hren

U SPLITU I TROGIRU PROMJENE
Župana Antu Sanadera na čelu županije naslijedit će njegov stranački kolega Zlatko Ževrnja, odlučila je tako većina stanovnika Splitsko-dalmatinske županije, koji su u nedjelju izašli na 2. krug lokalnih izbora.

Od ukupnog broja birača u županiji, na birališta je izašlo njih 44,50 posto, a od njih je 55,84 posto svoj glas dalo Ževrnji. Njegov protukandidat Ivan Grubišić, kao kandidat grupe birača, osvojio je 37,79 posto glasova.
Ževrnja je na izborima bio kandidat koalicije HDZ-HČSP-HSP AS-HSLS-BUZ, a zamjenici u županiji će mu biti Luka Brčić i Ante Šošić.


Zlatko Ževrnja

U Splitu je na nedjeljnim izborima prevaga otišla na stranu kandidata SDP-a i HSU-a Ive Baldasara, koji je pobjedu ostvario s osvojenih 49,08 posto glasova, dok je njegov protukandidat iz HDZ-ove koalicije Vjekoslav Ivanišević osvojio 48,18 posto. Prema neslužbenim informacijama HDZ će zatražiti dodatno službeno prebrojavanje glasova.

I dok su u Splitu SDP-ovci dobili gradonačelnika, većina Trogirana nije glasovala za SDP-ovog kandidata Damira Rilju, kojeg je pobijedio HDZ-ov kandidat Ante Stipčić, osvojivši 54,19 posto glasova. Iako se nakon prvog kruga činilo da je razlika od 6,6 posto prednosti Stipčića pred Riljom dostižna jer se očekivala podrška Rilji od strane HNS-ovih birača, krajnji rezultat izbora ipak je bio drugačiji.

Ime prvog čovjeka Solina bilo je poznato nakon prvog kruga izbora, jer je aktualni gradonačelnik, HDZ-ovac Blaženko Boban, još 19. svibnja dobio 69,50 posto glasova birača.


KOMENTARI:

Stari Komentari (18)

 • (Gost_3146)

  Aj neka se cuje malo i za Split u svitu a ne za Dugopolje samo

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4720)

  Po zakonu se hdz nebi treb

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2923)

  bravo zlatko

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6092)

  ma ljudi moji lopovi imaju ime i prezime,dosta tog omalovažavanja i vrijeđanja.

  oko 7 godina prije
 • Ževrnja zna (Gost_181)

  koja smiješna HDZ floskula ali palli kod primitivaca kakva je velika većina Hrvatskog naroda. Pa šta ne pomogne i riješi sve gradove i probleme u RH, zašto nije pomogao koalicijskom partneru Kerumu za Split ??
  Presmiješno što stoka sitnog zuba pije i konzumira.
  Ali nema veze imamo Ivana u Kaštelima pa će nan sad bit super dobro jer je sposoban čovjek.Ima karijeru kakvu sanjat možeš.Ništa neradit nego živit od politike na račun poreznih obveznika.Bravo Ivane treba ućiti od tebe.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1633)

  Pitanje hoće li na Udovičićevo radno mjesto u Županiji doći prvi po redu sa biroa

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1633)

  Gubitnici se svugdje i uvijek imaju pravo buniti jer su nezadovoljni odlukopm građana. Gubitnici teško sagledavaju realno stanje svoje vladavine a naročito kad imaju"visoko mišljenje o sebi" i kad u lokalnu politiku ulaze da riješe svoj privatni interes koji nije u skladu s općim interesom. Tj. privatni apetiti što se tiće prostora su puno veći od općeg Javnog interesa.
  Što na kraju kazati kad su u pitanju Kaštela, privatni interes nije nakon Četiri godine apsolutne vladavine, nije moguće uskladiti sa općim Javnim interesom. Nitko nije kriv, samo su preveliki zahtjevi pojedinca u zadanom prostoru koji "Ne može" taj isti prostor apsorbirati kolike su želje pojedinca.
  Mora se uskladit apetit sa veličinom prostora.
  Nažalost građani Kaštela su bili gubitnici za četiri protekle godine, jer su puno očekivali od mnogih izrečenih obečanja.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1633)

  sve zupane..i njihove podzupane..tajnike..tajnice..ukinuti..i poslati da nesto korisno rade..a ne da glume..face..;)

  oko 7 godina prije
 • ćurak (Gost_1633)

  je , najlakse je narod proglasit ludin i primitivnim . koji glupi narod nisu tili glasat kako se meni svidja . a da i stoka su sitnog zuba - ja nisan (iman dva velika očnjaka) sta se vidi iz teksta ---- goste 181
  ps. kako se ono kaze --- ko se ljuti uleti mu kruti

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3649)

  Bravo Zlatko, za sve si doktor ;)nauka, nauči ih raditi!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3111)

  kako to da je Solinski HDZ normalan? Šta oni piju? Šta jedu?

  oko 7 godina prije
 • sposoban (Gost_5129)

  rasproda dugopolje, kažu da zna. krepat ću od smija.
  sada će pozlatit županiju.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3095)

  zevrnja zna!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6114)

  solinjani piju solinku, a mi svakin danom sve luđi, a prodajemo se sve pametniji. ne mogu od smija

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3164)

  Da je zna struku, kupija bi Brodomerkur. lako mu je bilo bit pametan uz Leticu i u socijalizmu: šta se sad nije iskaza ka privatni poduzetnik, kad je već školovani menadžer, nego se uguzija u općinu i raspolaže ogromnim općinskim, neopterećenim dugovanjima, terenima u svrhu propale trgovine. A i inače su nan ekonomisti i pravnici "cviće", tako da su najuspješniji menadžeri zapravo tehnokrati, ili vani školovani stručnjaci u financijama. A kako i neće, samo pogledajmo ko je upišiva ekonomiju i pravo. čast iznimkama, ali uglavnom oni koji nijedan normalan, iole zahtjevniji studij, nisu mogle njanci upisat, a atroke završit. Zato nan je ekonomija u takvom stanju.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4156)

  sve hr uhljebljene..lebince..u zupanijama..potirat na burzu rada..a..grupi skolovanih mladih ljudi..kupiti nove aute..sa vozacima..i neka traze i ugovaraju poslove..i to je cila filozofija..;)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3488)

  Goste 6092 Ali u Zagrebu se vidi suđenje i to ime je HDZ.....I on se nebi triba kanditirat dok ne bude oslobođen optužbe.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3106)

  Gosp. Ževrnja, svi Vam mogu ''puhati'' za vratom ali nikada vas sustići, naučite ih raditi a ne spavati na radnomu mjestu. s poštovanjem!!!:)

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij