hren
 

PREDAVANJA, PREZENTACIJE
Srednja škola „Braća Radić“ uključila se u inicijativu „Europski tjedan programiranja“, koja se od 25. do 30 studenog održava u svim zemljama članicama Europske unije, s ciljem da se što više ljudi potakne na učenje programiranja te popularizaciju programiranja.

Škola „Braća Radić“ inicijativi se priključila u sklopu nastave informatike i računalstva, za 1g, 1h, 2a, 2g i 4g razred, kao i za druge zainteresirane učenike i nastavnike.

U kaštelanskoj srednjoj školi inicijativa nosi naziv Programiraonica, a za svaki razred predviđene su određene aktivnosti, te se predviđa da će u njoj sudjelovati oko 90 učenika.

Tijekom pripreme Programiraonice izrađene su pozivnice, plakati, brošure s algoritmima, pseudokodom i dijagramom za svakodnevne životne situacije, baner, anketa, prezentacije i drugo.
Među temama Programiraonice nalaze se „Kako biti cool, a biti programer“ i  „Utjecaj računala na razvoj apstraktnog mišljenja“ koje će se obraditi kroz prezentacije koje će održati učenici.
Tu je i tema „Povijesni razvoj programiranja“ koja će biti jedna od tema predavanja. Na predavanjima će sudionici imati priliku čuti i „Od sintakse ne boli glava“ te „Programi oko nas“. Održat će se i radionica o programiranju web stranica u JavaScript-u i HTML-u, a radionicu i predavanja održat će Ivana Skelić, mag.ing.računalstva.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij