hren

BIVŠA VLAST PREDALA IZVJEŠĆA
Novi kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić sa zamjenicima Milijem Novakom i Zoranom Bonacinom te dosadašnji gradonačelnik Josip Berket i njegovi zamjenici Marinka Parčina i Marinko Kovačev, jutros su u zgradi Gradske uprave obavili službenu primopredaju vlasti u Kaštelima.

Berket je novom gradonačelniku Udovičiću predao financijsko izvješće o stanju u gradskoj blagajni te izvješće o stanju započetih projekata te mu uputio čestitke na izboru.

Bivši gradonačelnik ovom je prilikom obećao konkretan rad u oporbi te najavio pomoć u radu novoj vlasti.

- Mi ćemo kao oporba nastojati pomoć novoj vlasti. Ja osobno, kao gradski vijećnik i Kaštelanin, bavit ću se onim s čime se bavim cijeli život, a radi se o nekoliko poslovnih projekata koji će donijeti nova radna mjesta u gradu te o mom daljnjem humanitarnom radu, pomoći sportskim klubovima i slično – kazao je novinarima Berket, a na pitanje ostavlja li Grad u boljem ili lošijem stanju nego ga je preuzeo Berket je kazao kako su četiri godine kratko razdoblje za velike rezultate.

- Četiri godine je kratko da bi se jedan ovakav grad mogao ostaviti u znatno boljem stanju. Predao sam nasljedniku financijsko izvješće te izvješće o projektima iz kojeg je vidljivo da je opća štednja dala rezultata. To je nepopularno, ali Gradu će trebati još šest- sedam mjeseci ovakvog ponašanja da bi se moglo aplicirati za EU fondove, i ne sumnjam da će nova gradska vlast u tome uspjeti – zaključio je Berket.

- Vidjet ćemo stanje financija i stanje projekata te ćemo na samom početku pozabaviti se jednostavnijim i manje zahtjevnim problemima poput subvencioniranja putnih karata za umirovljenike i mlade, ali i dovršetka vrtića Maslina. Nakon toga ćemo pokrenuti ključne projekte. Dobar dio projekata započet je za mojeg bivšeg mandata, neki su nastavljeni, neki i dovršeni što se tiče dokumentacije, te trebamo što prije osigurati sredstva u skladu s proračunom kako bi mogli povući sredstva iz fondova – kazao je gradonačelnik Ivan Udovičić na pitanje novinara o prvim koracima u svom mandatu.

Na kraju formalnog dijela primopredaje, Josip Berket kazao je kroz osmijeh Udovičiću i zamjenicima: „Jarce i koze ste mi dali, jarce i koze vam vraćam“ , ustvrdivši da ne misli ozbiljno već da je riječ o kolokvijalnom govoru preuzetom iz scene serije Naše malo misto.

Berket je novinarima također kazao kako će osobno raditi kao gradski vijećnik te da svoje mjesto u Vijeću neće prepustiti nekom drugom sa svoje liste, a da o mjestu potpredsjednika Gradskog vijeća, koje njihovoj listi pripada po zakonskim propisima, još nisu odlučili.


KOMENTARI:

Stari Komentari (115)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_5162)

  nema više dostupnog broja mobitela 091/3777-111 takozvani 0-24 jer je nestalo građana...
  po izjavi berketa, sve su koze i jarci...
  meee... meee...bleeee....

  oko 7 godina prije
 • Ivane javi se (Gost_110)

  Upali mobitel, prevario si me jer sam glasao za tebe a ti me prevario.

  oko 7 godina prije
 • alkar (Gost_9096)

  Kaštela - bistrije more, nego ljudi!
  Evo i moja mala potpora promoviranju turizma u Kaštelima.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4171)

  9i po u plusu ,neka nam kažu istinu ,kome ćemo vjerovati ? berketu ili udovičiću - hdz? netko nas debelo obmanjuje ,a tko ?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4171)

  ako je berket u pravu ,onda hdz laže ,ako je hdz u pravu onda berket laže, otvorite karte i recite istinu ,prošla je kampanja ,nema više laži i podmetanja!!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5784)

  Ej. Berketu - "kapetan neceg" pa zbilja je lipo da si P R O S L O S T a za pozdrav i sam si si nasa dobro ime - jarac - samo ti jos treba bradu pocupat. Aj bog !

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9213)

  dvorana Sokolana - Ivanova,
  kupljen Plavi Jadran - nije ništa otplaćeno,
  Sva djeca u vrtićima - bogami nisu
  PrORAČUN U PLUSU - nisam siguran
  Ulica I.Danila u K.Starome - ivanova
  Ulica niz Valovo igralište - Ivanova
  Groblja završena na više mjesta - triba pitat Vučicu jel točno :)
  Igrališta za djecu - ne vidjeh nigdi osin onih par plastičnih ljulja
  kultivirana Kaštela - upitna kakvoća
  itd itd itd

  Znači - ništa?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4171)

  neka kažu istinu za proračun ,iz razloga plus i minusa, jer su nas adezejci misecima bombardirali da je berket napravi minus od 50 milijuna a da su mu oni ostavili 18,e,šta je sad istina ?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5162)

  ovde se nezna ko koga više laže

  oko 7 godina prije
 • gostu 9213 (Gost_3121)

  Jesi li reka, a? Pa šta se više misliš? Ili se i sam ubjeđuješ da nisi možda falija?
  Jesi, kume, jesi, a sad ćemo svi gucat.......nas 100 % za vaših 16 %...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1149)

  nikada nisam sumljala u ivana pa necu ni sada ivane sad zasuci rukave i pokazi sto znas budi ono sto jesi uvik si bija uz nas i ostani

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1104)

  gostu 4171,iziće se u javnost pomalo nepriši jer još nisu novi ni sili nemoj se nervirat danas je berket sutra je udovićič tako je to u životu,samo bez sikirancie u većem je minusu grad nego država.

  oko 7 godina prije
 • lažov (Gost_5129)

  Šta je Ivan privatno u životu mimo politike napravija?
  Aj malo te istine molin o gospodinu Udovičiću?
  hvala
  Isto pitanje važi za Antu Sanadera mentora.

  oko 7 godina prije
 • mobitel (Gost_5129)

  Upali ga Ivane bar 1 dan.

  oko 7 godina prije
 • istina o proračunu (Gost_5129)

  znan samo da se u Baletnoj Školi lije jelo na račun Grada Kaštelja ove četiri godine.I raznorazne udruge su dobijale novac samo po priloženim računima a to je puno manje od onoga prije - daj dobri Ivane 50 60 ijad ...

  oko 7 godina prije
 • 5129 (Gost_6239)

  jel vi to nas zezate. jeli se ikad raščistilo za koga je bila crna kesa sa novcem.onaj šta se navodno javio je u priči za dicu iz vrtića. jeli kojemu žena završila fakultet i dobila radno misto. odjedanput postanu pametni šta više zaduženja imaju i šta in je veća familija

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9213)

  moli se cijenjeni Čoban da zauzda svoj prkos i ljutnju i pusti čovika sto dana na miru, kako je na koncu i obeća. udovičić je isto tako obeća dovest neovisnu reviziju i od nje ćemo mi ka građani valjda čut pravu istinu o stanju u gradskoj kasi.
  šta se tiče projekata ne triba mi niko ništa pisat - dobro znan da četri godine nije napravljeno ništa.
  A šta se tiče tog famoznog mobitela, virujen da nam aktualni gradonačelnik nije u romingu, ali isto tako virujen da još radi na petom katu iako su davno prošle tri ure.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5191)

  Kaštela, moj grade, idemo dalje u nove radne pobjede!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2365)

  Predlažem gradonačelniku da umjesto umirovljenicima omogući besplatan prijevoz nezaposlenima jer je njima pomoć zaista potrebna za razliku od umirovljenika koji ipak imaju "kakvu takvu crkavicu."

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3176)

  U radne pobjede!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9208)

  posebno netreb umirovljenicima s dojč mirovinama a mercedes u garaži,

  oko 7 godina prije
 • (Gost_111)

  Odgovara: # 312905

  sve je to ivanovo!!!! ali je berket sve to mora platit!!!:D

  oko 7 godina prije
 • ivan (Gost_119)

  sta je privatno u zivotu napravija? ne javljate se HDZejci.

  aj ja cu pomoc NISTA i to jedno veliko.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_97)

  naprid ivane punim jidrima

  oko 7 godina prije
 • opet ja (Gost_5129)

  šta je privatno napravija, mimo politike - NIŠTA.

  oko 7 godina prije
 • mobitel (Gost_5129)

  upali ga Ivane triban ti nešto reći.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2099)

  ...trebamo što prije osigurati sredstva u skladu s proračunom kako bi mogli povući sredstva iz fondova...
  naravno, po uzoru na Županiju, di si u 4 godine povukao 0 (nula) kuna iz bespovratnih sredstava Eu-a!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1100)

  Joško, ti nikako da shvatiš, Cvitnica, hosana, a iza toga Veliki petak!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5185)

  apsolutna i istiina,ljudi su kvarljiva ....

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4232)

  (Gost_1149)

  ja kao gradanka kastela sam dozivila da mi se kaze da nas vlaje triba vratit na selo zasto tako prema nama se odnose sta smo mi krivi sto smo morali napustit svoje selo moram priznati da ode nikad nebi dosla da sam gori imala uvjete za zivot sutra bih se vratila virujte mi


  Pa vidiš da još njanci nisi uspila naučit se pisat. Nemaš ni točke, ni zareza, atila bi bit građanka. Nema to veze, ali govori o tebi i tvojem genu kamenom: došla si onde di si mislila da će ti bit bolje, bez volje da se prilagodiš. Šta bi tribalo, da se kaštelani prilagodu Botićiman, Barunimani Parčinan? I sve zato šta vlaj di god doša, to misto oli grad ne doživljava svojin staništem, nego privremenim boravkom, ka gastarbajteri iz kontejneru u Njemačkoj ili Turci - getoiziran narod koji nije tija svoju "kulturu" u novoj domovini zapustit, ali se brzo privika na marke i eure. Čast iznimkama, ma gdje bili.

  oko 7 godina prije
 • sumještanka (Gost_7347)

  sriča da ovaj komentar gori odiše pismenošču pa neću puno pisat da ga ne zasjenim. Mislim da bi se trebao-la ugledati na Botiće koji su svojim poštenim radom napravili kuće i podigli svoju djecu. Došli su iz svojih sela kao i mnogi drugi, jaketom preko ramena, postigli dosta u svom životu i mogu bit primjer
  drugima, a ti se srami ako si fetivo stvorenje da tako govoriš.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9952)

  Nema veze tko je odakle dosao nego koliko su kome horizonti siroki.Ovde gori ima malo i govora mrznje i frustriranosti.Ima i vlaji i kastellani svakakvih.Vlaj drzi do svoga za razliku od ovih drugih.Naprimjer doli su devastirali selo(staru jezgru)ali u svom selu nisu to ucinili.U vlaskoj cuvaju autenticna ognjista.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3170)

  jeli ga užga ja ga ne mogu dobit

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3154)

  Sve OK, ništa protiv ljudi, ali kako komentirate npr. Keruma? Nije li on oličenje vlaškoga mentaliteta grabeži i primitivizma? O takvima je rič kad se govori o "podjeli" na fetive i došljake.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3871)

  dobit ćete ga na mobitel malo sutra,isto ko njegovu bivšu članicu adezeja minstricu branitelja,tako je i ona piivala o broju i da će bit dostupna svakom branitelju po pozivu ,kad ono šipak ,čim je zasila u fotelju ministrice nije se javljala na mobitel ,zgasila ga,sve je to isti paštroč,adeze,nitko se u laži nije uguši

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3871)

  ivo, sretan ti rođendan ,eto,od mene jer ovi tvoji ti sigurno nisu čestitali

  oko 7 godina prije
 • remetinca sin (Gost_145)

  Ja sam Ivo dr.Sanader.Koliko putasan van dava podrsku a sad se pravite da me ne poznajete.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5175)

  Odgovara: # 312901

  treba tebe počupat za bradu i s portala a administratori neka spavaju,primitivac :D

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4679)

  Ja sam ovo tek sada vidija. Slušajte Vi Gosp Berket to šta ste obukli kaštelansku surku ne ćini nivo jednog uglađenog gospodina. Mora Vas biti sram ove izjave ali ovo pokazuje sve o Vama , Vi vrijeđate , Vi se rugate. SRAM VAS BILO.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3986)

  oduvik je znacilo da odijelo ne cini covjeka
  ne pomaze u lazima

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3429)

  Jel jarac mislija na volontersku kozu od 11 000kuna misečno. Najskuplja koza u povjesti čovječanstva. Strava

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3199)

  rjrčnik za 5! sramota!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8109)

  Srica pa nemaju vise sta uništiti jer su uspili onih 16 god prije. Berket je bar nesto izgradija a HDZ samo unistija i vezali ruke berketu da ista dalje napravi. Kaštela su bila top 10 bivše Juge turistička destinacija a sad me je sram kad prodjem kraj turista di su zalutali. Dom je tamo gdje je srce al bome onaj rodom od tu ga ipak malo vise voli! Al po ovoj demokraciji moras pazit i sta voliš i sta mislis i bojat se jer si rodom od ovde pa se osjecat ka g...ako želiš da ti je gradonačelnik isto i sta bolje na tvome prolaze poslom i životom oni čiji preci nisu teškim radom čuvali i obradjivali zemlje koje su im otete. Politika zavadi pa vladaj, nema tu puno ljubavi osim za svoje zbrinuti na dobre pozicije. Sve su ludi naši doseljenici za Amerikom, išli su za svoju korist a ne pomoc da bude bolja zemlja pa tako i ovde

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8186)

  Ima li itko kakvu ideju kako (kada)ćemo zaradit novce mi koji ne živimo od politike (želimo raditi)? Kaštelima su potrebni veliki projekti bilo turistički bilo industrijski ili oba. Sve drugo će crknit ako konačno nešto ne pokrenemo. Ako bi smo se konačno opredjelili u kom smijeru ćemo ići tada bi i našoj dici bilo lakše odlučiti se u koje škole se upisati. Ova stihija ne vodi ničemu pa bih molio i vlast i opoziciju da zajedno poguraju naše gospodarstvo.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8109)

  Najbolje ne ic u školu je znam ljudes fakultetom koji ne dobiju posla jer su upali drugi bez škole na njihova mista. Javna tajna gdje i kako.. A od turizma isto nista kad najbolji hotel i odmaralista i kampovi su unisteni. Dakle nista od poljoprivrednih,prometih, turističkih fakulteta, profesorskih i odgajateljskih jer to se vec zna ko ce radit idućih 200 godina, eventualno ekonomija smjera preljevanje iz supljega u prazno ili građevina smjer rušenje i devastacija

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8109)

  Ne slažem se s pravilima komentiranja jer kad god netko kaze istinu pobrisete. Ln

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2201)

  naši i vaši

  oko 7 godina prije
 • (Gost_157)

  Ivo u zatvoru piše knjigu. Znate kad će izaći???
  Prije autora! :D:D:D

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8950)

  kad ce kruzeri i zicara

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9210)

  vec su vezali u jugovinilu

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij