROPIX

Uz lukobran, na vanjskom vezu planirani su vezovi za turističke brodove. U lučici će, kako je najavio investitor, posla biti za petnaestak djelatnika.

Nakon punih sedam godina angažmana na ishođenju dokumentacije, projekt još nije dobio lokacijsku dozvolu, a kad će, ne zna se. Zna se, međutim, da bi izgradnja svih planiranih sadržaja, od trenutka kad građevinska dozvola bude pravomoćna, potrajala svega tri mjeseca. Znači, osam godina čekanja za posao od tri mjeseca.

– Uza sve prikupljene suglasnosti, projekt je više puta vraćan na doradu. Uvijek se nađe nešto što treba promijeniti – naglašava Hrvoje Marušić.

’Uvijek se nađe nešto što treba promijeniti’

Pri tome je zanimljivo da su i Grad Kaštela i Splitsko-dalmatinska županija, kao i nadležna ministarstva, pokazivali kooperativnost, ali sustav je takav, nakaradan, upozorava naš sugovornik, da se ne treba čuditi zašto se poduzetnici ne odlučuju na investicije.

Grad Kaštela je za potrebe ovog projekta mijenjao GUP, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode nije tražilo izradu studije utjecja na okoliš, nego je u tu svrhu prihvatilo projekt, a onda radi jedne od suglasnosti (najnoviji primjer – protupožarne), odnosno usklađivanja s normama, projekt bude vraćen na doradu, uz primjedbu da se za benzinsku crpku ne može graditi sedam agregata, nego najviše četiri. A u proteklih osam godina mijenjani su i neki zakoni pa je, naravno, i dio već ishođenih dokumenata trebalo usuglašavati s novim odredbama.

Odlučan ustrajati

– Ne vjerujem da se netko inati – kaže Marušić. – Znao sam da će projekt biti pravno zahtjevan, budući da se dijelom radi i na pomorskom dobru, ali na ono što sam naišao – previše je.

I stoga tvrdim da je riječ o lošem sustavu. Svi problemi za investitore, za poticanje investicija, mogu se zakonom pojednostaviti na način da grad u svojoj prostornoj dokumentaciji odredi gdje i kakve sadržaje želi i onda za njih i ishoduje potrebnu dokumentaciju. Investitoru koji se pojavi, ponude se mogućnosti i uvjeti, i ako mu odgovaraju, prihvatit će. A ako mu ne odgovaraju, ići će dalje – pojašnjava Marušić, odlučan, kaže, ustrajati, s obzirom na do sada uložena sredstva i rad, te unatoč nepredvidivim administrativnim zaprekama.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (112)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_4204)

  nakraju sami bi hrvati da imaju zrno soli u glavi tribali i bez crkve i lustracije, glasat svake izbore za druge ljude..za 4 godine teže je uspostavit lopovsku infrastrukturu nego za 12 ili 16..
  tako nebi imali profesionalne političare, a danas ih pola ima po 30 godina staža u politici..
  pa danas imate podnaslov u dnevnoj štampi kako linića neće bit lako iz politike potjerat jer je predugo u politici!!!
  strašno!!!
  ka da mu je ćaćina država!!!nemožeš ga se rješit nego kamenovanjem od gomile od po miliona prosvjednika??s o zna koliko mrtvih..a demokracije!!!
  netriba nam lustracija??
  a kad je mesić zvani 17 000kn penzije + ohoho, reka da ne triba onda sigurno netriba..svima dosadašnjima..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4204 (Gost_3226)

  kad več spominješ 17000 kn penzije biše spomenit i one po bosni a isplačuje hrvatska.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8184)

  Udbaši i komunjare su se infiltrirali u HDZ s namjerom da unište i osramote jedinu Hrvatsku državotvornu stranku,padom Sanadare,njihovog poltrona i največeg izdajice Hrvatskog naroda,počlnje razotkrivanje i pac UDBA-u Hrvatskoj!
  Bjanka Matković,najbliža Sanaderova suradnica je nečakinja Zdravka Mustača!
  Sličajno?!?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8184)

  Koji su to likovi opljačkali Hrvatsku?!
  Upravo ti infiltrirani,odreda sinovi komunističkih direktora i UDBA-ša
  Pogledajte malo imena zvijezda pretvorbe,današnjih tzv tajkuna i pogledajte ko su im i što bili očevi ...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1464)

  Nema nas nigdje u medijima,hvala Bogu ni naportalu grada Kaštela,pomalo-
  biti ćemo prvi među jednakima.
  SAVEZ ZA HRVATSKU

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8184)

  savez za Hrvatsku,
  največa nakupina ftustriranih,bolesnoambicioznih drštveno neprihvačenih samozvanih političara!
  Vodi ih Šišljagić,kapetan JNA,Kujundjić frustrirani HDZ-ovac,koji je propao na unutarstranačkim izborima i sad bi rušija HDZ ...
  Ma nakupina političkih diletanata koji žele razjedinit hrvatsku desnicu i opet omogučit komunjarama da dođu na vlast!
  To je Hrvatski jad!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1464)

  Neka Jutarnji i neki drugi mediji napokon odluče što se događa. Najprije su Savez za Hrvatsku jednostavno ignorirali, na dan njihova predstavljanja vijest o tomu stavili su na margine, računajući da će proći i taj dan. A kako taj dan nije baš prošao tako lako, sutradan su se i oni morali malo osvrnuti na politički događaj dana, pa su novi Savez brže-bolje proglasili prijetnjom prema HDZ-u, ističući da se njegovim osnutkom samo pomaže SDP-u i poručujući desnim biračima da će im se prosuti glasovi. Drugi dan je vrag odnio šalu, jer su uvidjeli da ta koalicija nije baš toliko bezazlena pa se iznenada stalo na stranu HDZ-a. Bolje i ovakav HDZ nego neka nova opasnost. Žurno se izašlo s anketom da većina građana za budućeg premijera podržava Karamarka! Halo, Karamarka, koji je do jučer u njihovim anketama bio najnepopularniji političar!? Ali trebalo je umrtviti one koji su se zagrijali za Savez i dati im do znanja da im je trud nepotreban i uzaludan.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2138)

  Berket i komunisti to je bija spas za kastela
  Upu 17 a nakon toga gren jidrit

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8184)

  Savez za Htvatsku,
  Razjedinjena skupina neostvarenih političara bez zajedničke političke a kamoli gospodarske platforme ...
  Nedaj Bože da ove moralne nakaze dobiju i komadić vlasri ...
  Sumrak Hrvatske desnice!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1679)

  "Lustraciju provest pa če i Švabe doći a i drugi investitori niko ne ulaže u komunističke zemlje kao SKoreja Kuba Hrvatska itd."

  A ko je osim češke lustraciju napravija? Da nije slučajno Istočna njemačka? Uostalom, zapitaj se kome bi naškodila, ako se zna da je iz SKH 80% bivših članova pobiglu u zna se koju stranku. Uostalom, pogledaj osnivačku skupštinu i prvo predsjedništvo adezeja: svi udbaši i bivši partijaši, osin Đure perice.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1679)

  "SDP treba zabranit!
  Svugdje u civiliziranom svijetu,pa tako iu Europi,osudjen je i zabranjen svaki oblik totalitarizma,fašizam,nacizam,komunizam!
  Jedino u Hrvatskoj takve mračne snage mogu bit na vlasti!"

  Tuđman, Šeks, Manolić, Boljkovac, Jaca, .... svi su bili partijaši i nisu prošli lustraciju, jer se inače ne bi smili bavit politikon.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8184)

  Triba provest lustraciju,
  Iz HDZ-a izbacit sve Udbaše i komunjare i vratit HDZ na pravi put!
  Stožerna Hrvatska nacionalna stranka!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8184) (Gost_3226)

  šta si se nadoveza komunjara.zaboravija si one rvatine koji su došli iz kanade i južne amerike.bitće ti mudrinić bija komunista, nikolić koji je ostavija par knjiga hrvatskoj da mu se da penzia.koliko je takvih koji su se potkožili. pravon partijašu je cili svit i to ne sobari i sobarice već državnici doša na sprovod. svi oni koji su se u vašen strašnom komunizmu naili, obukli ,skučili i školovali sad gade li gade. tvornice nisu valjale, trovale su ljude. malo su stanova zgradile i podilile. bit će todorić i kerum gradija stanove. eto van blagostanja sada kad nije bilo prije. onda suvanka išli ljudi bez škole a sada biže visokoškolovani. jel van to nešto znači

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1464)

  Za gosta 8184---ne nadaj se povratku starom HDZ-u;kao prvo zna se koje su županije izabrale Karamarka a ne Kujundžića(kojeg sada blatite);kao drugo koji program su nam ponudile dvije bratske partije od 1990.g(HDZ i SDP);U SE.NA SE I PODASE-JELI TAKO MOŽDA?
  p.s evo čujem da nema sexa u općini Kaštela-a zašto-zato što su svi tamo rodijaci.
  SAVEZ ZA HRVATSKU

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2138)

  Zato je berket ponudija program za kastela
  Za samoga sebe naravno

  oko 7 godina prije
 • (Gost_372)

  ovde puno njih je skrenilo na komunjare i lustraciju. na one fašiste niko. šta to sve ima veze sa lučicom i benzinskom. triba samo da se građanska inicijativa oglasi sada i angažira da čovik dobije dozvolu, ili čekaju nešto napravljeno na divlje pa da onda pale sviče i zovu novinare

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4204)

  neafirmiran političar znači da nije dio udbaške mriže i nije moga bit blizu vlasti??e pa takvi nam i tribaju!!!
  ima alternative!!!neko može glasat za lesara,neko može za onu holy,nemora baš za sdp!!!
  isto je sa hdz-om!!glasat za stranku glavnog privatizaciskog špijuna,pa to je suludo!!!
  nadalje program je manje više svima isti..svi znaju šta triba..samo smo se uvjerili,ja bar jesam, da dosadašnji ni jedni taj program provodit ne žele!!ako nemate pamćenje zlatne ribice,sitit ćete se da hdz danas govori potpuno iste stvari koje je sdp govorija ka oporba..a sdp radi potpuno iste stvari koje je radija i hdz na vlasti..
  to znači da imaju istog šefa..s logikom malog diteta to je jednostavno zaključit!!!neznam jel ovaj graditelj marine ima pozadinu iz partije,ali valjda nema kad 10 godina čeka neki papir..eto glasujte za njega ako vam desničari nevaljaju..
  ali jako je bitno da stranke duopola ostanu samo na članstvu..bolje glasujte protiv njih nego da ih sutra kamenicama gadjate..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4204)

  kako neće skrenit na lustraciju..neprovedena lustracija je dovela ovu priču na portal..ona joj je uzrok..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3119)

  "...vratit HDZ na pravi put..."

  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3119)

  "neprovedena lustracija je dovela ovu priču na portal..ona joj je uzrok.."

  Nije, nego sastav stranke koja je tribala provest lustraciju je istu onemogućija u tome.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9615)

  Malo nas je al smo g..na.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3143)

  O čemu da pričamo dalje------
  evo bez laži-jedan osnovni primjer:
  1-Koliko je zgrada u zadnjih 20 godina napravljeno u Kaštelima?
  2-Koliko je navedenih radnika-radnih sati provedeno.tj.bilo na gradilištu?
  3-Tko su investitori?
  4-Tko je inspekcija?
  ima toga još...ohoho........
  Zato,sve je bolje,nego vi što su 20-ak godina na vlasti.
  Pružimo šansu sposobnima i pravim domoljubima,koji će raditi za narod a ne za svoj džep.
  SAVEZ ZA HRVATSKU

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8613)

  SAVEZ za laži
  ma dosta je svega vise

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1601)

  Evo ja bi glasa za taj savez za Hrvatsku al ću dat glas za druga Milanovića kojeg je narod već birao a zna se da je iz porodice starih partijasa kao i ovi iz saveza za Hr al ko bi se sitija kao drug premijer otići u BH ili Mostar i dat podršku onim izgrednicima a ovi mu rekli Marš kući i tebe to čeka valjda misle da će i u Hrvatskoj bit ko i u BH. E neće bit jer narod ce ponovo birati iste jer zna da nema bolje od komunizma narod zna kako je ljepo Kubancima sKoreancima koji imaju jednog te istog vodju a ne neke stranke saveze itd.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_372)

  u kubi je tako loše zdravstvo da niko neće da se tamo lići.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1601)

  Kako neće iša je Chavez na ličenje na Kubu i odmah poslije otiša kod drugova Tite Čaušeskua Staljina i drugova

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2133)

  kuba ima puno bolje zdravstvo od nas a sve ostalo je isto..glad tamo,glad vamo..s tendencijom da uskoro vamo bude puno veća glad..dakle sve je tu negdi..
  osim autoputa koji smo napravili strancima jer mi nemamo novca za vozit po njemu..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2133)

  (Gost_8613)

  SAVEZ za laži
  ma dosta je svega vise
  2 sati prije
  .....
  pa nisu te ti lagali,nego ovi za koje uporno naviješ..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2133)

  "neprovedena lustracija je dovela ovu priču na portal..ona joj je uzrok.."

  Nije, nego sastav stranke koja je tribala provest lustraciju je istu onemogućija u tome.
  --
  nisi ima za koga drugog glasat??ako nisi sam si kriv..podlega si propagandi da su svi slabi osim onih na vlasti..a oni su jaki jer si za njih glasa...
  nažalost cila država puši te priče,o bacanju glasova!!a bacanje glasa je glasanje za dokazane varalice..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3203)

  Slažem se goste 2133 u potpunosti;jer ove dvije bratske stranke SDP=HDZ imaju izgrađenu infrastrukturu već od 1945,tj.od 1990;"spin" majstore u svim medijima,govori se i objašnjava ljudima da je situacija takova kakvu oni žele-namještaju ankete da ispada da su tu negdi.............jednostavni dokaz dokle sve ovo seže da žena koja otkriva afere dobiva otkaz(Sisak).
  Ma kako se ne boje ničega,zar nemaju nimalo srama.
  SAVEZ ZA HRVATSKU

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3136)

  savez za mazanje ociju to je to

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1440)

  žena koja otkriva afere... a jeli joj palo na pamet da i ona učestvuje u svemu tome. kad je čista šta nije odmah rekla da to neče radit da je protuzakonito. da je dobila otkaz imalo bi veči odjek nego sada

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6345)

  tema je marušić,lučica... ili je ovo sve išlo na kvasinu....

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2267)

  "ili je ovo sve išlo na kvasinu"

  Ko, je li Marušić? Pa od sad...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4103)

  Marusic ceka dozvole ne gradi ne zaraduje za razliku od berketa koji nije ceka dozvole gradija je bez dozvola i zarađiva i sirija marinu i radija na crno
  Evo povratka na temu.o parkingu uz marinu ne treba ni govorit

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3196)

  ali je ovo laz sta pise 4103
  ziva istina

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9116)

  nisan reka da nije več sam samo reka da marušićima u onoj državi nije bilo loše. nađite bilo koga ko se nadogradija kućom na trafostanicu za selo

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3153)

  na ovom području,uzevši i split bilo je zubara ka prstiju jedne ruke,doduše bilo je manje svita,ali svejedno,raj za posa od proteza i čupanja zubi

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4830)

  nije nego ih je umeja porez

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4382)

  ma lako za porez,a kako se došlo do privatne prakse u jugi,svakako si mora bit podoban ,jer malo njih je moglo imati privatnu praksu onda u sociokomunizmu...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4830)

  .(Gost_4382)
  nije istina.imali su likari, zubari, advokati, šalturi, brice i frizeri, postolari,a da ne govorim da su neki do podne radili u državne firme ,a popodne doma.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4830)

  (Gost_4382 ) najžalosnije je to šta takvi danas pričaju o svojim patnjama u sockomunizmu.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2237)

  za zdravstvo je ipak bila posebna priča,neka se ne uvride oni iz drugih branši,ali ipak zdravstvo je svoja priča bila i uvik će biti...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2237)

  samo podobni uz sposboni i to kako ko,mogao je biti u privatnoj prakasi...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2248)

  uzmi samo NOVI. od 50-ih godina: vlasnik pekare, kovačije bajamin, 2 dučana od verdure i voća na brcu. jedan je držala stara jurka a drugi žburin stari, mesarnica kelamova , kolarija ispod ure, brijačnica na rivi, brijačnica ispod vrtla bragadinovih(nosko) na rivi šaltur preglej. možda neko se siča još nekoga ali ja tvrdim da su svi oni išli javno u crkvu i dica se pričeščivala i vinčavala u crkvi.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2237)

  odlično navedeno,a sad nabrojite,koliko je zubarskih ordinacija bilo u jugi od šibenika do splita,a kaštela su negdi u srredini

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2237)

  samo privatnih i to legalno otvoreni

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2248)

  jedna u sučurcu i to nadograđena na trafostanicu.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2237)

  bravo,za pet, toliko koliko im je bilo loše..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6184)

  "jedna u sučurcu i to nadograđena na trafostanicu."

  To je iz zdravstvenih razloga jer je odavno dokazano blagotvorno djelovanje električnih valova od 50Hz na zacijeljivanje rana od izvađenih zubi.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij