hren
 

VINCELOVO JOŠ JEDNOM SPOJILO OBRTNIKE
Proteklog se vikenda u Požegi, uz tamošnju proslavu Vincelova, održala manifestacija pod nazivom „Zeleno-plavo“, na kojoj su, uz obrtnike iz raznih krajeva Hrvatske, sudjelovali i obrtnici iz Kaštela te predstavnici kaštelanske gradske vlasti i Turističke zajednice.

Ovo događanje organiziralo se sedmu godinu za redom, a u cilju spajanja kontinenta i mora te upoznavanja s gastronomskom tradicijom pojedinih hrvatskih područja.

No prije samog predstavljanja i upoznavanja sa svime što su nudili štandovi više obrtničkih komora, u požeškoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Vedran Neferović ugostio je delegacija gradova gostiju, a među njima i kaštelanske dogradonačelnike Zorana Bonacina i Milija Novaka te direktoricu Turističke zajednice Nadu Maršić sa suradnicima.

Na ovom okupljanju moglo se čuti o brojnim problemima u obrtništvu, na što je upozorio Dragutin Grabrović, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore. O obrtništvu u Kaštelima , naglasivši kako je obrtništvo u ovom trenutku važna karika kaštelanskog gospodarstva, govorio je dogradonačelnik Kaštela Mili Novak, pozdravivši ovakav oblik suradnje između gradova i njihovih obrtnika.

Mili Novak potom je, zajedno s predstavnicima drugih gradova, zapalio Vincelovsku vatru u centru Požege, čime je započelo ovogodišnje druženje obrtnika.

A na štandova se moglo naći svega. Od delicija koje su pripremili domaćini i obrtnici iz drugih slavonskih gradova i mjesta, preko ribljih specijaliteta pristiglih sa sjevera i juga Jadrana te dobre kapljice iz podruma kontinentalne i priobalne Hrvatske.

Kobasice i slanina pečeni na vincelovskom štapu, hroštule, prošek, liker od mirte, brudet s palentom, grobnička krumpirica, slavonski fiš, šljivovica, pleternički sir, brudet od jegulja, hobotnica, travarica... tek su neke od tih delicija.

Nakon predstavljanja i degustacija, manifestacija  je i dalje nastavljena u vedrom tonu, uz zabavni program, ali i konstruktivnu razmjenu iskustava okupljenih obrtnika. 

Foto: pozega.hr, hok


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_9171)

    Kako vas nije sramota sa ovakvim štandom, samo da se slikat. Koga vi predstavljate?

    oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij