hren

SAJAM PLODOVA JESENI U TROGIRU
Ovog vikenda u Trogiru se održava prvi sajam jesenskih proizvoda, pod nazivom „Trogirska intrada“, na kojem je svoje proizvode predstavilo šezdesetak izlagača, među njima i nekolicina kaštelanskih udruga i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, a jedna od vrijednih nagrada otišla je upravo u ruke Kaštelaninu, Vladi Perišinu.

Sajam su organizirali Grad Trogir, trogirska Poljosavjetodavna služba i Turistička zajednica Grada Trogira, želeći dio sajamskih događanja u svom gradu prenijeti i na podsezonu.

Tako su se na ovoj prvoj Intradi predstavili proizvođači zdrave hrane, ekološkog voća i povrća, rukotvorina, ljekovitih biljaka, vina, maslinovog ulja, prirodne kozmetike, tradicijskih obrta te učeničke zadruge koje njeguju proizvodnju zdrave hrane i rukotvorina.

Svoje proizvode izlagači su predstavili na štandovima smještenim na trogirskoj rivi, ulicama Trogira i na pjaci. Među njima, od petka do nedjelje našli su se vinar i vinogradar Vlado Perišin, donijevši u Trogir nekoliko vrsta vina, maslinovog ulja, prošeka i kvasine. Svoj štand imalo je i OPG Živko Dražin, koji su prezentirali cijeli niz konzerviranih specijaliteta, a najviše zanimanja izazvale su papričice s inćunima i masline s bajamima. I udruga Šušur predstavila se sa svojim rukotvorinama, uglavnom rađenim od maslinovog drveta.

Organizatori sajma ovom su prilikom uručili nagrade za najbolje uređene štandove. Prva nagrada otišla je u Postinje Donje, općina Muć, obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu „Bioprodukt“ Josipa Plazibata, čiji je štand bio pravi jesenji, u znaku bundeva i jabuka. Druga nagrada pripala je braniteljskoj zadruzi Studium iz Zagreba, a treća poljoprivrednoj zadruzi „Prizidnica“ osnovne škole iz Slatina. Vlado Perišin dobio je posebnu nagradu za doprinos u prezentaciji nematerijalne i kulturne baštine, izloživši svoja vina i ulja na staroj kočiji sa zanimljivim detaljima dalmatinske konobe.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_1447)

  Pozdrava Vladi iz hotela Tamaris

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1447)

  Pirgo živi vjećno

  oko 7 godina prije
 • (Gost_180)

  Bravo vlade samo tako nastavi
  Vino ti je odlicno pija sam ga na par festi i ne bas malu kolicinu i moran priznat da me glava nije bolila sutradan

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2844)

  zato ča ti nije proda ono ča vlajin prodaje. kad probaš to vino, neš se dignit misecima i ostavit će ti trajne posljedice.npr. ulist ćeš u HDZ

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9175)

  ne boj se pijani ča ulizedu u adeze, nego trizni ča iž njega ne izajdedu
  endem

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9152)

  zivili koke i pilici!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4143)

  sve je to nista.a sta kazete na OPG Zivko.........koji biznismen

  oko 7 godina prije
 • (Gost_153)

  Odgovara: # 320642

  onda sigurno nisi pia crno..

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij