VRGORAC U KAŠTELIMA
Ono što je obilježilo književnu večer u društvu s književnikom, knjižničarom, novinarom i fotografom Jurom Divićem, bio je humor koji je nazočnu publiku navodio na smijeh, a tome je uz gosta iz Vrgorca doprinio i Sućuranin Ivica Žegarac Žuti.

Književna večer, koju je organizirala Gradska knjižnica Kaštela, a modelirala ravnateljica Renata Dobrić, protekla je u ležernoj atmosferi, u kojoj je publika imala priliku čuti nekoliko priča iz Divićeve knjige „Rakija za plućne bolesti“.

Divićeve priče, napisane vrgoračkom ikavicom, u sebi nose humor i satiru većinom temeljenu na stvarnim događanjima, s temama poput ljetovanja, šverca iz Hercegovine, rodbine iz Amerike, druženja u vrgoračkom kafiću i drugih.
Osim što je publici čitao svoje priče, od kojih su neke bile i nagrađivane, Divić je publici pričao i o svom ranom djetinjstvu na Novom Zelandu te dolasku u Vrgorac i situacijama u kojima se često nalazio.
Prenio je publici  i dio atmosfere s pojedinih promocija svojih knjiga, koje su se ponekad održavale na čudnim mjestima i okolnostima, poput promocije u rudniku ili one u hladnjači jedne tvrtke.
Pri tome je koristio bogati vokabular jednog Dalmatinca, za što se već na početku večeri unaprijed ispričao publici.

Svojevrsnu kontru Divićevim humorističnim pričama, ove je večeri „držao“ Ivica žegarac Žuti, koji je, na sebi svojstven način, publici donio dio iz bogate riznice kaštelanskih glendi i batuda.

Oni koji su to željeli, ove su večeri imali priliku i probati bićerin vrgoračke rakije, koja ima posebnu kvalitetu, baš poput Divićeve „Rakije za plućne bolesti“


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_8638)

  Nisam zna bija bi doša jer je Žuti moj vatrogasac zbilja zanimljiv i gušta bi ga slušat. Otkad je Renata na čelu ništa se nezna evo i sad dok ovo pišem neznam di je bilo sramotno!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9121)

  otkad je renata na čelu zna se i više vengo triba a ovo je bilo svugdi objavjeno al mora bit da si ti bija na službi u vatrogascin pa nisi uspija proštit. a di je bilo ol slika ne govori ijadu riči vidiš da je vituri

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2210)

  a ko se to još Žutome smije,ma niko.Priča one stare viceve a sada ih skuplja po internetu.Nezanimljiv

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8638)

  Ča ti je goste 9121 Renata u rodu.Je u pravu si da je u Viturija pozna sam po plafonu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_129)

  Bravo za Renatu oživila je Kaštela svako malo nešto pripremi lipo i zanimljivo . Žuti je zakon za Kaštela jer je u prvom redu veliki čovik a onda je jedan od najbolji promotor našeg zdravog humora. A vi ča samo kritizirate uvatite se i sami nešto radit pa dokažite da ste bolji . Neka vas svit pripozna po kvaliteti u bilo čemu a ne samo u kritiziranju . Osim toga ako vam se ne sviđa ne morate doć gledat pustite nas druge na miru da uživamo .Bravo Renata samo naprid . A ti Žuti neka ti Bog da zdravlja da nas i dalje uveseljavaš svojim humorom .

  oko 4 godina prije
 • kaštela night (Gost_8981)

  Izvrsno. Odličan satiričar, treba dovodit još ovakvih pisaca. Bravo za Renatu i njenog gosta juru Divića.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9229)

  Svaka čast.Bilo je odlično.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara