hren

VRGORAC U KAŠTELIMA
Ono što je obilježilo književnu večer u društvu s književnikom, knjižničarom, novinarom i fotografom Jurom Divićem, bio je humor koji je nazočnu publiku navodio na smijeh, a tome je uz gosta iz Vrgorca doprinio i Sućuranin Ivica Žegarac Žuti.

Književna večer, koju je organizirala Gradska knjižnica Kaštela, a modelirala ravnateljica Renata Dobrić, protekla je u ležernoj atmosferi, u kojoj je publika imala priliku čuti nekoliko priča iz Divićeve knjige „Rakija za plućne bolesti“.

Divićeve priče, napisane vrgoračkom ikavicom, u sebi nose humor i satiru većinom temeljenu na stvarnim događanjima, s temama poput ljetovanja, šverca iz Hercegovine, rodbine iz Amerike, druženja u vrgoračkom kafiću i drugih.
Osim što je publici čitao svoje priče, od kojih su neke bile i nagrađivane, Divić je publici pričao i o svom ranom djetinjstvu na Novom Zelandu te dolasku u Vrgorac i situacijama u kojima se često nalazio.
Prenio je publici  i dio atmosfere s pojedinih promocija svojih knjiga, koje su se ponekad održavale na čudnim mjestima i okolnostima, poput promocije u rudniku ili one u hladnjači jedne tvrtke.
Pri tome je koristio bogati vokabular jednog Dalmatinca, za što se već na početku večeri unaprijed ispričao publici.

Svojevrsnu kontru Divićevim humorističnim pričama, ove je večeri „držao“ Ivica žegarac Žuti, koji je, na sebi svojstven način, publici donio dio iz bogate riznice kaštelanskih glendi i batuda.

Oni koji su to željeli, ove su večeri imali priliku i probati bićerin vrgoračke rakije, koja ima posebnu kvalitetu, baš poput Divićeve „Rakije za plućne bolesti“


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij