hren
 

GOSTOVANJE KREŠIMIRA MIŠAKA
Izložbeni prostor dvorca Vitturi  nije bio dovoljan za primiti u četvrtak sve one koje je zanimalo poslušati Krešimira Mišaka, novinara i SF književnika, javnosti poznatijeg kao voditelja televizijske emisije "Na rubu znanosti", koji je Kaštelanima došao predstaviti nekoliko knjiga AGM-ove biblioteke "Obelisk".

Na sve knjige, koje su predstavljene Kaštelanima, urednički potpis stavio je upravo Mišak, a teme koje su u knjigama obrađene obuhvaćaju različite segmente rubne znanosti. Među predstavljenim naslovima našli su se i Hobdayevo „Ljekovito sunce, „Svjetlosna kugla“ Ledwitha i Heiemanna, Jonhsonovo „Suđenje Darwinu“, „Vatra s neba“ Baxtera i Atkinsa, Corsoov „Dan poslije Roswella“ i druge.

Knjige je Mišak predstavio na sebi svojstven način, jednostavnim govorom i bez previše analiza, zbog čega se stekao dojam da su razgovori o postojanju drevnih razvijenih civilizacija, NLO-ima, parapsihološkim temama, liječenju uz pomoć prirode i okruženja, Johnu Titoru, putovanju kroz vrijeme ili pojave na nebu, svakodnevica svih prisutnih.
Među knjigama našle su se i neke koje se nastale iz pera samog Mišaka poput „Putovati kroz vrijeme, zašto ne?“, kao i „Sve piše u novinama (a ponešto i ne)“ u kojoj se navode konkretni hrvatski primjer. S naglaskom na svakodnevne medijske manipulacije ili centre moći u globalnim korporacijama koje vladaju i onim što mnogi ne mogu niti zamisliti.

Da su Kaštelani doista zainteresirani za tematiku s ruba znanosti, na kraju su pokazala i neka od postavljenih pitanja Mišaku, ali i količina knjiga koja će se nakon ovog predstavljanja naći u kućim bibliotekama.


KOMENTARI:

Stari Komentari (19)

 • (Gost_9582)

  Na momente mi se cini da KM cak i vjeruje u to o cemu prica. Kastela su vidim plodno tlo za rubne price iako nismo rijesili ni osnovne ovozemaljske probleme. Dosta smo se naslusali o asfaltu i kanalizaciji zadnji misec dana pa ovo dodje kao predah do drugog kruga izbora

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8506)

  promaja koja bi zaradila od promaje drugi promaj
  endem

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1163)

  Oduševljena svjetina upija veleumno znanje od jednog crackpota.
  Čovjek bi pomislio da je ovo predizborni skup.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6152)

  Je li se bija Berket posavjetovat kako dobit izbore?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5452)

  Krešimir Mišak - na rubu znanosti. HDZ - na rubu pameti.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2108)

  Dobro, sad vi tu pisete svasta, ali neka mi neko egzktno objasni koja je razlika izmedju K. Mišaka i jednoga don Kaćunka ili nekoga drugoga crkvenoga fantaziste. Evo samo jednu jedinu argumentiranu činjenicu.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9098)

  Ovo je gore o vjeronauka. I to župnoga.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6131)

  blaženo neznanje,i zato je riječ pisan skrivena s razlogom bila?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6131)

  vaše spasenje je u neimaštini,duha i tvari,laku noć krokodili

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4174)

  Ma jeli moguće da je ovo u Kaštilima.Ča smo postali fini kulturni i volimo knjige ajde neka baš mi je drago.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3728)

  Bila sam i oduševjena sam načinom na koji je s lakoćom Mišak predstavio ni manje ni više nego 13 naslova.
  Područja su krajnje nevjerovatna i nadasve zanimljiva. Šteta za sve koji nisu bili jer je predstavljanje bilo više nego inspirativno.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7123)

  likovi i frikvi

  oko 7 godina prije
 • na rubu? (Gost_3434)

  Meni više ovo izgleda kao mainstream nego rubno okupljanje.
  Nikako se ne mogu odlučiti jel on stvarno vjeruje u to što prodaje.
  Vidim da su nam knjižnice u pravim rukama. Nema straha od nezananja i nadri znanosti.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6222)

  Šta je i nije znanje ili nadri, nije na nama da sudimo. Još manje je na gostu 3434 ili endemu. Čini mi se da oni uprvo tamo i spadaju, ako ne ništa onda svojim ograničenim razmišljanjem i skepticizmom govore više od riječi.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_196)

  Dokona kvazi-gospoda, a donedavni opančari, kao i njihovi svjetonazorski istomišljenici - fetivi paćenici o dite, žele bez truna znanj i godine redovne škole uz pomoć pitkog štiva i popularnog pojednostavljenog izričaja o stvarima koje ne poznaju spoznati dubine ljudske misli stvaranja, a da bi zadovoljili glad za onim čega nemaju, a ne mogu steći: ZNANJEM.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1610)

  sve je lakše i isplativije šta se ne triba učit redovno kroz škole.danas se i fakult. ispiti i diplome mogu kupit ka blitva na pazaru ,a šta je najgore takvima se daje prostora i takvi su naprasni i one koji su bubali redovno bagateliziraju i na poslu i na ulici.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2183)

  gospoje i gospodo komentatori, vidin kako ste se lipo uspizdili kontra nečega ća ne razumite, predlažem van jedan lipi odjeb u skokovima....

  oko 7 godina prije
 • 2183 (Gost_5545)

  kad ti razumiš , ajde lipo objasni meni neukoj šta je barba priča pa da i ja buden educirana i pametnija.

  oko 7 godina prije
 • 5545 (Gost_2183)

  - samo ti reci barbi šta te muči...
  - nisan van ja barbi... ;)

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij