hren
 

PREZENTIRAJU KAŠTELA I HRVATSKU
Kaštelanske klape posljednjih su dana aktivne i izvan granica Lijepe naše, pa je tako klapa Podvorje proteklog vikenda nastupila na humanitarnom koncertu u Grazu, dok klapa Sveti Juraj HRM-a ovog vikenda nastupa u Strasbourgu u sklopu predstavljanja Republike Hrvatske, kao nove članice EU.

Klapa Podvorje pjevala je u baroknoj dvorani Minoritensaal u središtu Graza, pred nekoliko stotina uzvanika, među kojima su veći dio činili austrijski uglednici i poduzetnici, a uz njih je nastupila i klapa Graz.
Osim što je publika imala priliku čuti više različitih klapskih izvedbi, upoznali su se i s dva socijalna projekta, Ustanovom za prihvat i odgoj djece Mala škola te projektom Mirno more Kaštela, koje vodi obitelj Berket. Nakon koncerta svi zainteresirani su mogli dobiti detaljnije informacije o djelovanju ova dva projekta te darovati svoj prilog. Među organizatorima cijele večeri, koja je bila posebno popraćena u austrijskoj javnosti, posebno su se istakli bivši kaštelanski gradonačelnik Josip Berket i njegova obitelj.
Klapa Podvorje  u nedjelju je nakon mise u Hrvatskoj kršćanskoj misiji, također održala kratak koncert.

Na Božićnom sajmu

Klapa „Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice boravi u  europskom gradu kulture Strasbourgu, od 28. studenog do 2. prosinca te će nastupiti na svečanom spektaklu otvaranja čuvenog Božićnog sajma u Strasbourgu.
Mornarička klapa održat će koncert u središtu grada na trgu Kleber, te se u nedjelju predstaviti cjelovečernjim koncertom u znamenitoj strazburškoj katedrali „Notre-Dame de Strasbourg.

Ovoj svečanosti nazoče najviši predstavnici brojnih europskih zemalja Vijeća Europe i Europskog parlamenta, a hrvatsko izlanstvo predvodi Josip Leko, predsjednik Hrvatskog Sabora.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_6585)

  Svaka cast momci iz klape Podvorje.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5132)

  simbioza HDZ i Berketa,svaka čast

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6198)

  vratija sam se na selo moje malo nakon uspješnog dogovora oko legalizacije marine i kupnje Adriache. Samo naprid nikako

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2532)

  Ajme meni majko moja, ajme ča mi je žaj ča neću moć skoknit do Strasbourga da se uživo uvjerin u lipotu klapske pisme, kasno mi je sad za organizaciju puta, a tako bi tila ćut oni lipi glasić od najbojeg klapskog soliste gospodina Bralića, guštala san ovo lito dva puta u našin kaštilizin.
  A koju san frizuru bila spremila za te divne koncerte, je san se malo i istrošila, al nije mi grijota, vridilo je truda.
  A imala san van ja i pozivnicu i to za u prvi red, al istisla me iz njega jedna debela guzica iz naše bile zgrade, tako da san sela u drugi red, a jopet smetala mi nika velika glava, mora bit da ta dobro ji, ni išla na se.
  Ma i to san istrpila, bolje da san ja iza nji nego oni iza mene pa da mi pušu za vraton one vonje ča su požderali.
  Al glas oni lipi, ma ča violina, nisu mi mogli ukrest.
  Nadan se i ove godine lipin koncertima od najlipje klape naši mušketiri iz HRM-a
  Vaša gospoja (pripoznat ćedu me oni)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2215)

  Haahahahaha :)

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij