hren

DIO SREDSTAVA IZ FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA
Među 93 različita subjekta kojima je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio sredstva za sufinanciranje energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete, nalazi se i Grad Kaštela, koji će u tu svrhu od Fonda dobiti 1,4 milijuna kuna.

Grad Kaštela na natječaj se prijavio krajem lipnja, a odobrena sredstva iznose 40 posto od cjelokupne investicije projekta modernizacije gradske rasvjete, koja iznosi oko 3,5 milijuna kuna.

- Zamijenit će se 1150 rasvjetnih tijela javne rasvjete s modernim LED žaruljama, a zamjena rasvjetnih tijela bila bi gotova u narednih 7 mjeseci. U modernizaciju se ide zbog uštede, jer potrošnja postojećih 1150 žarulja je sada oko 800 tisuća kuna godišnje, a zamjenom sa LED žaruljama ostvarile bi se uštede oko 80 posto, odnosno plaćalo bi se 200 tisuća kuna godišnje. Dio od ušteđenih 600 tisuća kuna odmah će ostati u proračunu, a iz dijela će se određeni broj mjeseci otplaćivati investicija po ESCO modelu. Nakon otplate cijele investicije, sva ušteda će ostajati u gradskom proračunu. Dakle, investicija će se isplaćivati iz uštede energije, a ne iz gradskog proračuna – objasnio je dogradonačelnik Mili Novak, navodeći kako je 1150 rasvjetnih tijela, na kojima će biti izvršena modernizacija, tek trećina ukupnog broja rasvjetnih tijela u Kaštelima te kako će se naknadno nastaviti s izmjenom i ostalih rasvjetnih tijela i to sredstvima nekih novih natječaja kao i vlastitim sredstvima Grada.

Rasvjetna tijela u ovoj prvoj fazi mijenjat će se u Kaštel Sućurcu u ulicama Kneza Trpimira, Braće Radić, Braska peca, Čeline, Gospin put, Suvača, Kroz blato, Plemešćina, Prilaz blatu i Rimski put.

U Kaštel Gomilici u ulicama Hrvatskih knezova, Marka Marulića, Kupališni prilaz, A.B.Šimića, Primorskoj ulici, Fra Fulgencija Careva, Gaji, Mila gora, Podmeje, Frana Krste Frankopana, Ivana Mertza, Kraljice Jelene i Podstinice.

Među ulicama u Kaštel Kambelovcu na spisku su Ribola, Cesta dr. Franje Tuđmana, Don Frane Bege, Put Smokovika, Ulica Pavla Radića, Put Ćigulice, Ulica kralja Krešimira, Gospe na krugu i Knježak.

Na spisku ulica u Kaštel Lukšiću gdje će biti obavljena zamjena su Cesta dr.Franje Tuđmana, Komjate, Primoštenska ulica, Sibovica, Stupi, Put Boruća, Ulica Svih svetih, Lindlarska i Kralja Petra Svačića.

U Kaštel Starom u ulicama Gomile, Kraljice mučenika, Ante Kužića, Piske, Put Kolovrata, Tolanac, Vlaška ulica, Zagorski put, Put Malačke, Put sv. Jure, Put Marcelina, Brune Bušića, Dinarska ulica i Ljudevita Gaja.

Zamjena će biti obavljena i u Kaštel Novom, u ulicama Put blata, Put ponikvica, Don Bare Poparića, Don Ive Jurčeva, Grginova ulica, Ulica hrvatskih branitelja, Metova, Radunićeva, Šantićeva i Sebastijanova ulica.

A na popisu je i Put Sv. Jurja u Rudinama.


KOMENTARI:

Stari Komentari (20)

 • (Gost_5162)

  Savaka čast. Samo tako nastavite!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5201)

  A Štafilić!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8527)

  a štafilić,al on nema rasvjete,ko je zadužen za štafilić neno pera ili botić

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8356)

  A Nejaj,a Nejajski put,aaaaalo......

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2216)

  Evo malo koristi i od Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jemamo i mi svojih igrača;)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9115)

  Pustite sad rasvjetu, tu lovu ulozite u dovrsenje magistrale i prikopcavanje na kanalizaciju! Kubik vode placam 40 kn! Korak po korak, gospodo!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1147)

  Dobro govoriš, kanalizaciju i cestu, ovo su gluparije.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_137)

  dobili su od države pola para kojima račune za rasvjetu smanjuju za 80% a vi da su gluparije

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5095)

  Svaka čast Vladi Š. na ideji o ovakvoj rasvjeti koju je predstavio u izbornoj utrci za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima a koju su primijenili današnji vladajući. Ako im nestane ideja neka i dalje osluškuju šta drugi govore. ;):)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4630)

  MI Štafilićani nastavljamo arčit !!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2100)

  ma super vam je rasvjeta, nema šta..!
  U ulici Franje Tuđmana, umjesto dvi žarulje po stupu kako je projektirano svugdi stoji jedna, pa na cesti imate malo svitla, pa onda malo mraka i tako so kraja...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2441)

  treba smanjit uličnu rasvjetu jer po noći male ptičice cvrkuću ka u po bila dana

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1662)

  rivu osvitlit..izgleda ka da je iz dilan doga,daje nam sliku u očima stranaca,točnu,kakvu smo i zaslužili..a onim balunima na rivi plastika ostarila,samo troše struju bezveze..
  i šta ima veze da je škopljančeva ideja,ako ideja valja???imamo mi love,samo nemamo u glavama,i iz ovoga se vidi..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1222)

  5095, pricas bezveze. Ovaj projekt je pokrenut ina nekoliko godina. Otkad je Mladineo zavrsia u zatvoru sve je bilo stalo, tek su se sad otvorili natjecaji...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6103)

  za 4 godine ce doc do promjene vlasti i vise se nikad nece vratiti ova stoka sitnog zuba!

  oko 7 godina prije
 • Nije važno čija je ideja (Gost_1541)

  Nije važno čija je ideja, važno je da Kaštela idu naprijed prema dobru. Podržavam svaku dobru ideju koja je ostvariva i koja je na opće društveno dobro.
  Volio bi kad bi i druga ideja iz mog izbornog programa zaživjela u Kaštelima. To je selektivno odvajanje komunalnog otpada kojim bi ostvarenjem u Kaštelima ostalo oko 9 milijuna kuna godišnje. Što se mene tiče slobodno neka gradska uprava iskoristi i ovaj projekt. Ni najmanje se neću ljutiti i ne tražim nikakvu naknadu za to.

  Što se tiče vlasti u Kaštelima: dobili su na izborima, najpoštenijom izbornom utrkom do sada. Ja sam im čestitao i poštujem volju građana.Poštujem gradonačelnika, zamjenike, i cijelo gradsko vijeće.

  Ja osobno nisam dio vlasti u Kaštelima. Građani nisu željeli da to budemi i nemam apsolutno protiv nikoga ništa.

  Kao građanin i OBIČNI ČOVIK zadržavam pravo da uvijek kritiziram ono što nije dobro za Kaštela pa bio to gradonačelnik ili netko drugi tko donosi i provodi odluke.

  V.Š.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1213)

  "Pustite sad rasvjetu, tu lovu ulozite u dovrsenje magistrale i prikopcavanje na kanalizaciju! ..."

  1. Magistrala je županijska cesta, a ne gradska. Grad triba samo uložit u pute
  2. Platit priključak i komunalije pa će i toga bit.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1213)

  "U ulici Franje Tuđmana, umjesto dvi žarulje po stupu kako je projektirano svugdi stoji jedna, pa na cesti imate malo svitla, pa onda malo mraka i tako so kraja..."
  Pa normalno, tako je i pokojni živija, po kome je ulica prozvana. malo pod okriljem "mraka", malo kad se upalilo "svitlo".

  oko 7 godina prije
 • gomilicanin (Gost_9104)

  alo rijesit cete cijelu gomilicu a put lisicina ce doc sveti petar pa ce postavit

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6169)

  Da je ovaj Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stvarno fond kako mu stoji u nazivu, onda nebi financira LED žarulje jer sadrže plastiku i elektronički upravljački sklop koji spadaju u skupinu posebnog elektroničkog otpada koji nije bio-razgradiv i predstavlja ekološku opasnost. Isto tako ako je im je do uštede neka taj "famozni" fond i EU financira druge načine uštede energije koje su zdraviji i itekako učinkovitiji od zabrane zdravih "običnih" žarulja i nametanje nezdravih "štednih"žarulja.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij