hren
 

(NE)OZBILJNA PONUDA
Udruženje obrtnika Kaštela želi kupiti 700 kvadrata, odnosno polovicu prostora bivše vinarije Šimeta u Kaštel Starom, koju je u listopadu prošle godine kupio Grad Kaštela. Odluku o namjeri kupnje donio je ovih dana Upravni odbor, kazao nam je predsjednik Udruženja obrtnika Ivan Gotovac, naglašavajući da je s kaštelanskim gradonačelnikom Ivanom Udovičićem već obavljen i prvi razgovor.

Grad je bivšu vinariju površine 1402 kvadrata, podsjetimo, kupio odlukom Gradskog vijeća, koristeći pravo prvokupa, za iznos od 1.950.000 kuna. Vinarija je, kako joj kaže i ime koje se održalo do danas, nekada bila u vlasništvu obitelji Šimeta, a zatim desetljećima “Dalmacijavina”. I prodaja je obavljena u sklopu stečajnog postupka ovoga splitskog poduzeća.

Udruženje, koje ima oko 740 članova, u kupljenom bi prostoru, pojašnjava Gotovac, uredilo svoje prostorije (ured i dvoranu za sastanke) te je spremno 700 kvadrata platiti gotovinom, vlastitim sredstvima bez kreditnog zaduženja. Pritom računaju na cijenu kvadrata po kojoj je i Grad obavio kupovinu, uz obrazloženje da bi, uz obrtnike, i drugi građani imali koristi od toga da prostor bude uređen i u funkciji.

S nekretnine još nisu brisane zemljišno-knjižne plombe

Gradonačelnik Udovičić spreman je, rekao nam je, razgovarati o eventualnoj prodaji dijela vinarije, ali tek onda kad potpiše ugovor sa stečajnim upraviteljem “Dalmacijavina” i kad kupljeno - plati.

Premda je lani u listopadu na Gradskom vijeću rečeno da se isplata mora obaviti u roku od 30 dana, to se nije dogodilo, jer s nekretnine nisu brisane zemljišno-knjižne plombe, a taj dio posla u rukama je stečajnog upravitelja. U međuvremenu Grad je priskrbio sredstva tako da najavljena pozajmnica Turističke zajednice Kaštela u iznosu od 800.000 kuna neće biti nužna.

Kad se već spominje kaštelanska Turistička zajednica, postoji mogućnost i njezina preseljenja u bivšu vinariju na rivi u Starome. Poznato je, naime, da Turistička zajednica (sada smještena u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću) traži adekvatniji prostor, a i Gradu odgovara da ga konačno pronađe, pa kako Grad namjerava komercijalizirati svoju novu nekretninu, mogli bi naći zajednički jezik. Što se Turističke zajednice tiče, kaže Udovičić, potrebno joj je samo 100 do 150 kvadrata prostora.

Gradonačelnik Udovičić: O cijeni ćemo još razgovarati

Naglašavajući da je najvažnije komercijalizirati novu nekretninu, davanjem u najam ili prodajom, gradonačelnik Udovičić u svakom slučaju najavljuje tržišno ponašanje.

- O cijeni prodaje tek ćemo razgovarati - rezolutan je gradonačelnik Udovičić.

- Grad nema namjeru prodavati po cijeni po kojoj je kupio vinariju, jer riječ je o povlaštenosti prvokupca.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (29)

 • (Gost_8173)

  Ne mogu shvatiti rječi gradonačelnika, nije kupljeno, a prodaje.Tko mu daje pravo, vjerojatno neznanje, pravno i ekonomsko.Za pravno mu se može i oprostioti, ali gospodin gradonačelnik je magistrirao na ekonomiji?

  oko 6 godina prije
 • zlatna krava (Gost_1184)

  Prodat im po najvišoj mogučoj cijeni jer kada vidiš koliko "obrtnici" precjenuju svoje usluge i ne poštuju činjenicu realne radničke zarade već gledaju samo svoje pretjerano lakome interese, e pa neka onda i oni "krvare"!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1136)

  ovo još nisam čuo takvu glupost Gotovca vječitog predsjednika obrtnika,ovakav prostor za kancelarije.Ovaj prostor treba u komercijalne svrhe

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1239)

  A u Lukšiću na Dračinan, ajde I GOTOVAC ti i tvoje mešetarenje, ti bi sve

  oko 6 godina prije
 • cima (Gost_6185)

  ..nebi se to unjih zgrijalo ni dva dana već bi ga prodali peterostruko više,a najvjerojatnije ovo i pitaju jer neko od njih već ima kupca za priprodat...

  oko 6 godina prije
 • obrtnik (Gost_3636)

  Obrtnik sam već 20 godina imam 7 zaposlenih uredno podmirujem sve obveze...nemam pojma gdje je komora , tko je u njoj I koga zastupa....nikad me nitko nije zvao za ništa zvao pa me interesira koga zastupa ta udruga...pozdrav

  oko 6 godina prije
 • (Gost_138)

  Pritom računaju na cijenu kvadrata po kojoj je i Grad obavio kupovinu, uz obrazloženje da bi, uz obrtnike, i drugi građani imali koristi od toga da prostor bude uređen i u funkciji
  a mogu li i meni prodat po povlaštenoj cijeni? Isto će građani, barem ja, imat koristi :) Grad ako će prodavat triba prodat na javnom natječaju po tržipnoj cijeni. Udovičić je u pravu

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2454)

  Ovo je najžalosniji prijedlog obrtnika tj. Gotovca samo ovakvi tipovi kao Gotovac ovako nešto mogu predložiti. Od kud mu pravo ovo predlagati?E moj Krolo sad se kaješ koga si svojevremeno instalira za predsjednika obrtnika taj je svima dužan a pogotovo od kad je Konstruktor u problemima.

  oko 6 godina prije
 • presing (Gost_8222)

  skupiče se hijene i lešinari a banda prodaje pa ko šta čapa i ko koga zavalja

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1026)

  kao prvo ovu su samo prijedlozi obrtnika, a otompotom o kupnji i prodaji, ipak je Udovičić na vlasti a ne Berket da samo podmiruje svoje privatne interese

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5744)

  Jao ko nas poštene i male obrtnike zastupa. Sve mi se čini da je ovo ekipa za pitistpit i ništa više. Molim gradonačelnika da ne podlegne ovim nebuloznim prijedlozima.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4123)

  (Gost_1026) kao prvo ovo su samo prijedlozi obrtnika, a otompotom o kupnji i prodaji, ipak je Udovičić na vlasti a ne Berket da samo podmiruje svoje privatne interese-----------

  udovičić je bio prije berketa na vlasti

  oko 6 godina prije
 • ja (Gost_7231)

  a ko bi svima udovoljia , nek prostor kupe političke stranke i tako su sve sposobne.Ako neće one ja ću po Hrvatskom receptu dignit kredit a to će mi bit hipoteka.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3225)

  evo sad grad ima pravo i obavezu učnit sve da ovo ne bude novi ćipiko..može prostor restaurirat,i prodat za prave novce,a ne za sitniš i onda optuživat privatnika da gradi sebi,i za sebe..
  ovaj prostor hitno triba opasat obalom,puno širom nego sa zaštićene zapadne strane..dobio bi se parking,za začepljeno selo,i nebi more ulivalo kroz ponistre,u prostor koji sada ne vridi kune!!!"poduzetnici" bi švercali nekretninama..jer tamo nema stina za klesanje..dakle da bi prostor baš vridija,triba s južne strane i sa istočne,nasut i napravit komad "rive"..spojit rivu sa novom rivom,kroz djardin,sa južne strane i dobit zaštićen objekt od mora..onda ga renovirat,podilit i iznajmit..

  oko 6 godina prije
 • presing (Gost_8222)

  gostu 3225 jedino ako zovneš bandića ili Sanader i Vidošević da daju malo lemuzine ajde sinko popij apaurin pa aj leć i lipo sanjaj

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1225)

  ovaj dio..je treba..odavna..postati..pristanisna luka..sa pristanisnom zgradom..i pripadujucom infrastrukturom..ah..kada je to bilo..u nasim glavama..ovi danas..su..sisali vesla..ili nesto..jos tvrdje..ha..ha..ha..;)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5518)

  dajte sve za bagatelu pojedincima za kafiće. može se srušit ka plavi jadran i napravit parking.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2482)

  sve da se sruši,bolje je nego je sad..koliko love bi da za prostor u koji se uliva more,i šta bi u njemu drža??vitrine od inoksa,i i sušija neposoljene pršute u njima??
  ovi s apaurinom je sigurno neki "poduzetnik"!!!
  poduzima bi i ja tako..platit ću kad preprodam...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2482)

  dobro je ovaj reka za luku,samo nemamo ceste za povezat luku autobusima s aerodromom..nemože autobus doć do luke od gostiju od verone i parkiranih auti i bašta do srid ceste..a ni raskršća na gornjim cestama nisu za autobuse..više za kar..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7120)

  "može se srušit ka plavi jadran i napravit parking."

  Bar da se napravija parking.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1225)

  zasto autobusi..tko je vidia ..ajmo reci..negdi..di je slicna situacija..zna..da sve to..rade..mali busevi..i taksiji..a parkiranja su problemi..milicije..pardon..policije..ha..ha..ha..;)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5121)

  ne parking..nemamo za platit..otkako se plaća na plavome,cilo selo je začepljeno..a naše pare potrošili za sagradit parking...

  oko 6 godina prije
 • Sitna riba (Gost_1385)

  Slažem se da ovdje nebi bilo ništa drugo nego kupovina za preprodaju.Od sitne ribe postala bi velika lovina.Ovaj izuvaredni prostor na lokaciji samo Bogu dana ako ga grad ne iskoristi onako kako bi trebalo onda nastavlja se trgovina koja nas je je sve zajedno dovela na rubu gladi i nezaposlenosti.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1239)

  Prostor vinarije u Starome je preskup da bi itko napravio svoje prostorije i dvorane za sastanke. On mora imati komercijalnu svrhu ali sa sadržajima koji će donijeti novac. namjena mora biti isključivo turistička i tada to ima smisla. Nadam se da će gradonačelnik pametno upravit s podrumom.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6091)

  U ovom trenutku, opet gori u hotelu "Palace". Obrtnici strpite se još malo, da izgori do kraja, pa ga otkupite za svoje potrebe.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7120)

  "ne parking..nemamo za platit..otkako se plaća na plavome,cilo selo je začepljeno."

  Imamo, imamo. Jer kad se ima za kupit, registrirat i održavat auto, ima se i sića za parking. nego seljačine nisu navikle urbano i redno živit.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1159)

  evo još jedan teoretičar!!teoretičaru svaka ti čast,sve znaš kako bi sve tribalo bit.samo neznaš zašto u praksi nije tako!!!
  drže li vodu te tvoje teorije?čini mi se da su ti teorije u kategoriji "utopija",i kao takve su generator kaosa u praksi.
  toliko o plaćanju parkinga,i začepljenom selu zbog 20 kuna od parkinga dnevno.
  20 kuna koje će sutra uzet privatnik,jer je država "loš gospodar"...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1159)

  pošto ne vidim brzu promjenu, sulude prakse i teorije ove države, preporučujem da se dotični objekt od mora i propasti, zaštiti na ilegalan način,ka svi ostali objekti u rh zadnjih ko zna koliko godina.
  donit stine i nasut okolo.baš kao kod ćipika,nehajske kule,makarskog lukobrana,"lukobrana", na nehaj2,itd,itd..
  nakraju nijednim zakonom nije zabranjeno bacit kamen u mora,ni definirano,koliki on smi bit.
  "ishodjenje"dokumentacije za tako nešto i gradu bi bilo, sizifov posa,a kamoli pojedincu.
  dakle ili srušit, pa da propadne odma, ili zaštitit od mora, pa se onda možda jednom i uredi.
  nasut noću, a mi ćemo šutit ko je nasuja.svijesni da nam je tako narasta, skoro cili grad.na crno.u praksi vrlo teško ide drugačije.
  a, pomorsko dobro,konzervatori,razni birokrati koji "rade" na dozvolama za takve pothvate bit će manje "prezaposleni".

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7120)

  "evo još jedan teoretičar!!teoretičaru svaka ti čast,sve znaš kako bi sve tribalo bit.samo neznaš zašto u praksi nije tako!!!
  drže li vodu te tvoje teorije?čini mi se da su ti teorije u kategoriji "utopija",i kao takve su generator kaosa u praksi.
  toliko o plaćanju parkinga,i začepljenom selu zbog 20 kuna od parkinga dnevno."

  Oćeš reć da je reda bilo i prije naplate na Plavon? Prijatelju, nema prometne regulacije kroz sela, kao ni kulture, a time ni volje ni potrebe vlasti da se time bavi, jer bi naš čovik najradije parkira na tuđe, di ga volja i koliko ga volja, bez obzira o udvostručenom broju stanovnika u Kaštilima i ušesterostručenom broju registracija, sve od 1990-te. Nije normalno parkirat po kornižima, ugibalištima, ispris ambulanti, sat na cesti lajat sa susidon.

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul