hren

ČIJA JE I KAKVA JE TELEFONSKA ANKETA
Iako dio birača ankete pred izbore često ne shvaća ozbiljno, one su pokazale, da iako ponekad ne pokazuju pravu sliku stanja, a ponekad su i nestručno provedene, ipak imaju određeni psihološki učinak na birače. Jedna od predizbornih anketa bila je tema priopćenja koje je u petak stiglo na adrese medija iz izbornog stožera Josipa Berketa, čije su navode iz kaštelanskog HDZ-a  odbacili.
Iz Berketovog izbornog stožera tom su prilikom uputili građanima Kaštela upozorenje da ne nasjedaju tobožnjim telefonskim anketama, 
 
Berketovi: Omalovažili su znanstvenike za istraživanje mijenja
 
- U tim anketama se u pitanjima, građanima sugeriraju I pitanja i odgovori, koji imaju za cilj na prljav način ocrniti nezavisnog kandidata Josipa Berketa te uzdignuti HDZ-ovog kandidata Ivana Udovičića.
Jedan od brojeva s kojeg takvi pozivi dolaze  je broj 01 5500803, iza kojeg, prema našim saznanjima, stoji središnjica HDZ-a. Očito je da su u svrhu dostupnosti svojih kandidata čelnici HDZ-a kupili nekoliko mobitela i nekoliko telefonskih priključaka, što je vrijedno svake pohvale jer su im do sada račune mobitela plaćali porezni obveznici među kojima i građani Kaštela. Radi se o koraku naprijed, a to je da osobne troškove i troškove promocije bar u tom dijelu plaća politička stranka ili sam kandidat. Ono što svakako bode oči u ovoj tobožnjoj anketi je omalovažavanje rada znanstvenika koje se bave istraživanjem javnog mijenja i koji su se školovali i stekli iskustvo za raditi taj posao. Primjera radi, čudno je da se u anketi u Kaštelima nije postavilo pitanje građanima jesu li kandidati za gradonačelnika posljednjih godina bili dostupni  za svoj interes ili za interes građana te kakva je bila imovinska kartica obojice kandidata za gradonačelnika, prije dolaska na funkciju a kakva nakon odlaska sa funkcije – pitaju se u Berketovom izbornom stožeru te nadodaju kako se nije postavilo niti pitanje koju  su stručnu spremu imali prije dolaska na funkciju, a koju nakon odlaska sa funkcije. 
 
- Možda bi po tome bilo vidljivo tko je radio za sebe, a tko za grad i građane Kaštela – tvrdi se u priopćenju.
 
Udovičićevi: Anketu nismo naručili, a o njoj saznajemo od Berketa
 
Izborni stožer HDZ-a na ovo je priopćenje kazao kako već danima slušaju Berketove izjave vezane za telefonsku anketu nezavisne agencije, te kako HDZ Kaštela nije naručio anketu, ali je zanimljivo da o njoj  imaju saznanja upravo od protukandidata Josipa Berketa, koji je, naglašavaju HDZ-ovci u prvom krugu osvojio 28 posto povjerenja građana.
 
- U toj anketi prema Berketovim riječima građane se pita smeta li ih što on nije ispunio niti jedno predizborno obećanje koje je dao na prošlim izborima. Budući da je to istina, ne vidimo nikakav problem u tom pitanju. Isto tako, kako on kaže, jest da pitaju smeta li ih što on vikendima živi u Grazu, što je i sam potvrdio da je istina, pa opet ne vidimo nikakav problem – kažu u HDZ-u te napominju kako s druge strane imaju prigovor što među projektima koje je realizirao Ivan Udovičić nema i projekta kanalizacije i infrastrukture te što se ne spominje i brendiranje crljenka kao istinske kaštelanske vrijednosti.
 
- Žao nam je ako istina boli, ali ankete nismo niti naručivali niti provodili. Imamo svoje mišljenje o tome kako Josip Berket stalno ima ekskluzivno rezultate ankete koju navodno mi provodimo. 
Ujedno, žao nam je što se Josip Berket pred kraj kampanje ne može ponašati kao gospodin, ali priznajemo nakon svega to nismo niti očekivali. Svom silinom svojih laži i objeda obrušio se na građane Kaštela ostavljajući gorak okus u ovoj kampanji, koja se vodila oko pitanja koji je kandidat dostupan građanima, a koji ne. Mi mu samo možemo poručiti da se ovako ne ponaša gradonačelnik ponosnih Kaštela – zaključuju u HDZ-u.

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij