hren
 

U SUSRET NEDJELJNOM REFERENDUMU
Građani Hrvatske, njih oko 3.8 milijuna, u nedjelju će izaći na referendum, prvi koji su od hrvatske samostalnosti inicirali sami građani, na kojem će se izjasniti jesu li za ili protiv da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Zahtjev za provedbom ovog referenduma potpisalo je 750 tisuća građana Hrvatske, a inicirala ga je građanska inicijativa U ime obitelji. Nakon što je Hrvatski sabor donio odluku o održavanju referenduma te Ustavni sud zaključio kako ne postoji osnova za poništenje te odluke, u Hrvatskoj je započela kampanja zainteresiranih strana, koja je tijekom posljednja dva tjedna pokazala mnoge svoje negativne strane. Kako kampanja onih koji građane pozivaju da glasuju „za“, tako i kampanja onih koji pozivaju građane da  zaokruže „protiv“.

U samu kampanju uključile su se brojne udruge, političke stranke, vjerske i civilne organizacije, osobe iz javnog života i mnogi drugi, želeći uvjeriti one „na suprotnim stranama“ i one neodlučne ili nezainteresirane,kako je upravo ono što oni zagovaraju, ispravno.

No, u nedjelju je važno izaći na glasovanje i sudjelovati u ovom obliku demokratskog odlučivanja te ne dozvoliti da drugi donose odluke umjesto vas. Glasajte onako kako vi mislite da je najbolje, a po završetku referenduma poštujte ono što bude željela većina građana koja se izjasnila.

Na 18 mjesta u Kaštelima

Građani Kaštela svoj glas „za“ ili „protiv“ moći će dati na 18 glasačkih mjesta, a koja su to mjesta pogledajte NA OVOM LINKU…

Tijek i rezultate referenduma pratit će Povjerenstvo za provedbu državnog referenduma grada Kaštela, kojem je predsjednica Irena Klisović.

Sjedište Povjerenstva za provedbu državnog referenduma, do dana izbora je u Kaštel Lukšiću,  Obala kralja Tomislava 2, dok će na dan referenduma, u nedjelju 1. prosinca, biti  u zgradi Gradske uprave u Kaštel Sućurcu.

Dežurni kontakt mobiteli na taj dan bit će 091-5370053, 091-7603393, 091-5432316, 0913966739 i 0992610920.

Inače, za razliku od izbora, za ovaj referendum ne primjenjuje se šutnja, pa će promidžba biti moguća i na sam dan referenduma. Promidžba neće biti dozvoljena u blizini glasačkih mjesta te nije dopušteno na neki od načina navoditi građane kako da glasuju.

Portal grada Kaštela, će kao i protekle izbore, pratiti tijek referenduma, U ŽIVO!


KOMENTARI:

Stari Komentari (24)

 • (Gost_5130)

  jel naslov nalaže da glasamo po svojoj savjesti ili da glasamo protiv savjesti, obzirom da piše da poštujemo drugo mišljenje???

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1176)

  Glasajte tj. posvjedočite istinu o braku, bez vrijeđanja i ponižavanja drugih, ili je odbacite a savjesti ima više vrsta( od skrupuloznih ........itd). Svjetionici malo posluže po lijepu vremenu ali u tami i oluji spašavaju život.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7224)

  koju istinu o braku. jel onu za vanjsku upotrebu ili onu u 4 zida.svi ovi dušebrižnici koji se brinu o nama nevjernicima i koji ne štujemo brak neka samo slijede riječi isusa i božje zakone. neka postupaju po njima i puno bi učinili. ali njima je do boga i božjih zakona ka i do lanjskog sniga.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3513)

  Za prijevod stisnite cc u desnom donjem kutu! Koštat će nas sve kontra Biblije, homo su se razmahali na veliko uništavajući sve vrijednosti!
  http://www.youtube.com/watch?v=T023eluEOTY#t=357

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3513)

  http://www.youtube.com/watch?v=m5QDqzuLwzw

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6375)

  naslov ko naslov al u tekstu stoji nešto što bi se svi trebali držati: "Glasajte onako kako vi mislite da je najbolje, a po završetku referenduma poštujte ono što bude željela većina građana koja se izjasnila."

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5145)

  Da se poštuje drugo i drukčije mišljenje, osim svoga, "normalnoga" i pravovjernoga, ovoga diktata nad nemoćnom manjinom u vidu nametanja sebe u ustav, referenduma ne bi ni bilo.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5145)

  Ovo je isto ka i strahovlada u nogometnom savezu, s tim šta narod ludi misli da je pametan kad susidu reče: "tamo se! ovde san ja i moja familija prvi doša!".

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3697)

  radi jedne riči ˇBRAKˇ ova cila drama....glupost....koja lova potrošena...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1225)

  Ostali sami u svom svijetu: mediji solidarni u bojkotu inicijative "U ime obitelji"

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2256)

  mislis

  oko 6 godina prije
 • ZA (Gost_9006)

  Ponosni otac četvero dječice!

  oko 6 godina prije
 • olala (Gost_5154)

  ...kad manjina hebe većinu..nameću se,i još moramo pazit šta govorimo o njima pari da su svetinja a ne pederi

  oko 6 godina prije
 • Lol (Gost_5207)

  Svaka pametna osoba glasat ce za obitelj.neman ja ništa protiv njih al ne trebaju se iscitavat ,NEK imaju svoju intimu u zatvorenom

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5188)

  Ovo je davno prestalo biti pitanje braka. Ovo je cisto politicko pitanje i jedini demokratski nacin da se aktualnoj vladi kaze da i van Markova trga postoji zivot. Otvorenim agitiranjem za jednu stranu dali su do znanja da ih apsolutno ne zanima sta vecina misli i svakom izjavom su kontrirali narodu koji ih je izabrao i zbog kojeg su tamo di jesu

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5188)

  Nazalost nista nam drugo ne preostaje nego izac i pokazat koliko nas misli ili ne misli kao oni i di ih je dovela politika spustenih gaca

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3153)

  19. svibanj 1991.

  Jeste li za to da Republika Hrvatska, kao suverena i samostalna država, koja jamči kulturnu autonomiju i sva građanska prava Srbima i pripadnicima drugih nacionalnosti u Hrvatskoj, može stupiti u savez suverenih država s drugim republikama (prema prijedlogu Republike Hrvatske i Republike Slovenije za rješenje državne krize SFRJ)?
  ZA PROTIV

  Jeste li za to da Republika Hrvatska ostane u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi (prema prijedlogu Republike Srbije i Socijalističke Republike Crne Gore za rješenje državne krize u SFRJ)?
  ZA PROTIV

  oko 6 godina prije
 • (Gost_106)

  Ljubi grešnika, mrzi grijeh!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3513)

  svatko zna kako će pa je suvišno davati komentare...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9119)

  jeli ekipa iz stranke "za obitelj" ikada učestvovala u protestima radnika koji su ostajali bez plače i radnog mjesta, ako ne fizički u paradama gradom ono pisanim tekstom u novinama. i to je briga za zdravu obitelj i zdravu djecu.
  čast svaka njima ali mi se čine beščutni i sve ovo što se događa zadnjih godina nikad ama baš nikad nije uključila u svoje lamentiranje o braku kao najzdravijoj zajednici za mlada pokoljenja.
  prvenstveno su joj problem gey udruge, a sutra možda vanbračna djeca, ali nikad neče bit gladna i zlostavljana djeca

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5132)

  1943 na dan republke smo bili uJajcu a 2013 u ku-cu

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6132)

  http://theoatmeal.com/comics/religion

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6132)

  kako to zapravo izgleda ka misliš svojom glavom. :D

  oko 6 godina prije
 • ičo (Gost_6151)

  Odgovara: # 325462

  e moj ZA ti s 4 dice baš imaš najviše razloga bit PROTIV je na njihovu seksualnu orijentaciju ne mozes utjecati...neka ministriraju mozda pomogna :D

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara